Spausdinti

Jeigu galvojate, kad esatę ragavę skaniausių šokoladinių sausainių, meskit šią mintį iš galvos ir imkite į rankas šį receptą. Nėra žodžių apsakyti šių sausainių gerumui, tai gal labai ir nesivarginsiu. Be to, jie puikiai tinka ir nevartojantiems ar negalintiems vartoti kvietinių produktų ir kiaušinių, puikiai tinka veganams. Porciją iškart galite padvigubinti, nes viena skarda labai greitai nežinia kur pradingsta.

farinas_sokoladiniai sausainiai

Avižiniai šokoladiniai sausainiai be gliuteno ir kiaušinių

0
komentarai
15
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
12 min.

Sausainiams:

70 g Dansukker rudojo drėgnojo cukraus „Farinas”
100 g avižinių miltų
3-4 šaukštų kukurūzų krakmolo
60 g kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė”
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio valgomosios sodos
1 šaukštelio cinamono
gero žiupsnio druskos
60 ml avižų pieno ar paprasto pieno
80 ml neutralaus kvapo aliejaus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
50 g juodojo šokolado

Pabarstukams:

1 šaukštelio „Farinas” cukraus
gero žiupsnio cinamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus – cukrų „Farinas”, avižų miltus (rasite didžiuosiuose prekybos centruose), kukurūzų krakmolą (tinka ir bulvių krakmolas), kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską bei cinamoną. Išmaišykite gerai.

2

Padarykite duobutę centre ir supilkite pieną, aliejų bei vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Rankomis sulipdykite tešlą – ji bus minkšta ir paslanki.

3

Šokoladą susmulkinkite iki mažų gabaliukų ir suberkite į tešlą. Formuokite mažus rutuliukus ir delnu suplokite, dėkite į kepimo skardą. Palikite vietos, nes sausainiai kepdami išsiplės.

4

Šaukštą rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“ sumaišę su cinamonu, apibarstykite sausainius ir kepkite apie 10-12 minučių 180 C įkaitintoje orkaitėje. Prieš skanaudami, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir įgauti formą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Taip apsidžiaugiau pamačius šį receptą, bet avižų miltai tai su gliutenu. Tiesa, jis kitoks, bet avižų miltai netinka netoleruojantiems gliuteno. O begliutenių avižų miltų kažkodėl sveikuolių parduotuvėse labai retai būna:(

  2. Nevalgau gliuteno produktu jau beveik 8 menesius ir pasiskaicius, kad galima valgyti avizas ar ju kruopas kazkada pabandziau, tai iskart pasijauciau kaip po gliuteno. Tad galiu drasiai sakyti, kad avizos turi gliuteno savo sudetyje, cia zinios ateina ir is Anglijos allergy awareness training. Tikrai nerekomenduoju gliuteno netoleruojantiems zmonems. Nors kita vertus, gal kitiems organizmas reaguos kitaip 🙂

  3. Beata, kaip dėl krakmolo? Recepte nurodyta 25 gramai ir 3-4 šaukštai. Man 25 gramai gavosi net ne pilnas šaukštas…iškepiau sausainius, gavus minkštoki tai galvoju gal reikėjo vis tik dėt 3-4 šaukštus, o ne 25 gramus…bet kuriuo atveju gavos skaniai…

  4. Vietoj Farino cukraus dejau rudaji cukru 🙂 na siek tiek cukru sumaisiau 🙂 bet zinokite gavosi labai traskus ir skanus sausainiai 🙂

  5. Miela Beata, kai sumaisiau visus produktus ir priejau prie punkto suformuoyi rutuliukus, maniau verksiu-mase buvo tokia, kad galvojau desiu sauksteliu. Bet kiek pabuvus, formavau sausainiukus is rutuliuku. Baigus kept turejau viena dideli sausaini, kuri dar silta padalinau i daug sausainiuku:) kodel taip galejo nutikti?Bet sausainiukai laaabai laaaabai skanus, trapus 🙂 aciu uz recepta 🙂

  6. Aš bandžiau man laibai patiko rekomenduoju tik kai ištrauksite iš orkaitės būtinai leiskit pastovėti.

Rašyti komentarą