8241
Beatos virtuvė

Avienos kebabas / kofta su tadziki padažu

(6)

Vasara lėkštėje man šitie kebabai…

Reikės:
  • 500 g maltos ėrienos (avienos)
  • 1,5 šaukštelio malto kumino
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 šaukštelio raudonėlio (oregano)
  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų
  • 4 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų

Ar galite pasakyt, kodėl per atostogas viskas skaniau?? Ir geriau?? Ir kitų šalių maisto parduotuvėse pradeda skaudėti galvą??? Nuo to, kaip nieko nesupranti, kas, kur padėta? Ir kaip viską norisi pirkti? Ir kokios skanios, nuostabios yra tos visos jų palubėje iškabintos ir šaldytuvuose išrikiuotos dešros bei kumpiai, jei esate kur nors Ispanijoje ar Portugalijoje, ar Italijoje? Ir kaip daugiau nieko gyvenime nereikia, tik tų mėsų plonai ten vietoje supjaustytų, šviežios duonos, raudonų pomidorų, alyvuogių ir butelio vyno? Kai šviečia saulė ir flip flopuose pilna smėlio??

Šiemet aš prie šiltų jūrų netrauksiu. Man labai gerai buvo angliška riviera Cornwalis, o kitą mėnesį, tikiuosi, ir į gerbiamą Baltiją koją įkišti…

Taigi, o dabar atostogų Viduržemio jūros pakrantėje inspiruotas patiekalas… Ką čia inspiruotas – graikiška klasika ir tiek, vienodai skaniai pasigamina ir grilyje, ir orkaitėje. Reikia avienos, ėrienos, tiksliau, na jei nėra, tai ir su jautiena galima išsiversti, bet jau truputį kitaip bus… Aš šituos visada darau visokiems bbq pasibuvimams… Ir visada visiems patinka…

Kaip paruošti:

1. Visus aukščiau išvardintus dalykus sudedame į vieną krūvą, gerai paminkome.
2. Formuojame tokias dešreles ir jas mauname ant metalinio iešmelio, dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų (galima iš karto kepti grilyje arba karštoje orkaitėje).
Valgosi labai skaniai su tadziki ir pitos duona bei daržovėmis.

Tadziki

Visi daro, kaip nori, o aš darau šitaip maždaug:
Vieną agurką sutarkuoju burokine tarka, užbarstau druskos, leidžiu truputį pastovėti, druska paleidžia vandenį iš agurko (agurkas ilgas, neluptas), tą vandenį (keli šaukštai) nusunkiu, tada įpilu porą šaukštų balto vyno acto, pora skiltelių česnako susmulkinu iki košelės ir dedu prie agurko, tada įdedu jogurto, čia UK yra greek yogurt, Lietuvoje galima pasidaryti patiems, bet kas čia varginsis, parodykit??? Taigi, jei ne visada turiu greek yogurto, nepuolu į paniką, naudoju paprastą, stengiuosi truputį riebesnį natūralų jogurtą. Pabaigai įdedu gerą saują smulkintų mėtų, geriausia – šviežių, ir druskos pagal skonį, man paprastai druskos ir acto kartais reikia papildomai dėti, nes patinka, kai jaučiasi skonis, o ne birzgalas…
Iš to paties faršo labai gerai išeina ir maltinukai, tiesiog orkaitėje kepti, o po to minėtame padaže padažyti… Iškart atostogomis pakvimpa…
Gero savaitgalio…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,20 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. nb parašė:

    Kaip sakė vienas dėdulė iš Rodo, kai ieškojome parsivežimui tadziki padažo – po gerų poros minučių aiškinimo – aaaa, dzadziki 🙂

  2. d.k. parašė:

    kai vasara buvome graikijoje, paragavome tadziki. taip jis mums patiko, kad dabar daznai gaminu namuose ir gaunasi ne blogesnis, nei graikijoje.

  3. Vygis parašė:

    Na, nereikia tik… Jogurtą mano žmona padaro tokį, kad jūsų „nupiepę“ graikai net nesapnavo…:) O jūs – kas gi čia varginsis…:)

  4. Kristina parašė:

    O kiek laiko ir kokio karscio orkaiteje kepti reikia?? Ir tuos liulia ir maltinukus?? Mano vyras aviena labai megsta, visai pabandyciau 🙂
    Aciu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.