8241
Beatos virtuvė

Aviečių ir persikų uogienė

(2)

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.

Reikės:
  • 5 puodeliai persikų (nuluptų ir mažais kubeliais pjaustytų)
  • 400 g šviežių aviečių
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 4 šaukšteliai citrinų sulčių

Puode pakaitinkite vaisius ir citrinos sultis, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker” cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nugriebkite putas ir palikite aušti. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

 

avieciu_12

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Paulius parašė:

    Visada pykstu ant tokių receptų. Taip norėtųsi pasidaryti, bet:
    1) kiek reikia nusipirkti persikų, kad supjaustyti sudarytu 5 puodelius? Kokius puodelius? Nejau sunku parašyti gramais – atsisveri ir viskas aišku.
    Kai viskas aiškiai gramais, turi daugiau uogų, proporciškai padaugini ir verdi daugiau – o dabar jei aš turiu aviečių pvz. 1kg tai kiek tada puodelių persikų – 10, 12 ar 14?
    2) kiek uogienės iš to išeina – kaip dabar nusipirkti stiklainių, kad išvirus netektų lėkt iki parduotuvės „dasipirkt“ arba graužtis, kam tiek daug prisipirkai ir neturėt, kur padėt.

  2. Jolita parašė:

    Gal galima tiksliau „5 puodeliai persikų“? Na bent jai ml ar gr? Nes puodelis puodeliui nelygus 🙂 Ačiū 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.