Spausdinti

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi.

 

Aviečių ir persikų uogienė

0
2
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

5 puodeliai persikų (nuluptų ir mažais kubeliais pjaustytų)
400 g šviežių aviečių
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
4 šaukšteliai citrinų sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Puode pakaitinkite vaisius ir citrinos sultis, kol pradės garuoti.

2

Maišydami suberkite „Dansukker” cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.

3

Nugriebkite putas ir palikite aušti. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius.

4

Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Visada pykstu ant tokių receptų. Taip norėtųsi pasidaryti, bet:
    1) kiek reikia nusipirkti persikų, kad supjaustyti sudarytu 5 puodelius? Kokius puodelius? Nejau sunku parašyti gramais – atsisveri ir viskas aišku.
    Kai viskas aiškiai gramais, turi daugiau uogų, proporciškai padaugini ir verdi daugiau – o dabar jei aš turiu aviečių pvz. 1kg tai kiek tada puodelių persikų – 10, 12 ar 14?
    2) kiek uogienės iš to išeina – kaip dabar nusipirkti stiklainių, kad išvirus netektų lėkt iki parduotuvės „dasipirkt” arba graužtis, kam tiek daug prisipirkai ir neturėt, kur padėt.

  2. Gal galima tiksliau „5 puodeliai persikų”? Na bent jai ml ar gr? Nes puodelis puodeliui nelygus 🙂 Ačiū 🙂

Rašyti komentarą