8241
Beatos virtuvė

Aštrus jautienos troškinys

(13)

Šįkart noriu jums pasiūlyti išbandyti savo mėgstamą receptą – jautienos troškinį su aitriosiomis paprikomis ir lauro lapais. Beje, šiam troškiniui galite naudoti ne tik jautieną, bet ir veršieną ar net liesą kiaulieną. Tikras solidus maistas, kuris nesunkiai taptų ir savaitgalio pietų puošmena.

Reikės:
  • 500 g jautienos
  • 70 g šalto rūkymo kiaulienos šoninės
  • 2 svogūnų
  • 1 žaliosios paprikos
  • 1 morkos
  • 2 vidutinių bulvių
  • 2 pomidorų
  • ½ šaukštelio „Kotanyi“ aitriosios paprikos
  • 3 „Kotanyi” lauro lapų
  • 1 šaukštelio „Kotanyi“ česnako granulių
  • 2 šaukštų maltų kmynų
  • 1 šaukštas raudonosios paprikos arba 2 šaukštai pomidorų tyrės
  • saujelės petražolių
  • druskos
  • 2 l vandens

Jautieną supjaustome išilgai raumens kuo mažesniai gabalėliais. Taip pat susmulkiname ir šoninę.

Sukapojame svogūną.
Gilioje keptuvėje pakepiname šoninę. Kai šoninė išleidžia riebalus, verčiame svogūnus ir pakepiname kol lengvai pagels. Į svogūnus įkrečiame kelis šaukštus pomidorų tyrės.

Dabar mėsos eilė – padidiname ugnį ir į keptuvę suverčiame supjaustytą mėsą, pasūdome. Mėsa iš pradžių išleis sultis, o vėliau jos nugaruos – mėsa skrus. Kai keptuvėje beveik neliks mėsos syvų – suberkime česnako granules, maltus kmynus (juos galima patrinti grūstuvėje ar sumalti kavamale) ir viską užpilkime šaltu vandeniu. Vandens reikia tiek, kad tik apsemtų mėsą. Sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ar puodą dangčiu ir lėtai troškiname mėsą apie valandą.
Kol mėsa pamažu kunkuliuoja ir minkštėja pasiruošiame daržoves: supjaustome kubeliais žaliąją papriką, morką, bulves. Pomidorus keletui minučių užpilame verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikę lengvai nulupame jų odelę ir juos supjastome kubeliais.

Kai mėsa išsitroškina – į tą patį puodą sudedame visas supjaustytas daržoves, pripilame dar vandens, viską pasūdome pagal skonį ir vėl paverdame kol suminštės daržovės. Kuo ilgiau virsite šią sriubą – tuo ji bus skanesnė ir skalsesnė.

Pabaigoje suteikiame sriubai aštrumo, įberdami atriosios paprikos (čia tiem kas mėgsta šildytis iš vidaus, tikrai jų patariu dėti, jei ne, tai tada pakeiskite saldžiomis paprikomis)
Įmetame kelis lauro lapus. Uždengiame ir leidžiame sriubai pasibūti. Galime paskaninti ir pjaustytomis petražolėmis.

troskinys 2_mz

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Laba diena, Kaižkaip labai matosi užsakomoji „Kotanyi“ reklama, manau ir ne „Kotanyi“ aitriosios paprikos labai tinka šiam receptui. 🙂
    Jus Beata labai gerbiu ir myliu, jūs esate man „maisto gaminimo“ guru, iš jūsų daug ko išmokau, kažkaip taip nesinori, kad jus pradėtumėte siūlyti ar brukti „Daumantų“ kečupą, „Kotanyi“ prieskonius ir t.t.
    Išlikite nepriklausoma. Su linkėjimais. Jūratė

  2. Ruta parašė:

    Pritariu. Nors ir suprantu, kad ir Beatai gyvent reikia, bet nebesinori nei sekti, nei skaityti 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielos, mano skaitytojos,Jūrate ir Ruta,
      ačiū už jūsų komentarus ir susirūpinimą reklama mano bloge. Bet tikrai turiu jus nuraminti, kad jei kartą per savaitę jus ir pasiekia mano rekomenduojamas konkretus prekės ženklas, tai jis pasiekia jus tik todėl, kad aš esu absoliučiai įsitikinusi jo kokybe ir galiu drąsiai rekomenduoti jį jums. Daugybei reklaminių pasiūlymų pasakau Ne vien todėl, kad netikiu jais, todėl tikrai neverta reklamos projektų situacijos mano bloge taip dramatizuoti…

  3. Rasa parašė:

    Sveiki Beata,

    Pavadinime matome, jog tai yra troškinys, tačiau recepto aprašyme pabaigoje minite, jog tai sriuba. Norėjau teirautis – ar šis patiekalas visgi bus tirštas, ką vadiname troškiniu, ar visgi sriuba?

  4. R.Babaušytė parašė:

    Pabandžiau ir aš tų stebuklingų laurų lapelių 🙂 Ir ką jūs sau manot – kaip pramušė man suvalkietiškas kraujas – tie lapeliai net ir išimti iš sriubos atrodė kaip nauji, o jau kvepėjo taip gardžiai, kad man net gaila buvo išmest – norėjos padžiovint ir kitam kartui pasidėt. 🙂

  5. Greta parašė:

    Cesnaka naudojau sviezia, dar idejau savo improvizacijos 🙂 bet Skanu! Viskas pas Beata labai skanu! 🙂

  6. jadvyga parašė:

    Jei del prieskoniu kokybes, geriausi pieskoniai ir geriausias pasirinkimas Delona.lt, reklamuoju, rekomenduoju, siulau patariu.

  7. ieva parašė:

    Sveiki, kadangi gaminu labai retai ir patirties neturiu turiu keletą klausimų.
    Kadangi šiame patiekale daug vandens, pabaigoje suvertus visas daržoves tūris gaunasi nemažas norėjau paklausi kuriuo momentu viską suversti į puodą? Pradžioje kepam šoninę ir svogūnus keptuvėje, į tą pačią keptuvę (?) su šonine ir svogūnais dedam jautieną kol apskrus ir tada verčiam į puodą, užpilam vandeniu kad apsemtų ir jau jame troškinam apie valandą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Ieva. Taip, tai pradžioje svogūnus su šonine pakepame ir tada mėsą troškiname su trupučiu vandens, o kitame puode jau verdame ir troškiname daržoves. Tik vandens nereikia daug, nebent mėgstate sultingesnius, o ne tirštus troškinius. Ir kai daržovės jau suminkštėjusios, suverčiate keptuvės turinį į puodą ir dar patroškinate. Sekmės

      • Ieva parašė:

        „Kai mėsa išsitroškina – į tą patį puodą sudedame visas supjaustytas daržoves, pripilame dar vandens, viską pasūdome pagal skonį ir vėl paverdame kol suminštės daržovės. Kuo ilgiau virsite šią sriubą – tuo ji bus skanesnė ir skalsesnė.“ – tai nesuprantu recepte viena rasot komentare kita… tai tas darzoves ar pradet troskint be mesos atskiram puode ar kaip rasot recepte mest i ta pati puoda kur mesa jau valanda pasitroskinus ir tada dar troskint kol darzoves suminkstes ….

Palikite komentarą: jadvyga

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.