Spausdinti

Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Šis troškinys yra tikra klasika, jautiena rendang –  aitrus, sodrus, pilnas skonių troškinys.  Ninie žurnale, pasidalino savo žaliuoju kariu bei saldžiais juodaisiai ryžiais, o šį pažadėjome ir blogo aruoduose turėt, nes patiks tiems, kas mėgstą aitrumą ir aštrumą.

 

 

Aštrus jautienos troškinys iš Balio arba jautiena rendang

0
komentarai
3
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 kg jautienos kumpio ar mentės
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
250 ml kokosų pieno ir šiek tiek kremo
3 - 4 laiškinių svogūnų
8 česnako skiltelių (galima ir mažiau)
5 raudonų čili pipirų (arba paprikos, jei nemėgstate labai aštriai)
4 cm imbiero šaknies
1 šaukštelio maltų baltų pipirų
2 citrinžolių
2 žvaigždinių anyžių
1 šaukštelio tamarind’o (jei nerandate, nenaudokite)
3 kaffir’o laimo lapelių
4 lauro lapelių
1 šaukštelio ciberžolės
druskos, rudojo cukraus
ryžių patiekimui
kalendros lapelių papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smulkintuvėje sutriname pasmulkintus laiškinius svogūnus, česnakus, čili pipirus, sutarkuotą imbierą, iki rupios tyrelės konsistencijos.

2

Puode, kuriame troškinsite, įkaitiname aliejų ir suberiame tyrelę ir pakepiname 3 minutes. Jautieną supjaustome kubeliais ir suverčiame į puodą. Uždengiame puodą ir troškiname ant lėtos ugnies, kol jautiena suminkštėja (užtruks apie pusvalandį), vis pamaišome, ir tada supilame kokosų pieną bei sudedame likusius ingredientus.

3

Idealiausia būtų viską lėtai troškinti ant žemos ugnies 5 valandas. Patiekiame su ryžiais, papuošiame kalendra.

Ingredientai
Patarimas

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Skamba l.skaniai, tik…kur Lietuvoje surasti tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių?:-)

  2. Puikiai pavyko ir be tamarindų, kaffiro laimo lapelių ir žvaigždinių anyžių 🙂 bet kokosų pieno naudojau 400ml, kad padažo būtų pakankamai 🙂

  3. Vakar gamino vyras. Buvo puiku! Prieskoniu kvapai pasklido po visus namus ☺️ Labai tinka kokosu pienas su citrinžole, ji čia yra būtina! Tamarindo ir kaffiro laimo lapeliu nedėjo, nes nerado, kur pirkti. Troškino 3 val. ir jautiena buvo minkštutė. Tiesa, turbūt priklauso ir nuo pirktos jautienos. Vyras pirko iš ByFood parduotuvės, nebrandinta. Labai tinka visa ta padaža gausiai pilti ant ryžiu ar kitos košės (pvz., miežiniu kruopu labai tiko) ir valgyti su šaukštu. Tas padažas tikras skanumėlis! Tikrai dar karta gaminsime. Galvojame, kad tiktu šis padažas ir su kokia vištiena..

Rašyti komentarą