8241
Beatos virtuvė

Aštri žirnių sriuba, indiškos virtuvės motyvais

(14)
Reikės:
  • 1 svogūno galvos
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių
  • 200-300 g moliūgo gabalo
  • kiaušinio dydžio imbiero šaknies
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 čili pipiro
  • aliejaus kepimui
  • 1 šaukšto ciberžolės miltelių
  • 1 šaukšto kario miltelių
  • 1 šaukšto kumino miltelių
  • 1 šaukšto kumino sėklų

 

  1. Nulupame ir smulkiai sukapojame svogūno galvą.
  2. Čili pipirą palaikome virš atviros ugnies, kad apskrustų jo luobelė. Taip pakaitintas pipiras įgaus dar daugiau aitrumo.
  3. Puode, kuriame virsime sriubą, pakaitiname aliejų ir suberiame kapotus svogūnus, pamaišome mentele.
  4. Į puodą beriame kapotas česnako skilteles (arba įspaudžiame) bei šiaudeliais susmulkintą imbiero šaknį.
  5. Metame į puodo dugną nepjaustytą čili pipirą ir viską maišydami pakepiname.
  6. Beriame prieskonius: šaukštą ciberžolės, šaukštą kario, po šaukštą malto kumino ir kumino sėklų.
  7. Mažais gabaliukais susmulkintą moliūgą verčiame į kepinamus prieskonius puode ir šiek tiek apkepiname.
  8. Į puodą pilame stiklinę skaldytų žirnių ir viską užpilame šaltu vandeniu, kad vandens virš kruopų būtų apie 2-3 cm. Kai sriuba užverda, sumažiname ugnį ir verdame apie 1 val.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,60 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Beatrice parašė:

    Miela Beata,
    Norejau paklausti ar vietoje moliugo tiktu squash naudoti,nes jau niekur Anglijoje savo miestely neberandu tu dydeliu moliugu -pumpkin 🙂
    Aciu Tau 🙂

  2. klausimuks parašė:

    Kokia itaka receptui darys, jei turiu namie tik malto kumino o seklomis neturiu?

  3. Nina parašė:

    Ačiū, nepaprastai skanu ir visiškai paprasta 🙂

  4. svaja parašė:

    Labai skani sriuba. Ačiū už receptą

  5. Laura parašė:

    tikrai puiki sriuba, tik Indijoj tai garantuotai nenaudotų svogūno ir česnako 🙂 aš irgi nenaudoju – ir be jų išeina puikiai 😉

  6. Jūratė parašė:

    Receptuką būtinai pabandysiu, jau įsivaizduoju, kaip bus skanu 🙂

    Kokia nuostabi staltiesėlė, mano a.a. močiutė tokias darydavo, dar yra keletas išlikusių 🙂

  7. karina parašė:

    gaila,bet kazkodel nasigawo,galbut per daug astrumo….gal kita karta reik vel bandyt:)

  8. Juste parašė:

    Kokius zirnius naudojate? Avinzirnius ?

  9. Vita parašė:

    Kažin o jei nedėti čili pipiro, pavyktų? Tiesiog šeimyna nemėgsta aštriai…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.