Spausdinti

Sriuba – iš žiemos miego pažadinanti bet kokią mešką. Taigi, daugiau ugnies, mažiau verkšelinimo ir neištesėtų pažadų.

Aštri morkų sriuba

0
komentarai
10
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 svogūno
1 -2 šaukštų aliejaus
2 skiltelių česnako
3 cm tarkuotos imbiero šaknies
1 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio malto kumino
Čili pipiro (tinka džiovintas, arba čili pasta, arba galima ir be jo)
4 didokos morkos
1 litro ar truputį daugiau daržovių sultinio arba vandens
Druskos ir šviežios kalendros lapelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Aliejaus šaukšte pačirškinam supjaustytą svogūną, pabaigoje dar pora smulkintų česnako skiltelių, tarkuoto imbiero, šaukštelį kalendros miltelių ir šaukštelį kumino, dar ir čili pipiro nepamirštam.

2

Prieskoniams leidžiam sušilti ir pakvipti, tada jau dedam 4 nuluptas ir supjaustytas morkas, užpilam vandeniu arba  sultiniu.

3

Leidžiam viskam pavirti, morkom suminkštėti ir tada  su maisto smulkintuvu susmulkinam.

4

Ir pabaigai – svarbiausias elementas – šviežios smulkintos kalendros lapelių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Jūs abu (-i) teisūs, kadangi ir kuminas, kuris labai populiarus Indijoje, Šiaurės Afrikoje, daugelyje Azijos šalių, Lotynų Amerikoje, Europos pietuose ir mūsuose bei tarp skandinavų, vokiečių bei rusų paplitę kmynai anglų kalboje verčiami „cumin” (augalas, prieskonis). Botanikoje anglų kalboje dar naudojamas ir „caraway”.
    Kuminas vienas parindinių (kaip aš vadinu nešantis) prieskonių gaminant plovą. Prieš naudojant sėklas patariama patrinti saujoje tarp delnų, taip pažadinant prieskonio kvapą. Ypač tinka gaminant aliejaus – acto užpilus šviežioms salatoms.

  2. Aciu, receptas puikus, taciau man reikejo tikrai maziau nei 1l vandens – gal mano morkos buvo mazos, arba as megstu tirstesne sriuba, bet kaip bebutu, skanu labai, rekomenduoju 🙂

  3. Paskaitykite wikipedija ir suprasite, kad tai panasus, bet skirtingi prieskoniai. Abu skirtingi augalai 🙂

  4. kmynų žinovams – cumin vadinamas indišku kmynu. dar kartais angliškai – jeera arba zeera, rusiškai – зира, privalomas prieskonis ne tik daugelyje indiškų patiekalų, bet ir plovuose. skoniu nuo kmyno skiriasi kur kas labiau nei lietuviška mozzarela nuo itališkos. taigi Beata, nepasiduok kalbos talibams 😉

  5. Labas vakaras,
    ačiū Beata, už skanų sriubytės receptą. Ir vyras ir aš likome patenkinti 🙂

    Sėkmės Jums 😉 Ačiū, kad esate 😉

Rašyti komentarą