8241
Beatos virtuvė

Aštri morkų sriuba

(10)
Reikės:
  • 1 svogūno
  • 1 -2 šaukštų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 cm tarkuotos imbiero šaknies
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • Čili pipiro (tinka džiovintas, arba čili pasta, arba galima ir be jo)
  • 4 didokos morkos
  • 1 litro ar truputį daugiau daržovių sultinio arba vandens
  • Druskos ir šviežios kalendros lapelių

 

Aliejaus šaukšte pačirškinam supjaustytą svogūną, pabaigoje dar pora smulkintų česnako skiltelių, tarkuoto imbiero, šaukštelį kalendros miltelių ir šaukštelį kumino, dar ir čili pipiro nepamirštam. Prieskoniams leidžiam sušilti ir pakvipti, tada jau dedam 4 nuluptas ir supjaustytas morkas, užpilam vandeniu arba  sultiniu, leidžiam viskam pavirti, morkom suminkštėti ir tada  su maisto smulkintuvu susmulkinam. Ir pabaigai – svarbiausias elementas – šviežios smulkintos kalendros lapelių. Sriuba – iš žiemos miego pažadinanti bet kokią mešką. Taigi, daugiau ugnies, mažiau verkšelinimo ir neištesėtų pažadų.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kuminas :))) parašė:

    Beata, juk „cumin“ yra kmynas :)))) he, he, he… :)))

  2. CHAosas parašė:

    Jūs abu (-i) teisūs, kadangi ir kuminas, kuris labai populiarus Indijoje, Šiaurės Afrikoje, daugelyje Azijos šalių, Lotynų Amerikoje, Europos pietuose ir mūsuose bei tarp skandinavų, vokiečių bei rusų paplitę kmynai anglų kalboje verčiami „cumin“ (augalas, prieskonis). Botanikoje anglų kalboje dar naudojamas ir „caraway“.
    Kuminas vienas parindinių (kaip aš vadinu nešantis) prieskonių gaminant plovą. Prieš naudojant sėklas patariama patrinti saujoje tarp delnų, taip pažadinant prieskonio kvapą. Ypač tinka gaminant aliejaus – acto užpilus šviežioms salatoms.

  3. skaitytoja parašė:

    Beata, dekuj uz recepta, labai skani sriuba, ne ka blogesne, nei moliugu. Prieskoniai labai tinka, kvepia pasakiskai.
    Kurybines sekmes ir toliau:)

  4. Aiste parašė:

    Aciu, receptas puikus, taciau man reikejo tikrai maziau nei 1l vandens – gal mano morkos buvo mazos, arba as megstu tirstesne sriuba, bet kaip bebutu, skanu labai, rekomenduoju 🙂

  5. Deima parašė:

    Paskaitykite wikipedija ir suprasite, kad tai panasus, bet skirtingi prieskoniai. Abu skirtingi augalai 🙂

  6. Nina parašė:

    Tikrai puikus ir labai paprastas receptas. Ačiū!

  7. v. parašė:

    kmynų žinovams – cumin vadinamas indišku kmynu. dar kartais angliškai – jeera arba zeera, rusiškai – зира, privalomas prieskonis ne tik daugelyje indiškų patiekalų, bet ir plovuose. skoniu nuo kmyno skiriasi kur kas labiau nei lietuviška mozzarela nuo itališkos. taigi Beata, nepasiduok kalbos talibams 😉

  8. Raimonda parašė:

    Labas vakaras,
    ačiū Beata, už skanų sriubytės receptą. Ir vyras ir aš likome patenkinti 🙂

    Sėkmės Jums 😉 Ačiū, kad esate 😉

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.