Spausdinti

Geriausia aštri sriuba. Čia naudoju raudoną kario pastą – prieskonių mišinį. Jos galima ir nusipirkti, bet ne taip sudėtinga padaryti ir patiems. Šiaip į jos sudėtį tradiciškai įeina citrinžolė ir prieskoninė šaknis galangal, bet mano variantas yra adaptuotas Lietuvai, kad būtų ne per sudėtinga rasti reikalingų ingredientų. Žuvies padažo galima rasti rytietiškų ingredientų lentynoje, jis – skystas ir rusvos spalvos, pagamintas iš fermentuotos žuvies, turi tokį iš pirmo žvilgsnio ne patį maloniausią kvapą ir yra labai sūrus, bet jo dėti yra būtina. Reikia visai nedaug, bet jis suteikia ypatingumo, skonio gelmės, kuri būdinga Tailando virtuvei. Pasidarytą prieskonių pastą galima laikyti indelyje, šaldytuve keletą dienų.

 

Aštri moliūgo sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

0
komentarai
12
Porcijos
4 asm.

Prieskonių pastai / Raudonojo kario pastai:

2 raudonų čili pipirų
2 skiltelių česnako
4 cm imbiero šaknies
Žaliosios citrinos žievelės
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukšto žuvies padažo
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio ciberžolės

Sriubai:

1 kvapniojo moliūgo
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
1 litro daržovių sultinio arba karšto vandens
Laimo sulčių
200 ml kokoso pieno
300 g virtų šaldytų krevečių
Kalendros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Visus prieskonių pastos ingredientus sudėti į maisto smulkinimo kombainą ir sumalti iki košelės. Jei norite, kad nebūtų labai aštru, iš čili pipiro išimkite sėklytes.

2

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite.

3

Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite šaukštą aliejaus ir jame pakepinkite 1-2 šaukštus prieskonių pastos (priklausomai nuo to, kokio aštrumo norite sriubos) tol, kol pradės sklisti malonus kvapas, bet nesudeginkite.

4

Dabar šalia dėkite moliūgą ir užpilkite viską sultiniu, kad apsemtų moliūgą. Leiskite pavirti apie 20 minučių, kad moliūgas suminkštėtų.

5

Kai jis jau bus minkštas, sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu, o jei nenorite, kad ji būtų labai vientisa ir sutrinta, galite minkštą moliūgą tiesiog pasmulkinti bulvių trintuve.

6

Dabar supilkite kokoso pieną ir leiskite sriubai beveik užvirti.

7

Beliko tik suberti krevetes. Jei naudojate jau virtas ir šaldytas, tai jos nuo sriubos karščio greitai sušils, ir daugiau sriubos nevirkite, nes krevetės pasidarys labai kietos. Jei naudosite šviežias, tai leiskite joms 1-2 minutes pabūti sriuboje, kuri yra virš ugnies, bet ne daugiau.

8

 Paragaukite, ar netrūksta druskos. Dar skoniui paryškinti galite įspausti žaliosios citrinos sulčių ir reikėtų nepamiršti dosniai šviežios kalendros…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, susidomejau šia sriuba, bet iš kur gauti kvapnųjį moliūgą. Apėjau visas parduotuves, bet niekas apie tokį negirdėjo. Suprantu, kad ir be jo galima išvirti,bet vis dėl to…

  2. Sveiki. O kiek tada reiketu deti paprasto moliugo gramu kilogramu? 🙂 Jau viriau sita sriuba anksciau, viena karta isejo puikiai (bet nepamenu kiek dejau), o kita karta moliugas buvo per saldus ir teko ispilti…

Rašyti komentarą