Geriausia aštri sriuba. Čia naudoju raudoną kario pastą – prieskonių mišinį. Jos galima ir nusipirkti, bet ne taip sudėtinga padaryti ir patiems. Šiaip į jos sudėtį tradiciškai įeina citrinžolė ir prieskoninė šaknis galangal, bet mano variantas yra adaptuotas Lietuvai, kad būtų ne per sudėtinga rasti reikalingų ingredientų. Žuvies padažo galima rasti rytietiškų ingredientų lentynoje, jis – skystas ir rusvos spalvos, pagamintas iš fermentuotos žuvies, turi tokį iš pirmo žvilgsnio ne patį maloniausią kvapą ir yra labai sūrus, bet jo dėti yra būtina. Reikia visai nedaug, bet jis suteikia ypatingumo, skonio gelmės, kuri būdinga Tailando virtuvei. Pasidarytą prieskonių pastą galima laikyti indelyje, šaldytuve keletą dienų.
Visus prieskonių pastos ingredientus sudėti į maisto smulkinimo kombainą ir sumalti iki košelės. Jei norite, kad nebūtų labai aštru, iš čili pipiro išimkite sėklytes.
Verdame sriubą:
Viskas – sriuba paruošta. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Dar skoniui paryškinti galite įspausti žaliosios citrinos sulčių ir reikėtų nepamiršti dosniai šviežios kalendros…
super, Beata, receptukas
O kurioj eigos stadijoj laimo sultis supilti? 🙂
Ruošiuosi gaminti aštrią moliūgų sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu, kuo galėčiau pakeisti kokoso pieną? Ačiū
Sveiki, susidomejau šia sriuba, bet iš kur gauti kvapnųjį moliūgą. Apėjau visas parduotuves, bet niekas apie tokį negirdėjo. Suprantu, kad ir be jo galima išvirti,bet vis dėl to…
Sveiki. O kiek tada reiketu deti paprasto moliugo gramu kilogramu? 🙂 Jau viriau sita sriuba anksciau, viena karta isejo puikiai (bet nepamenu kiek dejau), o kita karta moliugas buvo per saldus ir teko ispilti…
Sveiki,
gal galite patarti kuo pakeisti malta kumina? neradau parduotuvese 🙁
Kumino tikrai yra – pati pirkau XXX Maximoje 🙂
begalo skani sriuba, skonis toks neeilinis, tiesiog tobulas, nei pridesi nei atimsi, aciu