8241
Beatos virtuvė

Aštri moliūgo sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu

(12)

Geriausia aštri sriuba.

Porcijos: 4-6
Reikės:
  • Prieskonių pastai / Raudonojo kario pastai:
  • 2 raudonų čili pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 cm imbiero šaknies
  • Žaliosios citrinos žievelės
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 šaukšto žuvies padažo
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • Sriubai:
  • 1 kvapniojo moliūgo
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1 litro daržovių sultinio arba karšto vandens
  • Laimo sulčių
  • 200 ml kokoso pieno
  • 300 g virtų šaldytų krevečių
  • Kalendros

Geriausia aštri sriuba. Čia naudoju raudoną kario pastą – prieskonių mišinį. Jos galima ir nusipirkti, bet ne taip sudėtinga padaryti ir patiems. Šiaip į jos sudėtį tradiciškai įeina citrinžolė ir prieskoninė šaknis galangal, bet mano variantas yra adaptuotas Lietuvai, kad būtų ne per sudėtinga rasti reikalingų ingredientų. Žuvies padažo galima rasti rytietiškų ingredientų lentynoje, jis – skystas ir rusvos spalvos, pagamintas iš fermentuotos žuvies, turi tokį iš pirmo žvilgsnio ne patį maloniausią kvapą ir yra labai sūrus, bet jo dėti yra būtina. Reikia visai nedaug, bet jis suteikia ypatingumo, skonio gelmės, kuri būdinga Tailando virtuvei. Pasidarytą prieskonių pastą galima laikyti indelyje, šaldytuve keletą dienų.

Visus prieskonių pastos ingredientus sudėti į maisto smulkinimo kombainą ir sumalti iki košelės. Jei norite, kad nebūtų labai aštru, iš čili pipiro išimkite sėklytes.

Verdame sriubą:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite.
  2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite šaukštą aliejaus ir jame pakepinkite 1-2 šaukštus prieskonių pastos (priklausomai nuo to, kokio aštrumo norite sriubos) tol, kol pradės sklisti malonus kvapas, bet nesudeginkite.
  3. Dabar šalia dėkite moliūgą ir užpilkite viską sultiniu, kad apsemtų moliūgą. Leiskite pavirti apie 20 minučių, kad moliūgas suminkštėtų.
  4. Kai jis jau bus minkštas, sutrinkite sriubą maisto smulkintuvu, o jei nenorite, kad ji būtų labai vientisa ir sutrinta, galite minkštą moliūgą tiesiog pasmulkinti bulvių trintuve.
  5. Dabar supilkite kokoso pieną ir leiskite sriubai beveik užvirti.
  6. Beliko tik suberti krevetes. Jei naudojate jau virtas ir šaldytas, tai jos nuo sriubos karščio greitai sušils, ir daugiau sriubos nevirkite, nes krevetės pasidarys labai kietos. Jei naudosite šviežias, tai leiskite joms 1-2 minutes pabūti sriuboje, kuri yra virš ugnies, bet ne daugiau.

Viskas – sriuba paruošta. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Dar skoniui paryškinti galite įspausti žaliosios citrinos sulčių ir reikėtų nepamiršti dosniai šviežios kalendros…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,80 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. ieva parašė:

    begalo skani sriuba, skonis toks neeilinis, tiesiog tobulas, nei pridesi nei atimsi, aciu

  2. Ji parašė:

    super, Beata, receptukas

  3. Ausra parašė:

    O kurioj eigos stadijoj laimo sultis supilti? 🙂

  4. sriubos parašė:

    Ruošiuosi gaminti aštrią moliūgų sriuba su krevetėmis ir kokoso pienu, kuo galėčiau pakeisti kokoso pieną? Ačiū

  5. Danė parašė:

    Sveiki, susidomejau šia sriuba, bet iš kur gauti kvapnųjį moliūgą. Apėjau visas parduotuves, bet niekas apie tokį negirdėjo. Suprantu, kad ir be jo galima išvirti,bet vis dėl to…

    • Beata Nicholson parašė:

      galime išvirti su paprastu moliugu tik rinkitės geriau prinokusį ir ne gigantą, kuo didesnis moliūgas kaip taisyklė tuo mažiau jame skonio kvapo ir saldumo…..keista kad neradote, kvapusis toks yra kriaušės formos…o kur ieškojote?? bet tikrai ir su paprastu moliugu išeis…

      • Danė parašė:

        Ieskojau Maximoje, Rimi, turguje, tiesiog norejau isbandyti butent sia moliugo rusi, turguje net klausinejau darzoviu prekeiviu, bet guzciojo peciais

  6. Manga parašė:

    Sveiki. O kiek tada reiketu deti paprasto moliugo gramu kilogramu? 🙂 Jau viriau sita sriuba anksciau, viena karta isejo puikiai (bet nepamenu kiek dejau), o kita karta moliugas buvo per saldus ir teko ispilti…

  7. Alina parašė:

    Sveiki,

    gal galite patarti kuo pakeisti malta kumina? neradau parduotuvese 🙁

  8. Eglė parašė:

    Kumino tikrai yra – pati pirkau XXX Maximoje 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.