Spausdinti

Žinau, skamba labai neromantiškai – kopūstų sriuba. Bet ši tai tikrai labai vykusi, aš apie tokią sriubą svajojau jau antrą savaitę, ta proga nupirkau nedidelį kopūstą. Ir jis gulėjo gulėjo, laukė savo eilės, ir jau grasinosi nusižudyti, pradėjo geltoninti savo išorinius lapus… Tai aš išsigandau ir tuojau išviriau sriubą… Pas mus vieši mano Tomo brolis Benas, jis valgė tą sriubą pietums ir labai jau gyrė… Sriuba ne vaikiška, nes prigrūdau ten visokiausių prieskonių, kuriuos šiaip naudotumėme curry troškiniams. Tai kuminas, kalendra, kario milteliai ir paprikos milteliai, ir truputį ciberžolės miltelių, dar pipirų mišinys, lauro lapai, česnakas. Štai ir visa egzotika, o daugiau tai tik svogūnas, bulvės, kopūstas ir pomidorai (konservuoti, smulkinti savo sultyse).

 

Aštri kopūstų ir pomidorų sriuba

0
komentarai
15
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Kopūsto
Svogūno
Skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų
1 šaukšto kario
Šaukštelio malto kumino
0,5 šaukštelio maltos kalendros
0,5 šaukštelio paprikos miltelių
Trupučio ciberžolės miltelių
Poros lauro lapų
Šaukšto balto arba raudono vyno acto
Druskos
Cukraus
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Užkaičiame 1,5 l vandens. Kol jis užverda, nulupame bulves. Smulkiai supjaustome, sumetame į vandenį ir paliekame virti.

2

Smulkiai supjaustome svogūną ir jį pakepiname. Ten pat sudedame smulkintas česnako skilteles.

3

Kai česnakas pakvimpa, į keptuvę dosniai beriame prieskonius: šaukštą kario miltelių, šaukštelį malto kumino, pusę šaukštelio maltos kalendros, pusę šaukštelio paprikos.

4

Pakaitiname prieskonius su svogūnais, leidžiame apsivelti ir viską pilame į verdantį vandenį su bulvėmis.

5

Susmulkiname kopūstą ir taip pat sumetame į puodą.

6

Įmetame porą lauro lapų ir ciberžolės žiupsnelį.

7

Sudedame skardinę smulkintų, konservuotų savo sultyse, pomidorų ir leidžiame viskam virti.

8

Galiausiai įdedame druskos, pusę šaukštelio cukraus ir šaukštą balto arba raudono vyno acto.

9

Patiekiant į stalą nepamaišys grietinės ar jogurto šaukštelis tiesiai į lėkštę.

Ingredientai
Patarimas

Prieskonių negailėkite, nes jų reikia nemažai, gal ir daugiau šiek tiek, negu parašiau čia.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kokia skani sriubyteee..!!!! Jau isviriau ir laukiu kad siek tiek panoktu, kol seima susirinks… Aisku pati jau lestele sulapnojau.. Tobulas skonis. Aciu Beata, kad esi su savo gerom idejom ir skaniais receptukais!

  2. Labas, Beata,

    komentaras ne visai apie pomidorų ir kopūstų sriubą, nes neradau, kokiu kitu būdu galiu tą klausimą parašyti. Nerandu pas tave nei puslapyje, nei pirmoje knygoje Čili sriubos recepto – gal pasufleruotum, ar turi, ar aš ne ten ieškau…

    Ačiū.

    V.

  3. Būtinai reikės isbandyti, kaip jau sriubų be galo pasiilgau Vokietijoje begyvendama. O dabar gailiuosi, kad iš mamytės gaminti nesimokiau lietuviškai, kai progos tam turėjau…

  4. Ka tik isviriau sia sriubyte, skaniai gavosi tik man rugsteles truko. Gal ivarvint citrinos arba naudot raugintus kopustus reiktu. Bet aciu uz recepta….

  5. Labai labai skanu. Negalejau patiket, kad is kopustu sriubos galima padaryti toki sedevra! Prieskoniu nepadauginau, tai valge ir vaikai. Super! Aciu uz recepta 🙂

Rašyti komentarą