8241
Beatos virtuvė

Aštri kopūstų ir pomidorų sriuba

(15)
Reikės:
  • Kopūsto
  • Svogūno
  • Skardinės konservuotų savo sultyse pomidorų
  • 1 šaukšto kario
  • Šaukštelio malto kumino
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • 0,5 šaukštelio paprikos miltelių
  • Trupučio ciberžolės miltelių
  • Poros lauro lapų
  • Šaukšto balto arba raudono vyno acto
  • Druskos
  • Cukraus
  • Aliejaus kepimui

Sriuba ne vaikiška, nes prigrūdau ten visokiausių prieskonių, kuriuos šiaip naudotumėme curry troškiniams. Tai kuminas, kalendra, kario milteliai ir paprikos milteliai, ir truputį ciberžolės miltelių, dar pipirų mišinys, lauro lapai, česnakas. Štai ir visa egzotika.

Kaip paruošti:
1. Užkaičiame 1,5 l vandens. Kol jis užverda, nulupame bulves. Smulkiai supjaustome, sumetame į vandenį ir paliekame virti.
2. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį pakepiname. Ten pat sudedame smulkintas česnako skilteles.
3. Kai česnakas pakvimpa, į keptuvę dosniai beriame prieskonius: šaukštą kario miltelių, šaukštelį malto kumino, pusę šaukštelio maltos kalendros, pusę šaukštelio paprikos.
4. Pakaitiname prieskonius su svogūnais, leidžiame apsivelti ir viską pilame į verdantį vandenį su bulvėmis.
5. Susmulkiname kopūstą ir taip pat sumetame į puodą.
6. Įmetame porą lauro lapų ir ciberžolės žiupsnelį.
7. Sudedame skardinę smulkintų, konservuotų savo sultyse, pomidorų ir leidžiame viskam virti.
8. Galiausiai įdedame druskos, pusę šaukštelio cukraus ir šaukštą balto arba raudono vyno acto.
9. Patiekiant į stalą nepamaišys grietinės ar jogurto šaukštelis tiesiai į lėkštę.

Prieskonių negailėkite, nes jų reikia nemažai, gal ir daugiau šiek tiek, negu parašiau čia… Žodžiu, šildanti iš vidaus, curry stiliaus kopūstų sriuba.

Geros kopūstienės!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gintare parašė:

    Kokia skani sriubyteee..!!!! Jau isviriau ir laukiu kad siek tiek panoktu, kol seima susirinks… Aisku pati jau lestele sulapnojau.. Tobulas skonis. Aciu Beata, kad esi su savo gerom idejom ir skaniais receptukais!

  2. Čili sriubos receptas? parašė:

    Labas, Beata,

    komentaras ne visai apie pomidorų ir kopūstų sriubą, nes neradau, kokiu kitu būdu galiu tą klausimą parašyti. Nerandu pas tave nei puslapyje, nei pirmoje knygoje Čili sriubos recepto – gal pasufleruotum, ar turi, ar aš ne ten ieškau…

    Ačiū.

    V.

    • Beata Nicholson parašė:

      Čili sriubos recepto, nėra bet yra čili troškinio receptas knygoje, ir galbūt netgi bloge…sriubą reikėtų virti beveik taip pat tik mažiau mėsos ir daugiau pomidorų ir sultinio…

  3. Daiva parašė:

    Produktų sąraše nėra bulvių, kurias pagal pirmą punktą reikia įdėt 🙂

  4. :) parašė:

    Na nebukim tokie smulkemeniski, svarbu recepte parasyta:)

    • Chm parašė:

      Susirenki produktus pagal sąrašą. Pradedi gaminti… Bac!!! Dar ir bulvių reikėjo… O nėra kaip tyčia… Nieko čia smulkmeniško, žmonės prieš gamindami žiūri produktų sąrašą.

  5. Isbandysiu isbandysiu parašė:

    Būtinai reikės isbandyti, kaip jau sriubų be galo pasiilgau Vokietijoje begyvendama. O dabar gailiuosi, kad iš mamytės gaminti nesimokiau lietuviškai, kai progos tam turėjau…

  6. bonvojaz parašė:

    as tik pgl. sita recepta kopustu sriuba ir verdu. aciu Beatai

  7. laura parašė:

    Ka tik isviriau sia sriubyte, skaniai gavosi tik man rugsteles truko. Gal ivarvint citrinos arba naudot raugintus kopustus reiktu. Bet aciu uz recepta….

  8. Ieva parašė:

    Pati megstamiausia sriuba! Aciu, Beata!!!

  9. Skaiste parašė:

    Labai labai skanu. Negalejau patiket, kad is kopustu sriubos galima padaryti toki sedevra! Prieskoniu nepadauginau, tai valge ir vaikai. Super! Aciu uz recepta 🙂

  10. inga parašė:

    ar galima deti paprastus pomidorus vietoj konservuotu?

  11. Dyzelis parašė:

    Labas, man soja labai patiko. Duoda sodrumo=]

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.