Spausdinti

Paprastas, bet labai aromatingas ir gardus varškės apkepas kitaip, arba tiesiog didelis varškėtis.

 

 

Aromatingas varškės pyragas – apkepas

0
komentarai
20
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

1 kg varškės sūrio
9 kiaušinių trynių
7 kiaušinių baltymų
170 g sviesto
2 stiklinių cukraus (maždaug 320 g)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės
2 apelsinų žievelių
130 g razinų
2 šaukštų džiūvesėlių
2 šaukštelių krakmolo
1 šaukštelių kepimo miltelių

Glaistui (pasirinktinai):

0.5 citrinos sulčių
100 g cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.

2

Moliniame inde šaukštu trinkite sviestą, pridėdami po 2–3 šaukštus varškės masės, trynį, cukraus.

3

Išplakite baltymus ir supilkite juos į varškės masę.

4

Džiūvesėlius sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, berkite į varškės masę. Išmaišykite.

5

Sudėkite razinas (galima ir riešutų), vaisių žieveles, vanilinį cukrų.

6

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, supilkite masę ir kepkite apie 1 val.

7

Cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis ir glaistu užpilkite dar šiltą varškėtį. Galite papuošti nutarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. aš ką tik peržiūrėjau šį ir kitus receptus (bananinis-varškinis ir su spanguolių aptepu).. turiu varškės, turiu ir spanguolių, kažkaip pirkau prieš kelias savaites nežinia kam… bet gal pasidaryti tokį apkepą su spanguolėmis?… varškę dedu į keksiukus (po nedidelę stiklinę) paskutiniu metu…

  2. aš ką tik peržiūrėjau šį ir kitus receptus (bananinis-varškinis ir su spanguolių aptepu).. turiu varškės, turiu ir spanguolių, kažkaip pirkau prieš kelias savaites nežinia kam… bet gal pasidaryti tokį apkepą su spanguolėmis?… varškę dedu į keksiukus (po nedidelę stiklinę) paskutiniu metu…

  3. O ką daryti tiems, kurie neturi galimybės nei varškės normalios, nei varškės sūrio gauti? Pas mus tik grūdėta. Be galo ilgiuosi normalios varškės ir vis smalsiai žvalgausi, gal kur išplauks ir receptas su grūdėtaja? Skrandžiui apgauti, varškizmą patenkinti.:)

  4. Geras, greitas ir skanus!Kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau cukraus, užteks ir 1,5 stiklinės, nes jeigu dar gamini ir užpilą, jau saldokas…

  5. Laba diena,

    gal kas žino kas nutiks jei naudosiu ne molinį puodą? tokio neturiu, o labai noriu pamėginti šį receptą…:)

  6. Laba diena,

    gal kas žino kas nutiks jei naudosiu ne molinį puodą? tokio neturiu, o labai noriu pamėginti šį receptą…:)

  7. Fantastiškas pyragas! Purus, minkštas, nesausas, ech!.. Eilinį kartą aplodismentai ir nuoširdūs padėkojimai Jums, miela Beata! 🙂
    tik aš vietoje razinų ir žievelių, įdėjau džiovintų vyšnių, kad būtų šventiškiau 🙂 svečiai ir aš buvome sužavėti! :)))

  8. Fantastiškas pyragas! Purus, minkštas, nesausas, ech!.. Eilinį kartą aplodismentai ir nuoširdūs padėkojimai Jums, miela Beata! 🙂
    tik aš vietoje razinų ir žievelių, įdėjau džiovintų vyšnių, kad būtų šventiškiau 🙂 svečiai ir aš buvome sužavėti! :)))

  9. Dejau tik nepilna stikline cukraus ir buvo pats tas. Tai jei supylus dvi,saldumas turetu buti nezmoniskas. Apie glaista ne kalbos negalejo buti!!! Ir kita karta sviesto maziau idesiu,kai kepe pradejo riebalai begti pro kepimo formos krastus. Skanu,o su vysniom ypac 🙂

  10. nuostabus , minkstutelis, lengvutelis . Dariau puse porcijos gavosi nemazai tik supuliau vieno apelsino sulciu ir citrinos koki 2 s. Pasakiskas 😀

  11. Wow super varškės šis apkepas! Labai purus ir skanus gavosi. Razinu tik 100 g. dejau nors pagal recepta 130 g. reiktu. Labai saldus gavosi. Sakyciau kita kart razinu ir 50-60g. uztektu. O kur dar glaistas su cukrum….

  12. Ypatingai gardus, lengvai ir skaniai pagaminamas. Kepu jau iš eilės antrą kartą. Ir dar kepsiu. Giria visa 6-ių žmonių šeimyna. Sveikatos ir ištvermės jums ir toliau skaniai kalbėti ir rodyti:)

Rašyti komentarą