Spausdinti

Vasariškos, lengvos spalvotos salotos, kurias tikrai turite išbandyti, vos tik atsiras arbūzų. Gaivus saldus arbūzas kartu su ožkų pieno sūrio skrebučiais tiesiog tirpsta burnoje. Tinka ir savaitgalio pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Arbūzų ir pankolių salotos su ožkų pieno sūrio skrebučiais

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

0,5 arbūzo
1–2 pankolių
1 žaliosios citrinos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos
1 saujelės skrudintų pistacijų (nebūtinai)

Skrebučiams

šviežiai keptos kvietinės duonos
minkšto ožkų pieno sūrio
alyvuogių aliejaus
sezamų sėklų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Arbūzą supjaustome riekelėmis, nupjaustome žievę ir pjaustome trikampėliais arba kubeliais. Pankolius plonomis juostelėmis supjaustome peiliu arba daržovių pjaustykle. Stiebelių neišmetame, jų prireiks vėliau.

2

Atskirame dubenėlyje sumaišome pusės žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir druską. Užpilą supilame ant pankolių ir truputį pamaišome, kad jie pasimarinuotų.

3

Įkaitiname orkaitę iki 190 °C. Duoną suraikome ir riekes perplėšiame pusiau. Ant kiekvienos riekės tepame minkšto ožkų pieno sūrio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome aliejumi, pabarstome sezamų sėklomis ir kepame apie 10–15 minučių, kad apskrustų.

4

Dėliojame salotas: arbūzo skilteles, pankolius, užtarkuojame žaliosios citrinos žievelės, šalia patiekiame skrebučius, pabarstome smulkintais pankolių stiebeliais ir smulkintomis pistacijomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą