8241
Beatos virtuvė

Arbūzų ir pankolių salotos su ožkų pieno sūrio skrebučiais

(0)
Reikės:
  • 0,5 arbūzo
  • 1–2 pankolių
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • 1 saujelės skrudintų pistacijų (nebūtinai)
  • Skrebučiams:
  • šviežiai keptos kvietinės duonos
  • minkšto ožkų pieno sūrio
  • alyvuogių aliejaus
  • sezamų sėklų

Vasariškos, lengvos spalvotos salotos, kurias tikrai turite išbandyti, vos tik atsiras arbūzų. Gaivus saldus arbūzas kartu su ožkų pieno sūrio skrebučiais tiesiog tirpsta burnoje. Tinka ir savaitgalio pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Gaminame:

  1. Arbūzą supjaustome riekelėmis, nupjaustome žievę ir pjaustome trikampėliais arba kubeliais. Pankolius plonomis juostelėmis supjaustome peiliu arba daržovių pjaustykle. Stiebelių neišmetame, jų prireiks vėliau.
  2. Atskirame dubenėlyje sumaišome pusės žaliosios citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir druską. Užpilą supilame ant pankolių ir truputį pamaišome, kad jie pasimarinuotų.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 190 °C. Duoną suraikome ir riekes perplėšiame pusiau. Ant kiekvienos riekės tepame minkšto ožkų pieno sūrio, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstome aliejumi, pabarstome sezamų sėklomis ir kepame apie 10–15 minučių, kad apskrustų.
  4. Dėliojame salotas: arbūzo skilteles, pankolius, užtarkuojame žaliosios citrinos žievelės, šalia patiekiame skrebučius, pabarstome smulkintais pankolių stiebeliais ir smulkintomis pistacijomis.
Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.