Spausdinti

Apelsinų marmeladas, obuolių purumas ir prieskonių žaismas vienoje uogienėje. Apelsinų kartumas puikiai susigiminiuoja su obuolių rūgštele. Tiks ir lietiniams, ir ledams pagardinti.

 

Apelsinų ir obuolių uogienė

0
komentarai
6

Reikės:

4 vidutinio dydžio apelsinų (600 g nuluptų apelsinų)
3 vidutinio dydžio obuolių (400 g nuluptų, besėklių obuolių)
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2 šaukštelių malto imbiero
2 cinamono lazdelių
5 gvazdikėlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius mažais kubeliais. Apelsinus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir dar pasmulkinkite iki mažesnių kubelių. Suberkite vaisius į puodą, pakaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite prieskonius bei „Dansukker” cukrų uogienėms. Retkarčiais pamaišydami virkite 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Tikrai nevirkite ilgiau, būkite ramūs, šis specialus cukrus saugos uogienę nuo pelėsio ar rūgimo.

2

Išgriebkite prieskonius.  Sutrinkite viską maisto trintuvu ar kombainu, kol neliks vaisių kubelių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą