Spausdinti

Tai mūsų Ievos šeimos receptas. Nors ji pati mėsos nevalgo, bet prisiekia, kad tai skaniausias keptos anties variantas ir jos mamytės pasididžiavimas. Paragavusi šios antelės turėjau sutikti, kad tai yra tikrai pergalingas derinys. Tamsi, iš kitų paukščių išsiskirianti antiena su rūgščiais, bet slyvomis pasaldintais kopūstais yra tikras šventinis rojus. Prieskonis – antį įsimylėjęs mairūnas.

Burokėliai – o mamma mia, koks skonis! Gaminimo metodas labai paprastas, tik reikia žinoti keletą paslapčių: neperkepti burokėlių ir gaminti sunkiame puode arba keptuvėje su dangčiu. Grožis, gėris ir taika šie burokėliai. Ir tikra anties antroji pusė.

 

Antelė, įdaryta raugintais kopūstais ir džiovintomis slyvomis

0
50
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
2 val.

Antelei:

2 kg anties
druskos
džiovintų mairūnų
aliejaus kepti

Įdarui:

0,8–1 kg raugintų kopūstų
didelės saujos džiovintų slyvų

Burokėliams:

3 nevirtų burokėlių
4 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šakelių citrininių čiobrelių (galite keisti paprastais)
3 mandarinų
alyvuogių aliejaus kepti
druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame ir kepame antį

1

Antį nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Druską sumaišome su mairūnais ir šiuo mišiniu gerai įtriname antį. Paliekame bent valandą pasimarinuoti. 

2

Kopūstus su slyvomis patroškiname apie 30 minučių. Skysčių perteklių nupilame. Kopūstus sukemšame į antį. Paukštį surišame per sparnus ir kojeles, kad neišbėgtų įdaras.

3

Orkaitę įkaitiname iki 220 °C. Ant aliejumi pateptos skardos dedame antį ir šauname kepti. Po 15 minučių kaitrą sumažiname iki 160 °C ir dar kepame apie 1 valandą ir 40 minučių. Jei antelė nelabai apskrudusi, baigdami kepti vėl padidiname kaitrą.

4

Iškepusį paukštį paliekame 15–20 minučių atvėsti, ir tada jau galime pjaustyti bei patiekti.

Burokėliai su citrininiais čiobreliais ir mandarinais

1

Burokėlius nuskutame ir supjaustome stambiais kubeliais.

2

Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberiame burokėlius ir kepame apie 10 minučių.

3

Kai burokėliai bus lengvai apskrudę, supilame actą, įspaudžiame 2 mandarinų sultis ir sumetame 1 mandarino skilteles. Įmetame čiobrelius, pasūdome ir dar troškiname apie 20 minučių uždengę dangčiu.

Ingredientai
Patarimas
  1. Kūčių rytą antį įtrinkite prieskoniais, patroškinkite kopūstus, supjaustykite burokėlius ir sudėkite į maišelį.
  2. Kalėdų rytą ar popietę prikimškite antį ir pašaukite kepti.
  3. Po 1,5 valandos imkitės burokėlių.
  4. Ištraukite antį ir pabaikite troškinti burokėlius.
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar ši idaras tiktu ir kitiems pauksciams( vistai ar kalakutui.) ir kur/ kaip turo skinti burokelius? Ačiū!

  2. O kepti antį atvirai ant skardos? O jei kepimo rankovėje? Kažkaip neramu, kad atvirai kepama gali perdžiūti

  3. Nuostabus Kaledinos patiekalas ! Ačiū Beatai ir jos kolektyvui !
    p.s. Receptas- kėlė daug abejonių (apač kopūstai ir slyvos), tačiau skonis- nenuvylė net pačių išrankiausiųjų ! Kita diena iš sultinio išviriau raug.kopūstėlių sriubytės 😉

  4. Mano antele 1,250kg ar viska taip pat daryti, tik maziau kopusteliu troskinti? O kaip del kepimo laiko?

  5. taip buvo skanu, kad net nevalgantys anties – valge, nevalgantys slyvu – valge, nevalgantys burokeliu irgi valge!!! Aciu!

  6. Labai skani antis gavosi, nuostabi. Rauginti kopūstai – pasaka 🙂 Ačiū už receptą 🙂

  7. Nepatiko. Kopūstų ir slyvų įdaras puikus, jau seniai jį naudoju kepdama kalakutą, man tai ne naujiena, tačiau visai netiko mairūnas, jis per „silpnas” specifinei anties mėsai, buvo abejonių, bet norėjau pabandyti.

  8. Antį kepu jau ne pirmą kartą, bandžiau visokiausius receptus. Bet galiu pripažinti, kad šis receptas labai geras. Kepiau antį 2.2 kg. O kopustai…….mmmmmm! Labai rekomenduoju. Ypač tiems kurie ruošiasi gaminti antį pirmą kartą.

  9. Nuspręsta.šiemet mūsų kalėdų stalą papuoš ši antytė.beatos receptai dar niekada neapvylė.vyras vis dar prisimena nerealiai skanią vištą,pagal beatos receptuką ir laikas nuo laiko vis paprašo ją iškept.na,o šiemet jo laukia dar viena staigmena

  10. Kepėme per Kalėdas – antis buvo pasaka! Dabar kepsiu antrą kartą per Naujus. Labai ačiū už receptą.. Galvojau, kad anties nemėgau, bet pati kepiau pirmąjį kartą – tai gavosi geriau už visus restoranus 🙂

  11. Dideliausias aciū Beatai uz recepta.! Iškepiau antytę Naujųjų proga.. Žmona labai gyrė mano kulinarinius sugebėjimus.. 😀 Sėkmės visiems. 😉

  12. Labai aciu uz recepta. Antis iskepe minkstai ir skaniai. 🙂 gal tik kopustu niekam neprireike, nes greta buvo labai skanus pagal si recepta paruosti burokeliai. 🙂 idomu, o jei visai nedet i vidu kopustu, antis iskeptu tapaciai minkstai?

  13. Sveiki,

    pirmą kartą darysiu šią antį ir nesu susidūrusi nei su mairūnu, nei su anties kepimu, tad labai norėčiau sužinoti, kiek reikia įdėti druskos ir mairūno?

Rašyti komentarą