8241
Beatos virtuvė

Amerikietiškas vyšnių pyragas

(11)

Jį matėme Holivudo filmuose, jis įkūnija amerikietiškąją svajonę. Susipažinkite – amerikietiškas vyšnių pyragas. Turtingas įdaro ir labai išvaizdus, jį skaniausia valgyti dar vos šiltą, su vaniliniais ledais.

Reikės:
  • Tešlai:
  • 280 g miltų
  • 230 g sviesto
  • 5–8 šaukštai labai šalto vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • Įdarui:
  • 1 kg vyšnių (kauliukus išimame)
  • 120–150 g cukraus
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 1 citrinos žievelės ir pusės jos sulčių
  • 0,5 šaukštelio cinamono

  • Patepti:
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto vandens

Šis pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O jei jau norite tikrai amerikietiško deserto, išsiplakite grietinėlės ir šalia patiekite vanilinių ledų.

Gaminame:

  1. Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į miltus. Greitai triname pirštais, kad susidarytų sviesto ir miltų trupiniai, bet ilgai nežaidžiame, kad sviestas nesušiltų.
  2. Maišydami šakute po truputį pilame vandenį. Nebepilame vandens, kai tešlos trupiniai pradeda kibti, tuomet darbuojamės rankomis. Kai tik tešla sulimpa į vieną kamuolį ir nebetrupa, ji paruošta – minkyti nereikia. Jei vis dar matome sausų trupinių, dar įpilame šaukštą vandens.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 ℃.
  4. Tešlos kamuolį padalijame į dvi dalis. Palaikome 30 min. šaldytuve. Po pusvalandžio vieną tešlos dalį išimame, iškočiojame ir įklojame į skardą.
  5. Pasiruošiame vyšnių įdarą: sumaišome vyšnias, cukrų, krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis bei cinamoną. Dedame ant paruoštos pyrago tešlos. (Inde likusio skysčio nesupilame.)
  6. Likusią tešlą iškočiojame ir dengiame ant pyrago viršaus. Galime dėti visą lakštą ir išpjauti kelias skylutes, kad būtų vietos išeiti garams. Arba galime tešlą supjaustyt juostelėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos viršaus – pavyzdžiui, supinti tinklelį.
  7. Kiaušinį lengvai paplakame su vandeniu, aptepame pyrago viršų. Galime pabarstyti keliais žiupsniais rudojo cukraus.
  8. Kepame orkaitėje apie valandą, kol tešla tampa auksinės spalvos, o įdaras ima kunkuliuoti.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Skaistė parašė:

    Sveiki. Ar galima naudoti bemielę šaldytą tešlą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite, tik tuomet rekomenduočiau pyrago pagrindą pirmiau iškepti be įdaro. Išklokite tešla kepimo indo dugną, subadykite šakute ir uždengę kepimo popieriumi prislėkite kepimo svoriais – žirniais, pupomis, ryžiais ir pan. Ir tik tada, kai pagrindas bus jau sausas ir iškepęs, dėkite vyšnių įdarą ir viršutinį tešlos sluoksnį.

  2. Raimonda parašė:

    Laba diena, Beata. Parduotuvėjė negavau kukurūzų krakmolo. Kuo galima jį pakeisti šiame kepinyje. Ačiū.

  3. Ugnė parašė:

    Kepiau tik su mėlynėmis, gavosi super! Neturėjau kukurūzų krakmolo,dėjau bulvių krakmolą, tiko! Ačiū už receptą❤

  4. mozena parašė:

    labai skanus piragas =] rytoj gaminsime dar .

  5. Labai įdomu, ačiū už pasidalinimą!

  6. Sveiki patiekalai parašė:

    Dėkoju už receptuką 🙂
    Padarysiu sekmadienio staigmeną šeimynai ;]

  7. Indre parašė:

    Ar saldytos vysnios tiktu? Jas turbut reiketu gerai nusausint?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kuo puikiausiai tiktų! Tik pirmiau jas atitirpinkite, nupilkite išsiskyrusias sultis ir tik tada sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Labai nuspausti uogų nereikia, kad įdaras nesigautų per sausas.

  8. Reda parašė:

    Pabandžiau, tiksliai pagal receptą, nevisai pavyko. Mano vyšnioms būtų reikėję daugiau cukraus ir krakmolo, arba stipriau nugręžti vyšnias, ir sunkiai kepė dugnas, bet pataisius įdaro konsistenciją gal ir dugnas pasitaisytų. Buvo įdomu, pirmąkart kažką panašaus gaminau, vyšnių ant medžio dar liko, bandysiu darkart su pataisymais:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.