Spausdinti

Aistės žagarėliai

0
komentarai
35
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
6 min.

Reikės:

6 kiaušinių trynių
6 šaukštų cukraus
6 šaukštų grietinės
300 g miltų
aliejaus kepimui
cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir grietine. Suberiame miltus ir viską sumaišome šaukštu.

2

Kai darbuotis šaukštu taps sunku, pradedame minkyti rankomis, tik nepridedam per daug miltų. Tešlą minkome, kol ji gerai sukibs, taps vientisa ir elastinga. Minkštą elastingą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.

3

Stalą pabarstome miltais ir atpjauname šiek tiek tešlos. Kočiojame ploną lakštą. Tada jį supjaustome rombais, per vidurį padarome įpjovą ir vieną dalį perneriame pro ją, kad gražiai persisukęs išsinertų. Geriausia prisigaminti žagarėlių ir tik tada pradėti juos kepti – dėti visus vienu metu į aliejų, kad „viena partija“ keptų vienodai, o paskui galėtume juos visus vienu sykiu išimti.

4

Per kelis kartus iškepame visus žagarėlius. Išgriebtus iš aliejaus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių. Žagarėlius apibarstome miltiniu cukrumi.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Siuos zagarelius taip pat ismeginau – valio teslai, labai smagiai kociojosi, nereikejo ilgai „duotis” su sausom apkibusiom rankom, tik speju, kad padauginau miltu, nes zagareliai isejo sausi ir sprangus

  2. Žagarėliai skanūs, labai lengvas ir daug laiko neužimantis receptas. Kitą kartą dėčiau mažiau miltų, nes išties išverda sausi žagarėliai, be to, gal tada ir tešlą būtų lengviau iškočioti, nes dabar reikėjo daugiau jėgų nei įprasta.

  3. Sveiki, atrodo dejau i tesla viska kaip ir nurodyta, bet… man tesla taip kibo prie ranku, ziauriai… Ka galejau padaryti netaip???

  4. Sveiki !! Na ka lekiu daryti zagareliu !! : ) Viliuosi miltu nepadauginsiu ir jie nesigaus sausoki 😉 Gero visiems vakariuko 🙂

  5. Labas vakaras Beata turiu viena klausima, kodel as kocioju tesla pvz zagareliams man atgal kociojasi?

  6. Labai paprasta ir skanu. Patys zagareliai nera labai saldus, bet cukraus pudra puikiai pasaldina. Man gavosi siek tiek sausesni, bet tai tikrai netrugde. Traskus, bet ne kieti. Nebuvo riebaluoti, kas yra labai gerai. Tinka prie kavos ar arbatos. Rekomenduoju. 🙂

  7. Sveiki. Norėčiau paklausti ką reikia dėti. Kiaušinių trynius kaip rašoma, ar tiesiog kiaušinius, kaip vaizdo įraše?

  8. Labai suklaidinot, vietoj 6 kiausiniu tryniu dejau 6 kiausinius, produktai sugadinti. Atsakingiau viesumoj skelbkit informacija.

  9. Tikrai parašyta, kad reikės 6 kiaušinių tryniu. Tik vaizdelyje tiek Jūs tiek Aistė pasakė – 6 kiaušiniai 🙂 ko pasekoje tešla nesigavo ir man 🙁

  10. Katik pagaminau siuos zagarelius.visiskai neskanus. Mano vyras netgi pasake kad daryciau visada tokius kokius ir dariau.suvalgem po kelis ir stovi visas indas pilnas…

  11. Tik ka issikepiau zagarelius visai neblogi tik kad minksti norejosi traskiu zagareliu gal Beata pasakytum kitoki receptuka traskiems zagarelems? Lauksiu atsakymo 😉

  12. Nuostabiai skanūs žagarėliai! Vaikai valgo pirmą kartą, eina ir eina prie dubens 😀 sako – mamyte, tu mums visada juos kepk! Vyras sako – skanu, bet mažai…. kitą kart kepsim dvigubą dozę 😉 Ačiū už receptą!

  13. Susigundžiau, pabandžiau ir aš. Nors virtuvė nėra mano draugas, bet manau pavyko! Lengvai darosi, ir svarbiausia greitai. Mano skoniui lyg reikėtų daugiau cukriuko, kitąsyk bandysiu deti nenubrauktus 6. O šiaip ir vaikams patiko, manau puiku. Ačiū

    P.S. Miela Beata, gal galite paaiškinti, kokią funkciją atlieka grietinė. Nes bijodama padauginti dėjau 5 šaukštus. Ar nuo jos sausėja, ar kietėja, kepinys kas vyksta? Ačiū

  14. Gavosi labai skanūs, bet kilo problemėlė. Tešla labai lipo prie rankų, bet 3 šaukštai aliejaus viską išgelbėjo!☺

  15. Sveiki, norėjau paklausti kokius miltus rekomenduotumėte naudoti gaminant žagarėlius? 🙂

  16. Laaaabai skanūs, truputį nesilaikiau recepto. 5 tryniai, 2 kiaušiniai, 5 š. Cukraus, 6 š grietinės, o miltų tiek, kad eitų iškočioti…. Guliu ir nepajudu, nes apsivalgiau

  17. Viriau 4 kartus dėjau visko kas parašyta ir visada tešla sugadinta, beja pradeda amžinai putoti aliejus, kad virti, net neįmanoma, o žagarėliai tešta,nevykias receptas, gaila, kad tiek produktų veltui, siaubas

Rašyti komentarą