8241
Beatos virtuvė

Agurkinė sriuba su lašiša

(4)
Porcijos: 5-6
Gaminimo laikas: 30min.
Reikės:
  • 1 poro
  • 3 saliero lapkočių
  • 0,5 pastarnoko
  • 1 saujos petražolių kotelių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 bulvių
  • 2 kubelių „Maggi“ ekologiško sultinio su žolelėmis
  • 1,5–2 l vandens
  • 400 g lašišos filė ir (arba) baltos žuvies (jūrinės lydekos)
  • 2 raugintų agurkų ir 4–5 šaukštų agurkų sunkos
  • krapų patiekti

Norėjome pasiūlyti ką nors daugiau nei tradicinę agurkinę su perlinėmis kruopomis ir prisiminėme Lenkijos Kašubijos regione ragautą žuvienę, kuri „pataisoma“ raugintais agurkais. Jei metams bėgant geri prisiminimai neišblėsta, tai ženklas, kad reikia pabandyti atkartoti receptą savo virtuvėje. Pabandėme ir taip gerai pavyko, kad virsime dar ne kartą. Gaivi, žiemiška ir labai greitai pagaminama sriuba.

Gaminame:
1. Porą ir salierus smulkiai supjaustome. Pastarnoką nulupame ir supjaustome kubeliais, bulves – stambesniais kubeliais. Petražolių kotelius susmulkiname.
2. Puode įkaitiname aliejų, suberiame porus, pakepiname kelias minutes, kol pageltonuos, suminkštės, tada beriame pastarnokus ir saliero lapkočius, kepame dar apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
3. Supilame vandenį, suberiame bulves, petražoles ir užverdame. Užvirus sudedame „Maggi“ sultinio su žolelėmis kubelius, sumažiname kaitrą ir paverdame 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
4. Agurkus supjaustome smulkiais kubeliais. Lašišai nupjaustome odelę, išimame kaulus, mėsą supjaustome stambiais kubeliais. Bulvėms suminkštėjus sudedame lašišą, pjaustytus agurkus, supilame agurkų sunką, pakaitiname dar apie 5 minutes ir išjungiame.
5. Patiekiame su šviežiais krapais.

Ekologiško Maggi sultinio rasite visose didžiosiose parduotuvėse ir galėsite rinktis iš trijų rūšių – vištienos, daržovių ir žolelių.

Kuo ypatingas ekologiškas „Maggi“ sultinys?

„Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų sveikame maiste nepageidaujamų ingredientų.

Ekologiškas produktas – visi sultiniams naudojami ingredientai atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių.

Geras skonis: labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,22 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ana parašė:

    Laba diena, Beata.O pastarnokas yra parsnip at kazkas kit as?

  2. Keliautojas parašė:

    Išbandžiau. Maloniai nustebino 🙂

  3. Gitana parašė:

    Aciu, nustebino, labai skanu

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.