Spausdinti

Norėjome pasiūlyti ką nors daugiau nei tradicinę agurkinę su perlinėmis kruopomis ir prisiminėme Lenkijos Kašubijos regione ragautą žuvienę, kuri „pataisoma“ raugintais agurkais. Jei metams bėgant geri prisiminimai neišblėsta, tai ženklas, kad reikia pabandyti atkartoti receptą savo virtuvėje. Pabandėme ir taip gerai pavyko, kad virsime dar ne kartą. Gaivi, žiemiška ir labai greitai pagaminama sriuba.

Gaminame:

 

Agurkinė sriuba su lašiša

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

1 poro
3 saliero lapkočių
0,5 pastarnoko
1 saujos petražolių kotelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 bulvių
2 kubelių „Maggi“ ekologiško sultinio su žolelėmis
1,5–2 l vandens
400 g lašišos filė ir (arba) baltos žuvies (jūrinės lydekos)
2 raugintų agurkų ir 4–5 šaukštų agurkų sunkos
krapų patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Porą ir salierus smulkiai supjaustome. Pastarnoką nulupame ir supjaustome kubeliais, bulves – stambesniais kubeliais. Petražolių kotelius susmulkiname.

2

Puode įkaitiname aliejų, suberiame porus, pakepiname kelias minutes, kol pageltonuos, suminkštės, tada beriame pastarnokus ir saliero lapkočius, kepame dar apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.

3

Supilame vandenį, suberiame bulves, petražoles ir užverdame. Užvirus sudedame „Maggi“ sultinio su žolelėmis kubelius, sumažiname kaitrą ir paverdame 15 minučių, kol bulvės suminkštės.

4

Agurkus supjaustome smulkiais kubeliais. Lašišai nupjaustome odelę, išimame kaulus, mėsą supjaustome stambiais kubeliais. Bulvėms suminkštėjus sudedame lašišą, pjaustytus agurkus, supilame agurkų sunką, pakaitiname dar apie 5 minutes ir išjungiame.

5

Patiekiame su šviežiais krapais.

Ingredientai
Patarimas

Ekologiško Maggi sultinio rasite visose didžiosiose parduotuvėse ir galėsite rinktis iš trijų rūšių – vištienos, daržovių ir žolelių. Kuo ypatingas ekologiškas „Maggi“ sultinys? „Švari etiketė“ – „Maggi“ sultinyje nerasite konservantų, skonio ir aromato stipriklių ar kitų sveikame maiste nepageidaujamų ingredientų.

Ekologiškas produktas – visi sultiniams naudojami ingredientai atkeliauja iš sertifikuotų ekologiškų ūkių.

Geras skonis: labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą