Spausdinti

Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto kiaušinio baltymo. Pyragas drėgnas, jame stipriai juntami riešutai ir razinos, o obuoliai beveik ištirpsta, palikdami tik savo aromato užuominą ir subtilią rūgštelę.

Aguonų pyragas su karūna

0
1
Porcijos
12 asm.

Reikės:

350 ml pieno
200 g aguonų
3 kiaušinių
50 g labai minkšto sviesto
150 ml aliejaus
250 g miltų
60–80 g graikinių riešutų
2 obuolių
50 g šviesiųjų razinų
1 kupino šaukšto džiūvėsėlių
1 šaukšto medaus
150 g cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių

Karūnai:

250 g miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
2–3 obuolienės papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Aguonas suberiame į puodelį, užpilame pienu ir paverdame 15–20 minučių ant mažos ugnies. Nukošiame jas ir paliekame atvėsti.

2

Riešutus susmulkiname peiliu.

3

Obuolius nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.

4

Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 °C. Apvalios kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi.

5

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakame kartu su minkštu sviestu, aliejumi, medumi ir cukrumi.

6

Į trynių ir sviesto plakinį suberiame pasmulkintus riešutus, obuolius, miltus ir likusias pyrago sudedamąsias dalis, išskyrus baltymus.

7

Baltymus išplakame iki standžių putų ir labai atsargiai šaukštu įmaišome į pasiruoštą tešlą.

8

Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikriname, ar pyragas iškepęs – per vidurį įsmeigiame medinį iešmelį, ištraukiame – jis turi būti sausas.

9

Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame formoje, tada iš jos išimame ir perkeliame atvėsti ant grotelių.

10

Karūnai išplakame kiaušinio baltymą iki minkštų putų, laipsniškai suberiame persijotą miltelinį cukrų ir plakame iki baltos purios masės.

11

Karūna puošiame pyragą, ant viršaus uždedame obuolienės.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą