8241
Beatos virtuvė

Aguonų pyragas

(76)

Pasakiškas aguonų pyragas – nepaliks abejingų jam..

Print Friendly
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (24 balsai, vidurkis: 4.38 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 7 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 250 g “ALVO aguoninis kepinių mišinys”
  • 100 g maltų migdolų arba migdolų miltų
  • 1 a.š. cinamono
  • Gabalėlio sviesto, patepimui
  • Glaistui reikės:
  • 200 ml 35 proc. grietinėlės
  • 150 g rudojo cukraus
  • 60 g sviesto
  • 100 g migdolų skiedrelių

Print Friendly

Komentarai
  1. Agnė parašė:

    O ar galima naudoti paprastas aguonas? Ar tuomet reikia kokio specialaus jų paruošimo?
    Ačiū

  2. Danguolė parašė:

    Sveiki, o galima tiesiog sumalti migdolus ir įdėti? Arba kur galima nusipirkti migdolų miltų? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Danguole, taip, galit ir pati labai smulkiai migdolus sumalti. O jų būna pirkti sveikuose produktuose ar kitose specializuotose parduotuvėse. Ir ALVO mačiau turi, tik sunku jų rasti irgi. Sekmės

  3. Inga parašė:

    Sveiki, kokio dydžio formą naudojat? Ačiū

  4. Viktorija parašė:

    as kaip darau man uzsideda pluta , ar ji turi buti ? ar kaskaip sita pyraga galima padaryti be plutos ?

  5. egle parašė:

    Sveiki gal galite kas nors parasyti recepto eiga?nes neturiu galimybes ziureti video,o jau susiruosiau gamint…

    • Beata Nicholson parašė:

      Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi. Pasidarbuojame bent 5-7 min.Pilame į masę aguonas ir gerai išmaišome, sukame mediniu šaukštu keletą kartų. Tada beriame maltus migdolus ir vėl išmaišome. Ten pat suberiame ir cinamoną.Baltymus išplakame iki baltų standokų, bet ne per kietų putų (kitaip bus sunku jas įmaišyti) ir atsargiai, po keletą šaukštų dėdami, įmaišome į aguonų masę. Ji padidėja, nuo baltymų tampa laisvesnė ir šviesesnė.Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o sieneles lengvai ištepame sviestu ir pilame aguonų tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Tradiciniu būdu patikriname, ar tortas iškepęs: bedame medinį pagaliuką, jei ištraukiame sausą – iškepę.
      Prašom

  6. indrė parašė:

    Laba diena Beata…Sakykit , dabar žadu Kūčioms kepti šį pyragą…Gana daug produktų..Ar jis tikrai skanus…Nes man 11 metų, skaniai gaminu, tačiau nesinorėtu , kad pyragas sugadintų nuotaiką..Jį kepu pirmą kartą:)

  7. Kotryna parašė:

    sveiki, ar galima migdolu miltus pakeisti paprastais miltais? ar geriau isvis nieko tada nedeti, jei neturiu migdolu miltu?

  8. Natalja parašė:

    Sveiki
    Bandau kepti ir aš 🙂 Sakykite, o kiek reikia tą karamelinį užpilą pavirti? Tik tiek, kad cukrus ištirptų?

    Dėkoju
    Ramaus, šeiminiško Jums Kūčių vakaro

  9. Agnė parašė:

    Sveiki, ką galima būtų dėti vietoj migdolų skiedrelių?nes dėja neradau jų pirkti.

  10. Rūta parašė:

    o nereikia sodos?

  11. Greta parašė:

    Tobulo skonio! O gaminasi labai lengvai 🙂

  12. Lina Ab parašė:

    Kepiau šį pyragą. Rezultatas nustebino. Dėkoju Jums, Beata. Linksmų švenčių!

  13. Inesa parašė:

    Neesu didele pyragu kepeja, taciau nusprendziau isbandyti si recepta.
    Kokioje orkaites lentynoje nuo virsaus pyraga reiketu kepti? Ir kokia kepimo programa nustatyt – standartine kepimas is virsaus ir apacios?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Inesa, kepkite viršus-apačia funkcija ir pačioje apatinėje lentynoje..

      • Inesa parašė:

        Ačiū, pasirodo, kad teisingai pašoviau į orkaitę. Kažkaip baugu, kad tik viskas būtų gerai, nes pyragas į svečius keliaus 🙂 beje, pastebėjau, kad masė man kažkodėl skystesnė gavosi, nors viską dėjau pagal nurodytad proporcijas.

  14. Dangira parašė:

    Šis tortas kaip koks Grinčas pavogė Kalėdas

  15. Danutė parašė:

    Puikus, nuostabus, labai labai super pyragas. Pavyko iš pirmo karto.Lenga, paprasta gaminti. Kepsiu tikrai dar ne kartą 😉 .Vaišinau kolektyvą – liko sužavėti. O kai pastovėjo per nakty šaldytuve kita puselė- jis tiesiog nepakartojamas. Ačiūūūū Beata !!!!!!!!!!!!!! . Pyragas t o b u l a s 😉

  16. Gintare parašė:

    Aciu uz recepta,pyraga labai paprasta issikepti ir labai gardus gavosi 🙂 Aciu !!

  17. Austėja parašė:

    diena. O kur yra pirkti to aguonų mišinio?

  18. Deimantė parašė:

    Sveiki Beata,

    Noriu padėkoti už tikrai puikų pyrago receptą. Jis paprastas, nesudėtingas, nepareikalauja daug pastangų ieškant kažkokių įmantrių ingridientų. Kalėdų rytą šis pyragas puikiai papuošė mano stalą, o šiandieną dar kartelę pradžiugins mano svečius šį vakarą.

    Ačiū Jums labai už išradingumą ir paprastumą!
    Jūsų nuolatinė laidos žiūrėtoja- Deimantė 🙂

  19. Indre parašė:

    Nuostabus pyragas!tik vietoj migdolu miltu dejau maltu lazdyno reisutu ir paprastu dziuveseliu. Aciu uz puiku receptuka 🙂 sis pyragas bus daznas svecias musu namuose 🙂

  20. jurgita parašė:

    pyragas vertas demesio :)laaabai patiko,kepiau kaledoms.neturejau migdolu,tai pakepinau zemes riesutu,dali sumaliau,dali susmulkinau virsui pabarstyti.aisku,su migdolais gal dar skaniau :)aciu uz recepta 😉

  21. vilija parašė:

    Didelis ACIU uz si pyrago recepta!Kepiau Kaledoms,visi buvo apzaveti:)

  22. Milda parašė:

    Deja, pyrago nebuvo galima del didelio saldumo 🙁 gaila, kad pati nesusiprotejau, kad beveik puse kg cukraus yra ženkliai per daug. Taip ir diabetu susirgt galima

  23. jura parašė:

    Sveiki, beta, kaip tik dabar darau šį pyragą.
    Tik man kažkodėl pyrago virus plutelė, liko viršuje, o vidus lyg pakritęs (bakstelėjus pagaliuku jaučiasi kad po viršutine plutele lyg būtų tuščia). Ar taip turi būti ir kai jis sušlaps su karameliniu užpilu, tada pakris? ar neiškepė pilnai?
    iš akies neįvetinau, kad mano forma kiek mažesnė, greičiausiai 20cm, tai pyragas storesnis gavosi, kelpiau 55 min, pagaliukas dar buvo kiek drėgnas, lyg ne nuo neiškepusios tešlos, o lipnus kaip nuo cukraus. Gal per trumpai pakepiau..
    Tikiuosi viskas pavyks, nešiu ryt kolegoms

  24. Lina parašė:

    Beata, o aguonu pieno misinys tas paruostas (ALVO) kaip suprantu tinka??

  25. Kristina parašė:

    Noriu paklausti ar galima naudoti liesesne grietinele, ar butina 35?

  26. Loreta parašė:

    visi taip giria ši pyragą tai norėčiau ir aš pasigaminti.
    Aš neturiu galimybes gauti Alvos aguoninio kepinių mišinio… Ar tai tik paprasti miltai su aguonomis?

  27. Smilte parašė:

    Sveiki,
    Puikiausio skonio pyragas. Tikrai rekomenduoju isbandyti.
    Jau pirma karta gamindama, dariau pakeitimus: migdolu miltus keiciau kokosu drozlemis; neturedama grietineles glaistui, maisiau per puse riebia grietine su kokosu pienu, o ismirkytas aguonas sumaliau blenderiu. Viskas genealu, kas paparasta.Skonis tikrai nenukentejo! Sekmes virtuveje.

  28. Aida parašė:

    Kepiau Kalėdoms,kepu ir Velykoms.Pyragas labai skanus.Ačiū už recepta!!!

  29. asmera parašė:

    šis aguoninis tortas yra Lietuvos paveldas, bet tikrai Ne madam Beatos receptas 🙂 as jį išmokau dar iš savo močiutės, tik proporcijos skiriasi ir riešutai 🙂 o visa kita, copy paste iš senų virėjų knygų… viskas puiku, kad skleidžiat senuosius receptus, tik nerašykit, kad jums autorytė priklauso..

  30. Aurimas parašė:

    Galbūt kažkas galėtu parašyti šio torto technologinius procesus ? Labai . ačiū !

  31. dovile parašė:

    kepiau 🙂 ! vyrui gimimo dienos proga:) pasakiskas skonis! super

  32. Lina parašė:

    Sveiki,

    Gal turite idėjų/minčių ir galėtumėte pasidalinti jomis kaip pasigaminti glaistą šiam skaniam pyragui smaližiams, kurie visai negali vartoti pieno produktų (ne tik dėl laktozės netoleravimo). Labai ačiū iš anksto.

  33. Agne parašė:

    Sveiki,

    gal galetumete patarti, ka daryti, kad glaistas nesusicukruotu?
    Cukraus dedu pagal pateiktas proporcijas. Gal per ilgai, ar per trumpai paverdu?
    Is anksto dekoju uz atsakyma!

  34. Migle parašė:

    Sveiki, gal galite parasyti kaip daryti ta glaista ir kada ji uzpilti ant visos mases? Neturiu galimybes pasiziureti laidos, o noriu issikepti jau siandien. Aciu uz pagalba!!

  35. Migle parašė:

    Kur anglijoje galima nusipirkti aguonu misinio?

  36. Migle parašė:

    Kepiau si pyraga! Tikrai nuostabaus skonio, tik ziauuuriiaiiii saldus:) Vyras valge tris dienas, per tiek dienu ji ir sukirtome:) kita karta darydama deciau cukraus per puse maziau:) tekstura slapia, saldi, juntamas migdolu prieskonis ir saltas, labai tiktu karstai vasaros dienai:) tikrai vertas demesio, o ir pasidaro gana lengvai ir greitai, apart laukimi valgymui sekanciai dienai:)

  37. Renata parašė:

    Sveiki,
    šį pyragą dariau jau daug metų ir niekaip niekam neatsbosta, aguonas maišiau šiek tiek su obuoliu. Priduoda tobulą skonį kai vietoje cukraus pertepimui naudoju kondensuotą pieną. Pabandykite prie progos.
    Beata ačiū kad esate , žiūriu Jūsų laidą ,esate fantastiška.

  38. […] Receptą nusižiūrėjau vėlgi Beatos laidoje jau gan senokai, prieš šventes berods, ir laukiau tinkamos progos jį išbandyti. Kad jau prakalbau apie Beatą, tai šiemet vykusioje Knygų mugėje man ir vėl pavyko įsiamžinti su ja nuotraukoje. Ji, tikriausiai, nei nenutuokia, kiek daug tai reiškia tokiam paprastam žmogeliui kaip aš. Vyrui ko ne apsiseilėjusi pasakojau, kokia ji graži ir visa skaniai kvepianti Kaip gaila, kad prie jos atsistojusi, sugebu išlementi tik „ar negalėtumėte su manimi nusifotografuoti“. O juk galėjau jai į akis pasakyti, kaip ja žaviuosi, kaip dievinu jos receptus, kaip saugau ir tausoju jos rašytas knygas… […]

  39. Ana parašė:

    Aciu uz recepta.Super skonis

  40. Sima parašė:

    Labai labai skanus pyragas!!!

  41. Neringa parašė:

    Sveiki! Gal galetumet kas nors parasyti kaip pasigaminti ta visa glaju?? Labai labai neturiu laiko ziureti video… :(( aciu!!

  42. Ema parašė:

    Pyragas tikrai geras, tačiau perspėjimas dėti cukraus per pusę mažiau, aš jau ir taip mažinau porciją ant 80gr. bet vistiek gavos super saldus. Dėl to kiek nusiminiau, nes norėjau išsikepti tobulais skanų pyragą, nelabai suprantu to saldumo esmės, kam taip persaldinti

  43. Egle parašė:

    Super pyragas, bet cukraus dedu mažiau apie 200 g. nes tikrai labai saldu.

  44. […] Aguonų pyragas – labai skanus ir labai šventiškas ir kalėdiškas. Kepiau jau kelis kartus ir tikrai kepsiu daugiau. Su tiek cukraus, kiek parašyta recepte, man jis gal kiek per saldus, bet galimai tai priklauso nuo to, kiek daug jo valgai. […]

  45. Lina parašė:

    Laba, gal galite parasyti kaip gaminti glaju, nes video neatsidaro…

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, patikrinau – tikrai atsidaro. Gal naudojate senesnę naršyklę? Pabandykite su google chrome ar firefox ir truputį duokite laiko video „pasikrauti“.

  46. Neda parašė:

    Sveiki,
    norėjau pasiteirauti ar būtina naudoti migdolus? Gal galėtumėt rekomenduoti kokius kitus rieštukus kaip alternatyvą jiems? Mąstau, galbūt tiktų skrudinti, karamelizuoti ir šiek tiek pasūdyti arachisai, tačiau nedrįstu taip rizikuoti, nes neragavus tieksiu ant šventinio stalo. 🙂

  47. Laura parašė:

    Nuostabus pyragas!!! kas mėgsta saldžiai – tobulas receptas

  48. Taut parašė:

    Sveiki,

    galbūt žinote šio pyrago versiją be kiaušinių?

  49. Sigita parašė:

    Sveiki, as noreciau paklausti, kiek deti produktu jei kepimo forma yra 26 cm skersmens? Jei desiu tiek kiek resepte galbut bus labai plonas? Labai prasau patarkit 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.