Kaip paruošti:
1. Porus supjaustome ir pakepiname svieste kol suminkštės.
2. Į keptuvę sudedame susmulkintą postambiais gabalais ropę, supjaustytas morkas, saliero lapkotį ir raudonėlį.
3. Viską užpilame vištienos sultiniu, verdame, kol išverda ir suminkštėja.
4. Sutriname maisto smulkintuvu. Įdedame pipirų, jei trūksta, druskos, pilame į dubenėlį, o vietoj grietinės dedame šaukštelį grūdėtų garstyčių ir išmaišome.
Oi, rope, tu ropute, tu mano drauge ….:) Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas.
Gaminau šią sriubą, skonis tikrai geras gavosi, bet sutrynus sriuboj buvo pilna „siūlų“ – man rodos, iš ropės, kaip panašiai būna su rūgštynių koteliais. Gadina visą reikąlą 🙁 Kaip padaryti, kad jų nebūtų?