8241
Beatos virtuvė

Roputės sriuba su grūdėtom garstyčiom

(2)

Šiaip gal nėra populiariausia daržovė, bet tikrai vertinga ir pigi. Sriuboms ir troškiniams su malonumu ją naudoju.

Reikės:
  • 1 didelės ropės (dviejų kumščių dydžio)
  • 2 mažų morkų
  • 3 porų
  • Šaukšto sviesto
  • Šaukštelio raudonėlio
  • Vištienos arba daržovių sultinio
  • Didelio saliero lapkočio
  • Šaukštelio grūdėtų garstyčių
  • Pipirų
  • Druskos

 

Kaip paruošti:
1. Porus supjaustome ir pakepiname svieste kol suminkštės.
2. Į keptuvę sudedame susmulkintą postambiais gabalais ropę, supjaustytas morkas, saliero lapkotį ir raudonėlį.
3. Viską užpilame vištienos sultiniu, verdame, kol išverda ir suminkštėja.
4. Sutriname maisto smulkintuvu. Įdedame pipirų, jei trūksta, druskos, pilame į dubenėlį, o vietoj grietinės dedame šaukštelį grūdėtų garstyčių ir išmaišome.

Oi, rope, tu ropute, tu mano drauge ….:) Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Une parašė:

    Gaminau šią sriubą, skonis tikrai geras gavosi, bet sutrynus sriuboj buvo pilna „siūlų“ – man rodos, iš ropės, kaip panašiai būna su rūgštynių koteliais. Gadina visą reikąlą 🙁 Kaip padaryti, kad jų nebūtų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Une, tikriausiai jau ropelės buvo peraugusios, nes tie siūleliai nuo peraugimo atsiranda, jei šviežia ropė, tai neturėtų būti tų siūlelių. Tai kitą daugiau apipjaustykit ir nebus gal tiek jų daug.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.