Spausdinti

Oi, ropę rovėm – labai gera pasaka yra, atsimenate? Ropė man primena vaikystę, močiutė gamindavo salotas tokias su tarkuota rope. Šiaip gal nėra populiariausia daržovė, bet tikrai vertinga ir pigi. Sriuboms ir troškiniams su malonumu ją naudoju. Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas. Oi, rope, tu ropute, tu mano drauge ….:) Ropės (turnip angliškai, jei įdomu) sriuba su grūdėtomis garstyčiomis – naujausias žieminis atradimas. Į sriubą vieną kitą morkytę dėl spalvos – ir puikiausias patiekalas.

 

 

Roputės sriuba su grūdėtom garstyčiom

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

1 didelės ropės (dviejų kumščių dydžio)
2 mažų morkų
3 porų
1 šaukšto sviesto
1 šaukštelio raudonėlio
vištienos arba daržovių sultinio
1 didelio saliero lapkočio
1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

 Porus supjaustome ir pakepiname svieste kol suminkštės.

2

Į keptuvę sudedame susmulkintą postambiais gabalais ropę, supjaustytas morkas, saliero lapkotį ir raudonėlį.

3

Viską užpilame vištienos sultiniu, verdame, kol išverda ir suminkštėja.

4

Sutriname maisto smulkintuvu. Įdedame pipirų, jei trūksta, druskos, pilame į dubenėlį, o vietoj grietinės dedame šaukštelį grūdėtų garstyčių ir išmaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminau šią sriubą, skonis tikrai geras gavosi, bet sutrynus sriuboj buvo pilna „siūlų” – man rodos, iš ropės, kaip panašiai būna su rūgštynių koteliais. Gadina visą reikąlą 🙁 Kaip padaryti, kad jų nebūtų?

Rašyti komentarą