8241
Beatos virtuvė

„Vytautas“ draugauja su tempura

(1)

Pasakysiu taip: kol šitas reikalas buvo kepamas pas mane lofte, virtuvėje, tai reikėjo labai stipriai valdytis, beveik iki tokio lygio, kad vos ne prisirišti prie laiptų turėklų, nes rankos pačios tiesėsi iš lėkštės pagriebti po kąsnelį, po gabalėlį tai cukinijos, tai paprikos gabaliuko…

Ir tik nesiraukykite, kad aliejuje virta – jei tinkamai išvirta, tai to aliejaus visai mažai, bet va traškumo ir skanumo tai niekas kitas tiek neduos. Vis dar prisimenu, kai kulinarijos mokykloje Londone antro trimestro egzamino metu gaminom būtent kalmarų tempurą, nes taip testuojama visa plejada sugebėjimų. Svarbiausi iš jų – organizaciniai, nes viską reikia daryti greitai ir organizuotai, o veikia čia labai daug kintamųjų, vienas svarbiausių – tinkamo kaitrumo aliejus.  Daržoves naudokite kokias tik norite, bet populiariausios mano puode yra brokoliai, cukinijos ir paprikos. Viskas turi būti supjaustyta dviejų, maksimum trijų kąsnių dydžio gabaliukais, tikrai nevirkite visos cukinijos. Ir dar svarbu, kad daržovės liktų traškios.

Dabar apie šio patiekalo kilmę. Tempura – tai klasikinis japoniškas patiekalas, kurio surastumėte daugumoje populiariųjų japoniškų ir azijietiškų restoranų. Tempurą lydintis padažas paprastas – tiesiog soja su citrinos ar laimo sultimis, pagardinta čili pipirais ar kalendra. Tešla turi būti gana skysta. Ją dažniausiai rekomenduojama gaminti su itin šaltu ir pageidautina gazuotu vandeniu, nes tie burbuliukai prisideda prie tešlos purumo ir traškumo. Mano draugas „Vytautas“ su savo raumeningais burbulais čia labai gerai suveikė – tik svarbu, kad tikrai šaltas būtų.

Aliejaus kaitiname mažiausiai litrą, geriausiai rinktis saulėgrąžų ar rapsų. Puodas turi būti erdvus. Dar pasiruoškite platų kiaurasamtį ir popierinių rankšluosčių, nes viską reikės daryti greitai. Tik neperkaitinkite aliejaus – tai pavojinga. Patikrinsite aliejaus kaitrumą įmesdami baltos duonos gabaliuką, jis, kol suskaičiuosite iki dvidešimt, turi lengvai paruduoti. Dar atkreipkite dėmesį, kad įmetus duoną aliejus aplinkui turi garbanotis, bet ne šnypšti kaip išprotėjęs.

Daržoves susipjaustykite iš anksto. Svarbu, kad jos būtų sausos, nes kitaip tešla neprilips, o tiesiog nuslys, dar galite daržoves pašlakstyti krakmolu. Na atrodo viskas. Šiaip tai dar svarbu įjungti gartraukį ar atidaryti langus, kad gerai vėdintųsi ir pirmyn – daržovių puota prasideda!

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Virginija parašė:

    nesuspejau sumatyti,ar moliuga reikia odele nulupti,ar ne?aciu!

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104
Naujausias receptas
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.