8241
Beatos virtuvė

Šaltibarščiai su „Vytautu“

(69)

Neslėpsiu ir būsiu atvira – aš labai mėgstu mineralinį vandenį „Vytautas“. Nuperku jo tikrai daug. Matyt geriausiai gyvenime jausčiausi, jei turėčiau kraną, iš kurio nuolat bėgtų burbuliuojantis „Vytautas“

Todėl negaliu nepasidalinti su jumis nesenu „Vytauto“ atradimu, kuris pas mane atkeliavo per draugus ir pažįstamus, kaip visada ir būna. Vos sušilus orams Vilniaus Vilma man sako – Beata, ar tu žinai, kad šaltibarščius gamina ir su „Vytautu“??? Čia pasirodo jos kirpėjas Arūnas, nesibaidantis eksperimentų virtuvėje, nacionalinį lietuviškos vasaros maistą – šaltibarščius – ramiausiai skanina nacionaliniu mineraliniu vandeniu „Vytautas“…  Pripažinsiu, aš „Vytautą“ su pomidorų sultimis neretai mėgstu pamaišyti, bet elgiuosi atsargiai, nes ir vieno, ir kito galiu išgerti nekontroliuojamą kiekį …Bet dabar grįžkime prie šaltibarčių. Net ir būdama „Vytauto“ gerbėja, šiek tiek suraukiau antakius – šaltibarščiai su „Vytautu“!!! Kąąą??? Šaltibarščiai su „Vytautu“ –  nuaidėjo per drauges ir pažįstamus, ką?????

Taigi mes ėmėmės šito eksperimento beveik su baltais chalatais, bet, žinokite, be reikalo – šaltibarčiai su „Vytautu“ iškart pavyko ir net pakėlė juos į visai kitą lygmenį – jie pasidaro tokie gaivūs, lengvi su vos juntamu maloniu burbuliuku.

Žinau, kad žmonės šaltibarščius gamina naudodami įvairią metodiką. Grįžusi į Lietuvą pastebėjau, kad čia parduotuvėse ištisos lentynos šaltibarščiams dedikuotos – su kefyru, svogūnų laiškais, agurkais, burokėliais…. Žinau, kad vieni skiedžia su pienu, kiti pila grietinėlės ar dar grietinės, o aš vis tik manau, kad šaltibarščiai laikosi ant kefyro. Ir šiuos gaminau su riebiu 6 procentų riebumo kefyru, kuris yra glotnus ir malonus, o „Vytautas“ iškart jiems suteikia gaivos ir lengvumo.

saltibarsciai su vytautu

Gerų šaltibarščių paslaptis bent jau mano namuose yra labai geras agurkų ir burokėlių supjaustymas. Galima aišku ir tarkuoti. Dažniausiai naudoju tiesiog virtus burokėlius, o rūgštelę pakeliu su balto vyno actu ir citrinos sultimis (jei naudojat marinuotus burokėlius, su actu ir citrina elgiamės atsargiau). Taigi viskas kaip ir paprastuose šaltibarščiuose, o „Vytautas“ įsipila pabaigoje.

 Vienam šaltibarščių užėjimui reikės:

  • 1 litro riebaus kefyro
  • 0,5 litro „Vytauto”
  • 4 nedidelių virtų burokėlių arba marinuotų burokėlių pagal skonį
  • 2 agurkų (galima daugiau)
  • kuo daugiau krapų
  • 2 šaukštų balto vyno acto
  • žiupsnelio cukraus
  • druskos

Priedai pagal skonį:

  • virtų kiaušinių (7-8 minutės lėto virimo)
  • laiškinių svogūnų

Smulkiai supjaustome burokėlius, agurkus nulupam ir smulkiai, gražiai ir tvarkingai supjaustome. Aš lupu visus be išimties agurkus – ar parduotuvinius, ar tėčio šiltnamyje užaugintus, nes labai jau stora ta jų odelė, o pačių agurkų niekada nebus per daug.

Viską dedame į puodą, pilame kefyrą, tada jau dosnia ranka žeriam krapus ir dabar jau remontuojam skonį – dedam druskos, tada pilam actelio, truputėlį cukraus (arba agavos sirupo), tegul būna stipraus ryškaus skonio, nes kai įpilsite „Vytauto“ viskas atsiskies ir palengvės. Jei šiems šaltibarščiams naudosite marinuotus burokėlius, tai pirmiausiai viską sumaišę su kefyru, įpilkite rekomenduojamą kiekį  „Vytauto“ (1litras kefyro su 0,5 litro „Vytauto”), lengvai pamaišykite ir paragaukite. Gali būti, kad jūsų skoniui to visai pakaks „Vytauto“ šaltibarčiams suteikto sūrumo, o burokėlių marinatas rūgštumo. Bent jau mano vieni draugai išbandę šitą receptą raportavo, kad įpylus „Vytauto“ į  šaltibarščius, nebereikėjo vargints – o gal dar druskos, o gal citrinos,o gal acto šlakelį…viskas stojo ir taip į savo vietas.

Pabaigai, aišku, krapų ant viršaus pakrapijam. Prieš šių šaltibarščių bent jau man bulvių netrūksta.

Ir dar būtinai turiu pasakyti, kad tie, kuriems patinka „Vytautas“ tikrai pamils šaltibarščius su Vytautu, o tie, kurie „Vytauto“ nėmėgsta ar net nebandė turės progą į jį pažvelgti naujai (tokiems iškart neanonsuokite, kad šaltibarčiai su „Vytautu“, tiesiog leiskite paragauti…Garantuoju, kad jie be išankstnio nusistatymo patys nustebs, koks geras skonis).

Tik „Vytautas“ tebūnie atšaldytas – toks visas cool ir confident kaip George Clooney…

Beje, gal jūs žinote ir daugiau receptų su „Vytautu“?? Gal čia tik aš tokia balta varna ką tik kefyrą su „Vytautu“ sumaišiau…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (69)
Komentarai
  1. […] Taigi apie netikėtus ir super puikus šaltibarščius, kur susitinka du mano mėgiami vyrai: Vytautas ir Burokėlis. Dalinkis: Komentarai […]

  2. Kristina parašė:

    Reikės pamėginti, skamba neblogai 😀

  3. Aida parašė:

    Zinau, kad gazuotu mineraliniu vandeniu saltibarscius gamino Latvijoj.Jie dar sita sriuba ir ridikeliais gardina.Idomus variantai:)

    • Renata parašė:

      as ridikelius kartais i saltibarscius dedu tada kai neturiu agurku 🙂 neblogas skonis 🙂

    • Mindaugas parašė:

      Dar Latviai deda i šaltibarščius ir krienų … teko ragauti tokių keliose vietose, skonis tikrai geras ! Pabandykite 😉

  4. Natalija parašė:

    Naminiai obuoliu sultyse marinuoti burokeliai,
    Kefyras,
    agurkeliai,
    krapai,
    laiškiniai svogunai,
    šiek tiek druskos,
    dvaro 40 proc. grietinė po šaukštuką į lėkšte.
    Mmmmm…kaip skaniai gaunasi…o jei dar šviežios bulvės iš daržo. Pasaka

  5. Viktorija parašė:

    Būtinai pabandysiu,viliojantis receptukas 🙂 .

  6. Viktorija parašė:

    Bandysime!

  7. Inga parašė:

    Noriu pasakyti ,kad visada marinuoju saslykus su Vytautu.Super,mesyte minksta beriu visokiausiu prieskoniu ir uzpilu Vytautu ,kad pilnai apsemtu.jokiu majonezu ar dar kazko.manau kad tikrai sveikiau ir labai skanu turbut Vytautas minkstina mesyte ir tiek.

    • Julija parašė:

      Tikras skanumėlis-mėsytė marinuota „Vytaute“,kartu dar citrinos,prieskonių šašlykams ir po dviejų valandų galima kepti.

  8. Ieva parašė:

    Mes pernai vasarą su Vytauto mineraliniu marinavom šašlykus. Supjaustai mėsytę, paprieskoniauji pagal savo skonį, svogūno žiedų pripjaustai ir užpili Vytska. Išsimarinuoja mėsytė fantastiškai, minkštutė ir skanutė būna 🙂

    • Aneta parašė:

      mes irgi šašlyką su Vytautu marinuojam jau keli metai 🙂 skanesnio marinato mums jau nera 🙂

      • Beata Nicholson parašė:

        girdėjau ir aš apie tai – būtinai pamėginsiu

        • Žilvinas parašė:

          Marinuoti su vytautu labai šaunu, aš asmeniškai dar suspaudžiu 2 citrinas, nu ar 1, priklauso aišku nuo kiekio kiek mėsos marinuosite 🙂 citrina išvis suminkština mėsytę, o jei dar įpjaustai pora svogūno galvų, prisiduoda geras svogūnėlio aromatas 🙂 aišku nepamirškit mėsos prieskonių 🙂

        • Irena parašė:

          Šaunu!!! Galime kviesti svečius ir vaišinti Šaltibarščiais ir Šašlyku :). Jei apie šašlyką, tai vieną kartą prisipirkau naminio kaimiško pieno ir dariau saldų sūrį, liko labai daug išrūgų. Paskambino sūnus, kad atvažiuoja, tai aš su tomis išrūgomis užmarinavau šašlus!!! Skanesnių nebuvome valgę 🙂 O kvapas koks, kai kepė!!! Buvo super!!!

  9. Ilona parašė:

    Kaip keista, kad dar niekas nepaminėjo šaltibarščiuose tokių dalykų kuriuos naudoju aš 😀 Va ir išduosiu paslaptį tikrai pabandykit, lažinuosi patiks! Aš darau viską kaip ir tradicinius šaltibarščius, įpilu negazuoto mineralinio, o mano didžioji paslaptis tai įdedu smulkiai pjaustytų porų ir svogūno galvą nulupu, smulkiai supjaustau ir sugrūdu iki košytės. Dar svarbu prieš pilnant kefyrą visus produktus šiek tiek palaikyti su druskyte, tada geriau ji susigeria į produktus 🙂 Ir aišku gale į kiekvieną bliūdelį visi įsideda grietinytės kiek kas nori 😉 Va ir paslaptis. REKOMENDUOJU! 🙂

  10. Jūratė parašė:

    Su „Vytautu“ kepu lietinius blynus – pusė dalies pieno ir pusė dalies „Vytauto“. Lietiniai puikūs gaunasi! 🙂

  11. Lina parašė:

    Saltibarsciai pas mane yra gaminami bent 1k per savaite,ziema-vasara,megstu visokius ir tirstus ir skystus.Bedos prispirta,gaminau,pagal kazkur nugirsta recepta-tik su pienu,skonis geresnis buvo tik sekancia diena 🙂 O siaip skaniausi man yra su rugpieniu,kefyru,pienu ir paprastu virintu vandeniu 😉

  12. Aleksandra parašė:

    Net 30 vyteutu i toki maza straipsni tilpo 🙂

  13. indrė parašė:

    Kadangi šaltibarščių galiu suvalgyti kibirą, pusantro, tai, vengdama kalorijų (tų bjaurybių, kurios ateina naktį, įlenda į spintą, ir sumažina drabužius), gaminu naudodama raugintas pasukas ir įdedu „Rokiškio Naminis“ natūralaus jogurto. Visada naudoju marinuotus burokėlius, papildomai nededu rūgšties, įberiu tik juodųjų maltų pipirų ir druskytės. Gausiai dedu svogūnų laiškų ir krapų.

  14. Atsakanti parašė:

    „Vytauto“ aš nepilu, bet turiu kitų gudrybių. Pirmiausia, šaltibarščių gamybą prasideda nuo pjaustytų svogūnų laiškų ir krapų. Juos – į puodą, pabarstome druska, ir pertriname šaukštu, kad sultys išsiskirtų. Tada dedame visus kitus standartinius pjaustytus ingredientus (skaniausi iš pirktinių burokėlių yra Daumantų „Be E“). Galiausiai pilu kefyrą. Išmaišau. Tuomet šliūkšteliu vandens. Išmaišau. Dedu pusę indelio normalios, riebokos grietinės ir su šluotele lengvai, atsargiai išplaku. Jokių papildomų rūgščių nebededu, tik, savaime suprantama beriu nemažai druskos, kadangi šaltibarščiuose ji tiesiog „dingsta“.

  15. Rima parašė:

    O aš į šaltibarščius dedu konservuotų agurkų marinato,tada nebereikia rūgšties kitokios.Na o Vytautą dar naudoju kepant miltinius blynus,vietoj vandens,jie tada gaunasi kaip mieliniai.

  16. Vaida parašė:

    Buinai bandysiu,visada dariau pagal Beatos knyga su pienu,o cia tikrai naujove 🙂

  17. Asta parašė:

    O aš paskutinius šaltibarščius dariau iš 1 l surauginto kaimiško pieno. Dėjau silpnai marinuotus burokėlius, luptą, bei pjaustytą agurką, raudoną smulkiai supjaustytą svogūno galvutę (gali būti ir didesnė, kadangi nededu svogūnų laiškų), pora šaukštų grietinės, pora kietai virtų kiaušinių, gal pusę stiklinės pieno, druskytės pagal poreikius ir rūgštumo kontrastui pora šaukšteliu citrinos sulcių. Dėl citrinos abejojau, bet nepasigailėjos jos įdėjus, skonis buvo fantastiškas.

  18. Renata parašė:

    tokiu šaltibrščių kokie gaminami mano namuose ir pas mano anyta matau niekas negamina, ar bent niekas apie tai neparase 🙂
    as gaminu is naminuiu burokeliu marinuotu obuoliu sultyse, naminu virtu rugstyniu agurkelis (kaip gi be jo 🙂 ), zinoma žaluma t.y. svogunu laiskai, krapiukai. supjaustau agurkeli taip pat kaip ir Beata t.y. gražiais mazais kvadrateliais, susmulkintus svoguneliu laiskus ir krapiukus dedu i dubenį pabarstau žiupsneliu druskytes ir tada lengvai pagrudu tam kad išskirtu savo nuostabias sultytes, tuomet i dubeni sudedame agurkelius, idedame megstamos greitines (man iseina apie puse indelio gaminant šeimai 5asmenu), sudedame marinuotus burokelius, kelis šauktus virtu/marinuotų rugštynių ir tuomet išmaišome (gaunasi tokia misrainė), o tada ir pilame mineralini vandenį, vandeniu skiedžiame tiek, iki kokio skystumo norime pasigaminti ta skania sriubyte 🙂 (p.s. ir nuo tokiu saltibarsciu tikrai nereikia pergyventi kad gali pusti pilvuka 😉 ) žinoma nepamirškite i sriubyte isideti virtu kiausiniu 🙂 patariu kiausiniu nedeti i bendra puoda, vien todel, kad iskarto nesuvalgius kita diena tie kiausiniai barsciose pasidaro kazkokie kieti ir neskanus, sakniausia kai kiausinis ipjaustomas kiekvienam atskirai i lekstute 😉

  19. papuosalas.com parašė:

    Kaip gaila, visai kazkodel nemegstu saltibarsciu. Nebent su daugiau bulviu. Man kazkas juose taip nedera, del to ta sriuba tampa visiskai be rysio. Gal tiesiog nemokam pagaminti. Bet vyras labai juos valgo. Del Vytauto – ar ne ta pati efekta duotu vanduo su druska?

    • Eglė parašė:

      nežinau kaip jūs darote,bet man tai rišasi,tik reikia burokus dėti į nedidelį kiekį verdančio vandens ir išjungti,atvėsinti,tada jau pilti kefyrą \ aš naudoju pasukas raugintas\ ir agurką,svogūnų laiškų ir krapų,virto kiaušinio.Kad būtų skaniau,reikia,kad pastovėtų truputį,tada visi produktai “susiguli“.O burokėlius dedant į karštą vandenį,jie duoda stipresnį skonį nei į šaltą vandenį sudėjus arba iškarto į kefyrą.Patikėkit skonis tikrai skiriasi.

  20. Kristina parašė:

    1. Aš taip pat šaltibarščių kefyrą skiedžiu su vandeniu! (O priedus naudoju labai įvairius, pagal nuotaiką, sezoną ir resursus: porai, salierų kotai, rauginti agurkai, ridikėliai, obuoliai ar pomidorai).
    2. Puikūs lietiniai – su mineraliniu! (galima ir be pieno, naudoti tik mineralinį)
    3. Taip pat kepdama baltą duoną naudoju mineralinį arba limonadą (iškepa tokia puri, panaši į forminę) 🙂

  21. Beata Nicholson parašė:

    Oi super čia pasitarėm šaltibarščių aktualijų klausimais, tokia kaip ir šaltibarščių mėgėjų savitarpio pagalbos grupė išėjo:)) aš skaitydama užsimaniau visokių paragaut….Reikės kada nors daryti tokia akcija atrankcija ir išsirinkti geriausią receptą…..Super Ačiū visiem ir visoms labiausiausiai:)))

  22. papuosalas.com parašė:

    Man tai be galo patinka toks alernatyvus saltibarsciu variantas – kefyras ar jogurtas, varske, cesnakai, kokie nors lapai. Viska sumaisai 🙂 Dar druskytes deda. Cia tiems, kas buroku nemegsta.

  23. Violeta parašė:

    Sveiki.Tokius šaltibarščius išmokino gaminti mano močiutė.
    Kefyras.pienas (lygios dalys),marinuoti ir virti burokėliai, virtos rugštynės, žalumynai: svogūnų laiškai, krapai ir žinoma virti kiaušiniai.

  24. Aviad parašė:

    šviezi agurkai,krapai,svogunu laiskai. (tinka ir saldyti)
    kefyras
    marinuoti burokeliai
    virti kiausiniai
    majonezas(kartais dar grietines)
    pieno.

    Agurkus,krapus ir svogunu laiskus supjaustau įprastai.,sudedu i puodyne moline. Tada sukratau marinuotus burokelius,pilu kefyra,pamaisau ir iki reikiamo skystumo dapilu pieno (man gaunasi apie 0.5 l naminio). Tada paragavus dar idedu majonezo,druskos ir paskutinej vietoj ipjaustau virtus kiausinius. Permaisau ir skanaus 🙂 sitaip darant agurkas kita diena vis dar sviezias yra,nepavandenyje, saltibarsciai islieka tokie patys kaip pagaminti. Per nakti laikau saldytuve. Svogunu laiskus galima keisti poru,jei patinka dar įspaust cesnako. Skonis jau kitoks buna:)

  25. galina parašė:

    Su „Vytautu“ tai man- naujiena .Turėtų būtį skanu (Vytautą labai megstu). Bet aš kai darau šaltibarsčius ,tai kaišinių trynius su kefyru sumaišau šakute iki vientisos skystos masės ,baltymus sutarkuoju ir viską sudedu į šaltibarsčius . Labai skanu 🙂

  26. Inga parašė:

    Aš tai mineralinį naudoju kepiniuose vietoj sodos, kaip purentoją 🙂 galima ir kartu naudojant kepimo miltelius šliukštelėti į tešlą. Ir galima su mineraliniu plaukus praskalauti, tokie minkštučiai tampa, švelnūs 🙂

  27. Eglė parašė:

    su mineraliniu reikia raugti vasarą agurkėlius ,greitai rūgsta ir skanu.

    • Renata parašė:

      zinoma bus jau ne i tema, bet as kai noriu greitai pamarinuotu silpnai sudytu svieziu agurkeliu tai darau taip: agurkus perpjaunu per puse (isilgai) ir pabarstau druskyte ir vel tas puseles suglaudziu, tokius agurkelius suguldau i koki sandaru dubeni ar sustatau i stiklaini, tuomet pripjaustau zalumynu tokiu kaip daugybe krapu, petrazoliu, cesnako pasmulkinu, tuomet viska suberiu i ta inda kur guli agurkeliai, uzpilu aliejaus (as naudoju graikisku riesutu alieju), uzdarau sandariai ir viska gerai papurtau, taip kad visi agurkeliai apsiveltu zalumynais. taip agurkelius papurtau kokius 2 kartus (kadangi aliejus nubega tai as juos periodiskai taip pavartau) po kokiu 5-10 minuciu galima tiekti i stala 🙂 tikrai labai skanus ir labai gaivus agurkeliai gaunasi tokie silpno sudymo….
      p.s. labai greitai pasigamina 😉

  28. Asta parašė:

    Ne apie šaltibarščius, bet į temą 🙂 Kadangi vyras žuvį mėgsta tik tešloje, o kai yra dar vienas mažas valgantis asmuo, alaus tešla kažkaip jau nebelabai. Va čia „Vytautas“ tapo tikru gelbėtoju 🙂 Viskas kaip įprastai, tik vietoj alaus į tešlą – mineralinio.

  29. […] tik prakalbome apie šaltibarščius su „Vytautu“, tai kur buvę, kur nebuvę pasipylė jūsų atsiliepimai apie tai, kaip mineralinis vanduo […]

  30. Agne parašė:

    Pameginkit pamarinuoti Shashlyka Vytaute… labai paprasta… Mesyte+ prieskoniai pagal skoni+ mazas ziupsnelis druskos+ ziupsnelis cinamono- viska itrinti i mesyte, pir uzpilti Vytautu!

  31. Viktorija parašė:

    Pamenu, kažkada suvalgiau šaltibarščių ir po to iškart užsigėriau gazuoto mineralinio vandens (berods, „Vytauto“). Po kokio pusvalandžio-valandos suveikė kaip laisvinamieji 😛 Laikantis dietų labai gerai derinti šaltibarščius ir gazuotą mineralinį vandenį.

  32. Indre parašė:

    Reiks butinai isbandyti saltibarscius su Vytuku 🙂 Manau turetu buti puikus.
    O jus pabandykite su raugintais burokeliais, mmm, koks skonis, mano mama taip daro. Isvirtus burokelius paraugia kaip agukus: i inda deda druskos, cesnaku, vandens ir sudeda virtus neluptus burokelius. Per keleta dienu jie isrugsta, tada belieka tik nulupti ir itarkuoti ar ipjaustyti i saltibarscius. Ir nereikia jokios papildomos rugsteles. O ikusius burkelius su visu surymu dedam i saldytuva kitam kartui.
    Skanaus 😉

  33. Toma parašė:

    skonis tikrai nerealus,aciu.

  34. Axel parašė:

    Sveiki, o kelioms čia maždaug porcijoms? 🙂

  35. Raimissan parašė:

    Aš ne žydras „Vytauto“ nemyliu, aš myliu „Birutę“ 🙂 O su „Birute“ galima ?

  36. Rita parašė:

    apie Vytautą ir kefyrą, bet ne apie šaltibarščius.

    Pirtininkai „užrodė“ nuostabų gėrimą po pirties: lygiomis dalimis Vytauto, ir kefyro sumaišyti, galima ir citrinos sulčių šiek tiek. Nuostabuma neišpasakyta po pirties…

  37. Rita parašė:

    Sveiki,

    turiu klausimą, susijusį ne su skoniu, bet su spalva 🙂 Maniškių spalva gavosi tarsi atskiesta raudona, o iš esmės visur, kur teko ragauti ir matyti, jie būna įvairaus šviesumo magentos (va, tokio kaip šio psl. dominuojančios spalvos) atspalvio. Kame reikalas ir paslaptis, gal pasidalintumėte? 🙂
    Ačiū 🙂

    SAviškius gaminau iš pačios virtų burokėlių (pora nedidelių dar pernykščių burokėlių su nenupjautom uodegėlėm ir viršūnėlėm sudėjau į verdantį vandenį su gal 1/2 šaukštelio citrinos rūgšties, išviriau, nupyliau šaltu vandeniu). dėjau svogūnų laiškus, krapus, padruskinau, supjausčiau agurkus, burokėlius, supyliau kefyrą, truputį pieno, truputį grietinėlės, 1/4 citrinos sulčių, truputį cukraus.
    gal pakomentuotumėt ir patartumėt, ką daryt, jog jie būtų tokie magentiniai (violetiniai)? Vienintelė kol kas mintis, gal naudoti marinuotus? (parduotuvėje tuose celofanuose jie tikrai labiau violetiniai. o kaip tokius pasidaryt namie? ) 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rita, jums jie gavosi ne stipriai rožiniai todėl, kad a) burokėliai seno sezono b) virėt juos su citrinos rugštele, ji ištraukia spalvą lauk….c) gal pačių burokėlių buvo nedaug palyginus su bendru kiekiu šaltibarščiu. Patarimas būtų toks: a) naudokite šio sezono burokėlius, b) spalvą ir skoni geriausiai burokėliuose išsaugosite jei juos kepsite įvyniotus į foliją arba tiesiog supjaustytus orkaitėje (ilgėliau užtrunka bet verta) c) naudosite konservuotus (man patinka va štai šitie DAumantų be E, tikrai gardūs) http://www.vesiga.lt/lt/products/categoryProducts/Konservuotos_darzoves/product/___Daumantu____burokeliai____Be_E___

      jei naudosite pačios iškeptus išvirtus tai tada papildomai dėkite acto ar citrinos rugštėlės į šaltibarščius, jei naudosite marinuotus tai paprastai užtenka marinato

  38. ieva parašė:

    Gyvenu ten kur kefyro ir su žiburiu nerasi, bet labai jau užsinorėjau šaltibarščių. Taigi kefyrą pakeičiau natūraliu (graikišku) jogurtu, pienu, citrinos sultimis ir šaukštu baltojo vyno actu. Nu skanumėlis!! Net geriau nei su kefyru.

  39. Mukis parašė:

    Kazkas minejo raugintus agurkus su vytautu.tikrai pasaka,daug traskesni ir galima sakyti,gazuoti

  40. dalia parašė:

    O mano saltibarsciu paslaptis- kefyras skiedziamas ne su paprastu vandeniu, o su tuo, kuriame vire bulves. patikekit, skonis tikrai keiciasi .

  41. Domas parašė:

    Kodel reikia det Vytauta? KEFYRA TIK REIKIA DET, BE VANDENS, GREEDY BASTARDS

  42. Joana Čelkienė parašė:

    Įdomu reiks pamėginti 🙂

  43. kestas parašė:

    vietoj kefyro dedu bifi pasukas.gaunasi dietine sriuba,labai skanu

  44. ruta parašė:

    pabandziau su,,Vytautu,, labai patiko.manau,kad tai buvo ne paskutinis kartas…

Palikite komentarą

https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104
Naujausias receptas
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.