Galit net pagalvot, kad mes specialiai suplanavom šią naujieną (jų bus ir daugiau) ant lentynos „išstatyti“, kai praėjusį savaitgalį taip negailestingai buvo atšauktas vasaros laikas ir staiga – bum – ilgi vakarai kaip iš giedro dangaus į namus nukrito.

Mūsų su Domu ir Chocolate Naive bičiulystė šiais metais vėl rožine spalva puikuojasi. Šokoladas karštas – aukščiausios kokybės, rankų darbo, iš Giedraičių šokolado manufaktūros vėl jus ir mane džiugins. Aš jau beveik baigiau visas praėjusių metų atsargas ir esu stabiliai apsistačiusi skardinėmis dėžutėmis, kuriose nuguls sagos, perlinės kruopos ir kiti birūs bei nuosavų namų reikalaujantys produktai.

Naujienų naujiena  – švelnus, saldus, riešutinis šokoladas. Riešutai ir šokoladas yra vienybė, yra toks angliškas išsireiškimas match made in heaven – tikrai taip. Ir jei praėjusiais metais skrudinom, karamelizavom ir kitaip riešutus barstėm į karštą šokoladą, tai šiemet – vualia: riešutinis karštas šokoladas.

Beatos virtuves karstas sokoladas - riesutnis_mazas

Kodėl taip? Šis produktas yra atsisukęs veidu ne tik į tikruosius šokolado mylėtojus, kurie dėmesingai koncentruojasi į šokolado poskonius ir gelmę, bet ir į tuos, kurie tiesiog mėgsta šokoladą, pavyzdžiui, vaikai. Aš vis prisimenu vienos moters komentarą: „mums karštas šokoladas patiko, bet vaikams – nelabai“. Tikrai, kartokas ir gilus juodojo šokolado skonis vaikams gali būti truputį per daug, bet mažuosius gurmanus auginkime nuo mažų dienų, tai kodėl negali būti kokybiškas gilus šokoladas su riešutiniu švelnumu? Štai tokia užduotis ir mintis mano buvo iškelta, o Domas su entuziazmu užsidarė savo šokoladinėje manufaktūroje ir išgrynino receptą: kiek riešutų, kiek cukraus, kad skonis būtų toks, kokio reikia.

Pirmieji mėginiai buvo dar pavasarį. Tada gavau VISĄ DĖŽĘ šokolado garbanų… Griebiau ir aš, ir Bronė – tiesiog pilnomis rankomis, toks skanus jis mums buvo. Taigi, jį tereikia ištirpinti karštame piene, ir viskas! Tirštumą, kaip visada, geriausiai reguliuoja pasirinktas skystis – pienas ar grietinėlė. Mūsų su Domu nuomone, papildomai cukraus nereikia, bet… ne nuodėmė ir jo įberti. Šaukštelis tamsaus cukraus dar labiau paryškina malonius poskonius.

Juodasis – tikrasis, kaip ir praėjusiais metais, išlieka aukščiausios kokybės šokolado standartu Lietuvoje. Ir taškas.

Šitie skanėstai yra skirti dalintis, pradėti ar pabaigti jūsų vakarus kartu, ar būtumėte dviese, ar aštuoniese. Visada sakiau, kad man svarbu prisidėti prie tokių produktų kūrimo, kurie kviečia ir skatina būti kartu. Tai man yra didžiulis pasitenkinimas.

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais, mūsų šokoladas palaiko TV3 „Išsipildymo akciją“.

Aišku, nuotraukoje jau pastebėjote naują pakuotę ir pailgą, kartoninę dėžutę – susmaguriavus šokoladą bus puiki vazelė džiovintoms gėlėms ar toms pačioms kruopoms laikyti. Mėgaukitės ir dalinkitės, būkite kartu.

Na o pabaigai – receptai, kaip gi be jų.

Karštas šokoladas:

3-4 puodeliams reikės:

110 g šokolado drožlių

300 ml grietinėlės (35 % riebumo)

50 g cukraus

gvazdikėlių, cinamono ar aitriųjų paprikų

Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite pasirinktus prieskonius, uždenkite ir palikite pritraukti. Po 15 min. grietinėlę vėl pakaitinkite iki užvirs, prieskonius nukoškite, suberkite cukrų ir šokolado drožles, stipriai maišykite šluotele, kol susiformuos puta ir pakvips karštuoju šokoladu. Patiekite mažuose espreso kavos puodeliuose ir mėgaukitės vaikystės kvapais.

Riešutinis

2-3 puodeliams reikės:

100 g  karšto šokolado „Riešutinis” drožlių

300 ml pieno

1 šaukšto cukraus

Pieną šiek tiek pakaitinkite ir suberkite šokolado drožles bei cukrų. Kaitinamą pieną šluotele maišykite tol, kol šokoladas su cukrumi ištirps. Pavirkite dar kelias minutes, bet gėrimo neužvirinkite. Patiekite puodeliuose, paskanindami smulkintais riešutais ar sausainių trupiniais.

Komentarai
  1. Galima paklausti, o kokia šio gėrio kaina? Kiek gramų pakuotėje ir kiek iš jos išeina puodelių? 🙂

  2. Beata, ieskojau visur po visur ir galiausiai kio mintis parasysi Jums!:) sakykit, ar zinote, kokiu saldainiu ant pagaliuko-ledinuku receptu?tokie persvieciami spalvoti, kaip senovej:) oi buciau dekinga!:)

  3. Sveiki,
    Ar dar galima kažkur įsigyti juodojo šokolado drožlių? Iš jų tokie nuostabūs sausainiai išeina 🙂

Rašyti komentarą