8241
Beatos virtuvė

Mano mitybos taisyklės

(0)

Maistas yra džiaugsmas ir laimė. Visuomet pabrėžiau, kad gyvename ne tam, kad valgytume, o kad valgytume skaniai. Man gera ruošti maistą sau ir kitiems. Nemeluosiu – turiu puikų apetitą, todėl tenka su juo tartis, jį pamaloninti ir kartais pergudrauti.

Beata plaka glotnuti

Man tikrai svarbu, ką valgau pati ir kuo maitinu šeimą. Esu gana senamadiška, nepuolu vaikytis naujausių madų, man labiau rūpi žinios ir patirtis. Nesu fanatikė, mananti, kad viskas, kas buvo iki šiol, yra klaidinga, nesuderinta, nemaistinga ir nesveika. Galbūt ir mūsų močiutės valgį ruošė taip pat sveikai, kaip kad dabar daro besivadovaujantieji madingomis maisto ruošimo kryptimis. Vis dėlto vien savarankiško domėjimosi neužtenka, todėl, pasišoviau baigti taisyklingos mitybos kursus Londono „Leiths“ kulinarijos mokykloje, kur įgytos žinios paklojo rimtą pagrindą po mano kojomis virtuvėje.

Štai trys iš septynių mano mitybos taisyklių, išdėstytų naujoje knygoje „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“, kurios padės jums aiškiau suvokti ir laikytis sveikesnės mitybos principų, kad būtumėte enregingesni ir lengvesni.

Maistas yra malonumas. Jei laikotės dietos, ribojate maisto kiekį ar atsisakote konkrečių produktų ir tai darote, kaip sako mano viena draugė, „surauktu snukiu“, nieko gero iš to nebus. Nekaloringas maistas gali būti skanus ir patiektas gražiai.

Praryk vaivorykštę. Gamta taip sutvarkė ir sudėliojo, kad skirtingų spalvų produktuose paslėpė mums reikalingų vitaminų ir mineralų – kuo daugiau spalvų lėkštėje, tuo daugiau maistingųjų medžiagų pavyks surinkti.

salotos

Riebalai yra GERAI. Taip, taip, Net ir sviestas. Riebalų, esančių riebiose žuvyse, avokaduose, kaip ir kokybiško aliejaus, šalintis nereikia.

avokadai

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.