Kas iš to, jei stalas bus nukrautas, bet prie stalo kažkas sėdės pervargęs? Man atrodo, kad svarbiausia Velykoms yra nepersistengti, o vaišių ruošimą – pasidalinti. Kodėl šįmet nepadarius suneštinių Velykų? Kas – tortą, kas – užkandžių atsiveža. Įdomu, įvairu ir saikinga.

Ir margučių – tik tiek, kiek reikia, vienas ar du, o ne penki tortai. Truputis tradicijų, truputis gardžių mielinių kepinių ir minkšto sviesto. Na gal vienas kitas šaltas mėsos patiekalas ir gal koks vienas didelis kepsnys.

Aš tiek visokiausių Velykinių meniu esu prigalvojus savo puslapyje! Vaje, tai dabar kažkaip reikia susimažinti ir viską padaryti lengviau. Tai ir štai tai paruošiau jums keletą pasiulymų ir lengvą Velykų meniu:

MARGUČIAI

Man gražiausi ir mieliausi margučiai yra su svogūnų lukštais. Kažkaip tokie man patinka labiausiai. Nelabai aš turiu kantrybės vaškui ir, manau, šiemet tikrai bus laikomasi principo: mažiau yra daugiau. 

Bet, oi, kiek gerų būdų yra juos nudažyti! Jei esate pasiruošę nuotykiui, štai čia viskas smulkiai ir gražiai aprašyta, KAIP MARGINTI KIAUŠINIUS DAŽAIS IŠ GAMTOS.

DUONA ir MIELINIAI KEPINIAI

Prie kiaušinių, žinoma, norėsis DUONOS.

Tai aš kviečiu paragauti mano naująją bemielę duoną ir be cukraus, pilno grūdo ruginę. Oi, kaip skanu ji su kiaušiniu! Tiesiog tobulas sumuštinis! Dažnai valgau pusryčiams ir žinau, kad Velykoms ji bus ant mano stalo.

Velykų rytui labai gardu išsikepti ir gardžią MIELINĘ PYNĘ SU ŽOLELIŲ ĮDARU – visada malonumas tie šilti minkšti mieliniai kepiniai. PUIKUS RECEPTAS JŪSŲ LAUKIA ČIA.

O gal norisi sviestinių bandelių be įdaro? Tai šios nepaliks abejingo nei vieno – SVIESTINĖS BANDELĖS VELYKŲ PUSRYČIAMS.

Mielinis, bet SALDUS kepinys – mano mielinė babka iš TV laidos. Su šokolado įdaru, visa kvapni, visa minkšta ir nuostabi. Prašom kepti, tik nenualpkite iš gerumo – RECEPTAS ČIA.

DABAR APIE RIMTESNIUS PATIEKALUS

Man labai patinka ant Velykų stalo ĖRIENA. Kepu lėtai ir ramiai, štai čia receptas iš TV laidos. Prieš kelis metus kepiau ĖRIUKO KOJĄ SU MĖTŲ PADAŽU

Aišku, mes, lietuviai, mėgstame kiaulieną. Šis receptas nepaliks alkanų – KIAULĖS SPRANDINĖS VYNIOTINIS SU ALYVUOGĖMIS IR KAPARĖLIAIS. Čia pasirinkau patį populiariausią mėsos pjausnį – sprandinę ir kepiau tikrą skonių bombą. Patiks, pamatysit.

Man dar labai patinka šis mandras netikras zuikis. Jis puikiausiai tinka kaip šiltas patiekalas, bet labai ir šaltas skanus – MANDRAS ZUIKIS SU DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Arba štai toks jau labai prašmatnus su pistacijomis – ŠVENTINIS NETIKRAS ZUIKIS SU VIŠTIENA, KIAULIENA, SPANGUOLĖMIS IR PISTACIJOMIS.

Gal jau matėte šeštadienio laidoje ir NUOSTABŲ LIEŽUVIO PATIEKALĄ – liežuvio tonnato, liežuvis su tuno padažu. Fantastiškas, toks rafinuotesnis liežuvio užkandis.

NEPAMIRŠKIME SALOTŲ

Štai idėja, kaip greitai ir nesudėingai suvalgyti daugiau kopūstų ir žalumynų – KOPŪSTŲ SALOTOS SU MEDAUS IR GARSTYČIŲ PADAŽU. Labai tiks prie prieš tai mano aprašytų mėsos patiekalų.

Aišku ir kiaušinius, ir kumpelius visada labai papuoš mikro žalumynai. Ieškokite jų didžiosiose parduotuvėse. 

O jei norėsite maistingų ir sočių salotų užkandžiui, šios, pavasariškai žalios ir gražios TRAŠKIOS JUODŲJŲ LĘŠIŲ SALOTOS su avokadų padažu atgaivins, pamaitins ir abejingų nepaliks.

O KAS DESERTUI?

Ar kada nors esate bandę pagaminti Paschą – nekeptą velykinį varškės desertą? Aš labai rekomenduoju pabandyti. Jis tiesiog nuostabus ir veltui kiek primirštas. PASCHOS RECEPTAS LAUKIA JŪSŲ ČIA. O juo pasidalino Vytauto V. Landsbergio šeima.

NEKEPTAS SŪRIO PYRAGAS SU PERSIKAIS – HITŲ hitas. Nereikės nei orkaitės, nei konditerio įgūdžių – gardus nekeptas sūrio tortas su visų mėgstama varške ir gaivia konservuotų persikų kepure pavyks kiekvienam, net vaikui

Sakysite, reikia torto. Tai GAIVUS IR LENGVAS PAVASARIO TORTAS jau jūsų pamėgtas. Prisiminkite ir pabandykite.

O dar ir morkų tortas visada į pavasario temą gerai dera. Puikų PAVASARIŠKĄ MORKŲ TORTĄ mano laidoje kepė Amelija. Pažiūrėkite.

O dar – niekas neliks abejingas pamatęs tokį meno kūrinį ant stalo kaip ŽELĖ TORTAS. Želė tortas – vaikystės prisiminimas, svajonė ir tikrai būna tokių šedevrų, kaip, pavyzdžiui, nuostabiosios ELVANOS LEGENDINIS ŽELĖ TORTAS IŠ LAIDOS.

Rašyti komentarą