Šiandien dalinuosi idėjomis, kurios leis valgyti ir žydėti – skanu, maistinga ir subalansuota! Jei turite mano kalendorių tokiu pačiu pavadinimu „Valgyk ir žydėk“, ten rasite 12 maistingų ir pačių įvairiausių patiekalų, net desertų. O šiame įraše sudėjau 10 sveikesnių žiemiškų vakarienių. O gal jau bandėte sausio mėnesio receptą iš mano kalendoriaus – saldžią bulvę?

Jei kalendoriaus dar neturite, tai už labai gerą kainą ĮSIGYTI GALITE ČIA.


O dabar – 10 gerų ir skanių idėjų vakarienei:

  1. Pirmiausia – įdarytos saldžiosios bulvės su riešutų padažu: skanu, maistinga ir net desertų mėgėjams patiks.

  2. Jautienos kukuliai daržovių padaže, kurie džiugina visą šeimą. Žinau, kad mėsos reikėtų mažinti, bet jos atsisakyti neketinu. Tik vienas dalykas – pirkite geriausią, kokia galite sau leisti. Ir palaikykite Lietuvos ūkininkus, nes tikrai puikių mėsinių galvijų užauginame – nusipirkti geros mėsos galite internetinėje parduotuvėje „Rupūs miltai”.

  3. Jei norisi kažko iš vaikystės, bet sveikiau, siūlau daržovingus savojinius balandėlius – mažiau ryžių, daugiau daržovių. Aš turiu du savojinius kopūstėlius, laikau juos šaltai, bet matau, kad parduotuvėse jau ir šviežių yra. Žodžiu, man balandėliai yra tikras komforto maistas!!! Bet tik darykim juos naujoviškai, be baltųjų ryžių ir tik su svogūnais – labai labai labai lengvai daržovėmis praturtinamas patiekalas.

  4. Mėgstantiems meksikietišką maistą rekomenduoju orkaitėje keptus vištienos takus – greita, skanu ir šalia įsidėjus raugintų kopūstų, tikra fiesta. Tikrai visiems patinka takai. Juose ir mėsos, ir daržovių yra, ir kaip skanu. Galima juos išsikepti orkaitėje ir visi bus laimingi, pamatysite.

  5. Nepamirškite sriubų! Pupelių sriuba su kopūstais – sotus, šildantis ir maistingas pasirinkimas. Aš tokią sriubą valgyčiau kasdien!!!! Išsivirsit, pamatysit!

  6. Ieškantiems augalinio varianto siūlau aštrų troškinį su kukurūzų duonelėmis. Tai aišku, kad visi iki vieno mano kalbinti sveikos gyvensenos ekspertai sako vieną ir tą patį : daugiau įvairovės ir daugiau daržovių!!! Tik, aišku, daržovėms paruošti reikia laiko daugiau nei mėsai, bet šio patiekalo pasidarykite ir užteks dviem dienom, o gal net ir užšaldyti galėsite.



7. O kaip be lietuviškų skonių? Orkaitėje užkepti koldūnai su daržovėmis – mažiau grietinės, daugiau daržovių.  Ar jums būna, kad labai norisi lietuviško maisto? Man tai tikrai! Rekomenduoju negalvoti, kad visi koldūnai ir virtiniai privalomi valgyti tik su spirgais ir grietine! Ne!! Kvieskit daržoves!!!!

8. O kur žuvis? Jau girdžiu klausiate! Siūlau lašišą su grikiais ir pomidorų padažu – greita, skanu ir modernu. Nežinau, iš kur tas nesąmoningas noras derint žuvį su ryžiais? Senovė! Čia super greitas ir maistingas lašišos patiekalas su grikiais! Taukšt ir vakarienė!

9. Vištienos dubenėlis su daržovėmis ir baltymais – sotus, skanus ir visapusiškai subalansuotas. Na tikrai jau girdėjot, kad jei norit būti sotūs ir laimingi – ir stiprūs, nepamirškite baltymų! Čia pilnas baltymų komplektas! Vištienos dubenėlis su daug daržovių!
 

10. Pabaigai – šeimos favoritas ir tikras HITAS: daržovių lazanija su vištiena, kur vietoje makaronų naudojamos cukinijos.

Žodžiu, svarbiausia įvairovė ir saikas! Žiema – tai metas mėgautis sočiais, šildančiais ir maistingais patiekalais. Kokį receptą bandysite pirmiausia? Pasidalinkite savo įspūdžiais įrašo komentaruose.

O jei dar neturite mano kalendoriaus, tikrai dar ne vėlu: jis jūsų laukia su dabar geriausia kaina ir su iššūkiu kiekvieną mėnesį išbandyt kažka naujo!!! 

Rašyti komentarą