Mielieji, nežinau, kodėl čia taip atsitinka, bet visada visada, kai susiruošiu pranešti apie naują knygą, visada atostogauju…Va štai ir įžiūrėjau tendenciją… Galbūt dėl to taip atsitinka, kad kai eini iki galutinio tikslo, atsipūsti gali tik tada, kai jis jau rankose… Ir iš tiesų, rezultatas jau beveik mano rankose. Tiesa, naujai knygai dar reikia visai nemažai laiko praleisti ir spaustuvėje, bet vakar jau laikiau savo rankose didelius lapus, kuriuos dar pabaigs spausdinti ir susiriš į knygą… Jausmas nepakartojamas – labai didžiuojuos ir džiaugiuosi visų įdėtu darbu. Rezultatas… neapsakomai malonus. Ypač kai tiek laiko stengiesi. Visas mano gyvenimas pastaruoju metu tik apie tą knygą ir tesisuko… Nuo pat sausio, kai pradėjom fotografuoti, tai be atvangos prie staklių… Taigi, mielieji mano blogo skaitytojai, jums pirmiausia noriu pasakoti visą teisybę: kas ir kaip.

Apie ką?

Knyga vadinasi „Beatos virtuvė: Kepinių knyga”… Kaip ir su pirmosiomis, taip ir su šia, man knygos tema atėjo aiškiai ir be pasvarstymų. Iš tiesų, tai žinojau, kad tokią knygą būčiau norėjusi parašyti vos ne pirmiausią. Apie tą knygą galvojau, kai pradėjau mokytis savo kulinarijos mokslų, nes man jie tikrai čia padėjo… Dabar apie tai, kas per kepiniai ir kokie. Manau, kad knyga turi tarnauti ilgai, todėl kai dėliojau ir rašiau, visų pirma vadovavausi savo patirtimi ir tuo, ką sakė mano nuojauta, kas man patinka,  ko aš noriu. Galvojau, kad noriu tokios knygos, kurią paėmus man būtų atsakyta į visus mano užklausimus, ir nesvarbu, ar tai koks nors greitai iškepamas pyragas, ar ypatingesnis tortas, ar plikyti pyragaičiai, ar sausainiai, ar daržovių pyragas… Dabar iš tiesų sunku viename įraše visą išdėstyti, kiek, ir kas, ir kaip, tik tikrai galiu patvirtinti, kad aš kartais esu visai besotė… Todėl knyga ir vėl išėjo labai didelė… Apie dešimt net nufotografuotų patiekalų receptų nubyrėjo dėl vienų ar kitų priežasčių, bet pagrindinė buvo ta, kad netilpo viskas. Taigi, knyga visiems gyvenimo atvejams, bet, visų pirma, kaip aš ir rašiau, kepiniai yra skirti dalintis, juk labai retai kepat pyragą ir jį visą patys suvalgot… Tikrai ne… Pyragai, tortai, sausainiai, bandelės, duona – visa tai skirta šeimai, giminei, draugams, progoms. Tai ir maistas, ir poilsis – viskas kartu. Šitą knygą fotografavom ilgiausiai ir daugiausiai iš visų. Knygoje – aštuoni skyriai ir tikrai bus dar tų progų apie ją pakalbėti. Dabar dar tik pačią  naujieną iš maišo ištraukiu.

Kas kur kada?

Knyga jau spausdinama, nuo rugsėjo pačios pradžios ji jau turėtų būti visose prekybos vietose (knygynuose, prekybos centruose), bet jei labai nekantraujate ir norite užsitikrinti, kad tikrai gausite knygą nusipirkti sulig jos pasirodymu, Bronė savo parduotuvėje pradės prekiauti anksčiau, o pirmi 300 iš anksto užsisakiusių mano parduotuvėje https://www.beatosvirtuve.lt/shop/nauja-beatos-kepiniu-knyga galės ją gauti anksčiau. Mes jums ją išsiųsime iš karto, kai tik turėsime – rugpjūčio 27 d., tad rugpjūčio 28-29-30 dienomis jau turėtumėte ją gauti…

Štai tokie smagumai. Labai labai džiaugiuosi, kad dabar jau galiu apie tai visiems garsiai pasakyti, ir labai laukiu, kada visa atspausdinta ir įrišta knyga jau bus ir mano rankose…

Komentarai
  1. Pagaliau!!! 🙂 Šaunuolė Beata! Tavo receptų knygos rašytos nuoširdžiai – tai man ir patinka. 🙂 Taip ir toliau!

  2. Oi, net širdis virpa, kaip jau noriu ir aš ją pačiupinėti!!! 🙂 Tikiuosi, kad bus dažnai vartoma ir naudojama, kaip ir pirmosios dvi. 🙂

  3. Beata, nesupratau, kaip galiu užsisakyti naują knygą?Būčiau dėkinga už paaiškinimą, nes noriu būti garantuota,kad ją gausiu ir nereikės niekur lakstyti. Dideliausias dėkui tau ir sėkmės tolimesniuose darbuose. AČIŪ.

  4. Mieli prekiautojai Beatos knygomis,
    Prasymas prasau iveskite prie banko duomenu ne tik saskaitos numeri, bet ir SWIFT, kad nereiketu jo uzsimusant ieskoti su google pagalba. Stai jis: HABALT22.
    Be jo joks pavedimas is uzsienio yra neimanomas. Labai laukiu kepiniu knygos.

  5. Siemet gavau pacia geriausia dovana nuo draugu! Naujausia knyga ir dar su parasu…! Tai kazkas nerealaus.. Man ji laaabai patinka… 😀

  6. Esi neoficiali mano drauge 🙂 garbingai salia pirmu dvieju knygu isitaise ir trecioji!!! Namuose, o tiksliau virtuvej, svente!!! Su tavim kartu tapo paprasta gaminti! Isbandziau kibinu recepta. Dristu teigti, jog gavosi idealiai!!! Dabar laukiu nesulaukiu tavo laidu 😉 ikvepimo tau! Saunuole

  7. Sveika Beata,isigijus jau ir treciaja tavo knyga skubu isbandyt receptukus.Tortai-mano hobis.Labai sugunde tortas ‘Sodzius’,tik iskilo siokiu tokiu klausimu:)Lyg ir viska sudejau biskvitui gramo tikslumu bet tesla gavosi skystoka(tiesa sakant ytarimas toks buvo dar neuzmaisius teslos nes skystu ingridientu nemazai,o tik 150g miltu),bet nenorejau nukrypt nuo recepto.Supylus i skardas teslos atrode mazoka ir jei buciau toki kieki kepus kaip rasoma knygoje 35-40 min(190′) buciau istraukus du degesius.Vos vos istveriau 20 min,ir atrodo pjaut reiks atsargiai nes sluoksniukai plonoki irlyg perkepe.Taigi noriu pasitikslint ar recepte nurodomas ingridientu kiekis skirtas dviem skardom(20cm)?ir kazin kodel man taip susitrumpino kepimo laikas?

  8. Aciu Beata uz patarimus,jau sendien skonio receptoriai ‘pratestavo’ tortuka-tikrai ‘Sodzius’ is tu senu laiku:) Prapjovus visdelto paaiskejo kad storesniu biskvito sluoksniu visai nereikia(nebent tai kad trupiniukam neuzteko:);))-viskas puiku,ir tikrai gerai kad nedejau daugiau miltu nes butu prarastas biskvito dregnumas,juk net sulaistyt nereikia-tortas tikrai sultingas:)Taigi vienintelis nukrypimas -mano orkaitej jis iskepa greiciau,bet tai nera joks minusas:).
    Siaip kelis kart internete buvau ieskojus ‘Sodziaus’ recepto-nieko nepavykdavo,taigi ACIU DIDELIS -daugiau ieskot jo nebereiks:)

Rašyti komentarą