Mes visi žinome, kas yra giminių baliai. Aišku kaip dieną, kad norisi tuos visus širdžiai artimus žmones prie gražaus stalo susodint ir skaniai pavaišinti! Tokiais atvejais maistas turi ne tik pripildyti skrandį, bet ir akį paglostyti . Be to, pripažinkime, juk labai smagu išgirsti visus tuos aaachhh ir ohohooo, kai mūsų artimiausieji ima ir nustemba, pamatę, koks grožis lėkštėse įsitaisęs.
Aš pati labai mėgstu visokias staigmenas: per vieną naktį už lango nuraudusį medį, netikėtai gautą smagų laišką ar kokį kitą atradimą. Nes juk „nustebinti” ir “stebuklas” – taip pat žodžiai giminaičiai. O rytojaus laidoje tilpo net keli labai geri dalykai: pirmiausia, susipažinau su Nacionaline rinktine! Jau, greičiausiai, pagalvojote apie krepšinį – ot ir ne! Pasirodo, Lietuva turi puikią ir įdomią Nacionalinę virtuvės šefų rinktinę, kuri dabar labai treniruojasi, nes greitai pirmą kartą susirungs dėl kulinarinės taurės čempionate Liuksemburge.
Tai va, aš atėjau pas šefus į svečius, nes jie ketina nustebinti pasaulį mūsų, lietuvių, meistriškumu virtuvėje. Ir, žinoma, kas, jei ne ištaigingų ir prašmatniausių restoranų šefai, geriau išmano, ką ir kaip daryti, kad ir mes visi savo virtuvėse iš įprastų patiekalų kažką tokio padarytume. Gavau krūvą vertingų patarimų ir jie visi yra mano laidoje, todėl jei norite, kad babytė, dėdė, priekabi teta ar mylimi tėvai bei pusbroliai aikčiotų iš nuostabos – būtinai pažiūrėkite, kaip dabar madinga maistą lėkštėse dėlioti bei puošti.
Kartais nustebinti galima ir pačius save. Aš, pavyzdžiui, turiu draugę, kuri visada galvojo, jog tikrą Kijevo kotletą galima gauti tik restorane. Aš ir pati Kijevo kotletui jaučiu didelę pagarbą, todėl jį gaminau kartu su mūsų šalies kulinarijos primadona Aldona Gečiene.
Aišku, ir kitų stebinimui tinkamų patiekalų netrūks – ir silkės vyniotinis, gražus gardus, ir tikrai neeiliniai vištienos kepenėlių putėsiai. Ir, žinoma, jau tradicija tapusi mažojo virtuvės šefo rubrika. Nes kas kas, o mūsų mažieji visuomet sugeba nustebinti, net nebūtinai virtuvėje, bet labai smagu, kai joje!
Labai labai mėgstu, kai dideli giminių ar draugų būriai prie bendro stalo susėda! Kartais smagu, kai šeimininkai patys meniu suplanuoja ir visą tą stalą gėrybėmis naminėmis nukrauna, o kartais visi susineša, kas ką pagaminęs, ir tada tokia stebinimo fiesta užsikuria, nes visko norisi paragauti ir viskas nematyta, gražu ir įdomu!
O jūs? Mėgstate stebinti gimines? Galbūt jums yra pavykę kažką taip nustebinti, kad net įėjote į šeimos istoriją? Tai siūlau pasidalinti savo istorijomis – papasakokite, koks geriausias giminės balius ar šventė su stebinančiais patiekalais jums yra nutikę! Gal dar ir nuotrauką turite? Būtinai ir ją prisekite, ir viską siųskite į beatai@beatosvirtuve.lt Pirmadienį išrinksime laimėtoją, kuris gaus mano knygą ir linkėjimus!