8241
Beatos virtuvė

Skaldytų žirnių sriuba

(33)

Žieminė klasika.

Reikės:
  • 1 stiklinės skaldytų žirnių
  • 1 stiklinės žalių šaldytų žirnelių
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 100 g šalto rūkymo šoninės
  • Saujos petražolių
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

 

Kokių ingredientų turime, tokias sriubas ir verdame, ar gi ne taip? Skaldyti geltonieji žirniai ir iš jų verdamos sriubos labai populiarios Skandinavijoje. Man tai – visų pirma, vaikystę primenanti sriuba. Joje nereikia bulvių, užtenka tirštumo ir stiprumo iš gerai apvirusių žirnių. Rūkytas kumpis ar šoninė – labai geri šios sriubos draugai. Aš šią sriubą viriau truputį pašviežindama ją žaliais šaldytais žirneliais ir viską pabaigdama petražolių pesto… Kas sakė, kad paprasti patiekalai negali būti ypatingi? Svarbiausia yra detalės. Jei paruošite kumpio skrebučius ir petražolių pesto, gražiai nupiešite apskritimą arba netgi kokį nors kaspiną (:)) – ši sriuba tikrai bus pakelta iš kasdienybės aukšto.

Kaip paruošti:

  1. Pirmiausia į puodą pilame žirnius, juos užpilame daržovių ar vištienos sultiniu taip, kad labai dosniai apsemtų ir pradedame virti. Dar šalia įmeskite lauro lapą ir porą, juodų ir kvapių pipirų, paskui juos išgriebsite. Iš tiesų, žirniai verda gana ilgai, bet kuo labiau suverda, tuo gardžiau.
  2. Keptuvėje pačirškiname šoninę. Ant nedidelės ugnies, kad kuo daugiau riebalų išsiskirtų. (Šaukštą riebalų nugriebiam, jų reikės petražolėms susmulkinti arba laisviausiai naudokite aliejų petražolėms.)
  3. Sukepusius, liesus šoninės gabaliukus išimkite. Jais papuošite sriubą, kai jau ją pilsite į dubenį.
  4. Toje pačioje keptuvėje esančiuose riebaliukuose ir šoninės gabaliukuose pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas. Kai šie suminkštėja, dedame juos į sriubą ir toliau verdame kol žirniai pasidaro minkšti ir pasisklaido lengvai po sriubą.
  5. Pabaigoje įdėsime šaldytus žalius žirnelius, kad tik sušiltų, jų ilgai virti nereikia.

Petražolių pesto:

Petražolių kuokštą dėkite į maisto smulkintuvą, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir įpilkite aliejaus arba nuo šoninės likusių riebaliukų. Viską sumalkite iki košelės. Įberkite druskos.

Į lėkštę pilkite sriubą, uždėkite šaukštelį petražolių tyrelės ir pabarstykite skrudintais šoninės gabaliukais.

Ir dabar – į žvejybą  🙂

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (39 balsai, vidurkis: 4,26 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. skanuu parašė:

    Labai skani sriuba,va dabar kaip tik ragauja mano šeima ir aš 🙂 ačiū už puikų receptėlį 🙂

  2. Edita parašė:

    Labai skani žirnių sriubytė! Sekmadienio pietums tiko kuo puikiausiai. Ačiū, Beata, už tavo receptus!

  3. Ramunas parašė:

    Į šią sriubą dar labai tinka įdėti supjaustytų ir pakepintų saliero stiebo gabalėlių ir siek tiek čiobrelių.

  4. Ieva parašė:

    Beata, si sriuba nepaprastai skani! Siandien issiviriau, tikras delikatesas. O atrode, ko galima is zirniu sriubos tiketis…

  5. ieva parašė:

    Aciu uz puikia sriuba labai vykus, uzsibrezus isbandyti visus Beatos patiekalus, nes ka bedarau, lieku labai patenkinta rezultatu, aciu !

  6. Asta parašė:

    Mano vyras pirmą kartą sriubos likučius, kad nesugestų, nešė į nakčiai balkoną…

  7. Modesta parašė:

    Nerealiai skani sriubyte! Svarbiausia ka tik gaminu is Beatos receptuku, viskas greita, paprasta ir netealiai skanu. Aciu!

  8. Rencele parašė:

    Nu ale koks skanumelis tos sriubikes,vai tai tai, vai tai tai skanu buvo mums labai….. 🙂

  9. Zita parašė:

    Nereali sriubyte! Tik as nedaskaiciau recepto iki galo todel ir spirgus su morkom ir svogunais sukraciau iskart,bet vis tiek skanumelis…

  10. Julija parašė:

    Sveiki. Man kilo klausimas. Pas jus parašyta pirmame recepto punkte ,,Dar šalia įmeskite lauro lapą ir porą, juodų ir kvapių pipirų, paskui juos išgriebsite“. Ar reikia įdėti porą, ar čia tiesiog padaryta klaida ir ne vietoje padėtas kablelis, o turima omeny pora juodų ir kvapių pipirų?

    Ačiū.

  11. Laura parašė:

    Siandien gaminau. Neturejau petrazoliu, tad maniske buvo be pesto padazo, bet vis tiek laaabai skani 🙂 Aciu, Beata.
    Be to, norejau paklausti del sultinio. Pati gaminate ar naudojate sultinio kubelius?

  12. Audrius parašė:

    Zirniene liuks,o kas negali valgyti kiaulienos-pakepinau cukinijos griezinelius ir papuosiau sriubyte:)

  13. Mindaugas parašė:

    Nieko ypatingo,paprasta zirniu sriuba…

  14. Tigrera parašė:

    Supeeeeeeeeeeer skani sriuba, negalėjau sustoti valgyti, Beata šiuo metu yra mano virtuvės favoritė, ką gaminu viskas super skanu iš labai paprastų dalykų, ačiū Beata 🙂

  15. Aurelija parašė:

    Norejau paklausti-ar butina naudoti skaldytus zirnelius? 🙂 Namie turime tik slifuotu 🙂 Jei galima, ar skirsis sios sriubytes gaminimo budas? 🙂

  16. Rasa parašė:

    Laaaaaaaaaaaabai laaabai skani sriuba! Aciu, Beata

  17. Jolita parašė:

    labai gardi sriubytė, puikus receptukas. 😉

  18. Ieva parašė:

    Gaminau sia sriuba. Labai patiko. Dar ir dar kartosiu 😉

  19. Vilma parašė:

    Skanumėlis, ir sotu, ir Sušildo. Ačiū 😉

  20. Alma parašė:

    Aciu uz recepta, per vakara puodo neliko ir vyras dekojo kaip skanu.

  21. Monika parašė:

    Prisidedu prie pagyrų, tikrai labai skani sriuba. Ką tik suvalgėme su vyru ir gaila, kad daugiau neliko, tikrai dar gaminsiu.

  22. Arūnasą parašė:

    Puiki žirnienė, na, tiesiog super! Vakar išviriau dvigubai daugiau, puodas liko blizgėti kaip išplautas. Šiandien užsąkymas-pakartot. O tada į žvejybą, karšiai kimba

  23. Leonora parašė:

    Ar ši sriuba tiktu be šonines mes žaliavalgiai .Gal tiktu pakepinti ant lydyto sviesto svoguną.

  24. Giedre parašė:

    Sriubike superine, viriau versienos sultinyje su provanso zolelemis, vyras gyre ir gyre. Ta citrina suteikua gaivumo. Reikes uzsisaldyti petrazoliu, nes retai namie randu…

  25. Vilmante parašė:

    Mergos, mergos, kada iš moksite rašyti be klaidų? Bjauru skaityti, tai mokyklos nelankėt, nesimokėt, ką veikėt? Tik bernais domėjotes, arba ne?

  26. Samanta parašė:

    Sveiki, Beata, ar galiu dėti šviežius, o ne šaldytus žurnelius?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.