Receptas iš žurnalo „jamie magazine“, 2009 m., nr. 7, psl. 51.
Gaminame:
mm kaip skaniai atrodo 🙂 O koki krakmolą naudoti?
Atrodo nuostabiai, šiandien gaminsiu.
aciu uz nuostabius receptus.
Ar tikrai reikia tiek daug želatinos?
Superinis receptas!!! Gyvenime nebūčiau pagalvojus, kad namie galima pasigaminti tokių „kaip pirktinių“ zefyrų!!! Labai ačiū, Beata, kad pasidalinote! 🙂
Ačiu Jums Beata už gerus receptus aš visada seku Jusų laidas , Aš mėgstu gaminti ypač saldumynus ir juos valgyt, draugus vaišint ačiu
Gal ir kvailas klausimas – o cukraus sirupa pries pilant i baltymus reikia atvesinti? Jeigu pilam karsta, tai laikysim, kad tie baltymai termiskai apsidorojo:) ir gaminsim. Kazkaip nelenda ma ni burna zalias kiausinis 🙂
Laba diena .Na tiesiog noriu paklausti kur tenka nusipirkti maistiniu dazu?Dekui
Dr Oetker dazu galima nusipirkti visose didziosiose parduotuvese (Rimi, Maxima, Iki)
Koks maždaug kiekis gaunasi zefyrų?
Kam reikalingas krakmolas?
O saukstai kupini ar nubraukti? toks menkas klausimelis, bet svarbus:D
Labai suzavejo receptas ir pabandziau pagaminti. Atrodo zefyru mase gerai isplakiau, deja po kurio laiko nuo baltymu atsiskyre sirupas ir didzioji dalis isbego. Kodel taip galejo ivykti? Noretusi sekanti karta pagaminti tinkamai.
sveiki…tikrai įdomiai skamba šis receptas ir tikrai norėtųsi pabandyti pasigaminti…tarp kitko koks kiekis zefyrų gaunasi?:)
O be maistiniu dazu kokia spalva gaunas ju? Ne balta?
sveiki, nutariau padaryti zefyrus vaikų gimtadieniui, bet man gavosi gumulas, o ne jokia skysta masė, kai supyliau vandenį į gilią keptuvę, o paskui cukraus-krakmolo mišinį ( nors parašyta, kad pilti reikia cukrų, o cukraus atskirai jau kaip ir nebėra, nes padarytas mišinys ), tai ar čia aš visiška “ višta“, nes nesuprantu kaip daryti? :))
tas misinys susideda is cukraus pudros ir krakmolo, jis kaip supratau skirtas tik pabarstymams, o y keptuve reikia berti cukru 🙂
Labas,
gaminau, viskas liux, tik plakant prisitaškė visur , nes neturėjau gilesnio dubens 🙂 o šiaip iškilo klausimas ar tas krakmolas būtinas? nes man jis truputį gadiną skonį.
Ir kiek dienų gali stovėti padaryti ? nes visko iškarto nesuvalgėm 🙂
Gaminau viska taip kaip parasyta, bet man taip pat atsiskyre,,,virsus skanus baltas, o apacia zelatinas permatomas:/
Sveiki, o kiek maždaug porcijų gaunasi iš šio recepto?
nu nebuciau as. recepta paturbinau:) zelatinos dejau tik puse o kita dali skonines zele sikart vysniu tik antra zelatinos dai padauginau dvigubai. Gavos nerealiai zavus rausvi vysniniai zefyriukai. Aciu uz puiku recepta 🙂
Sveiki, o galima kuo nors pakeisti baltymus del alergijos? Labai noretusi pasigaminti…
Yra receptu be kiausinio baltymo. Rasite internete.
galima baltymus pakeisti https://www.youtube.com/watch?v=fPXJ1uobO_0 ,
as i skarda aliejaus nedejau visai, tiesiog isklojau kepimo popieriumi ir labai graziai visas zefyras issieme, tik as dariau keliu skoniu vaniles ir apelsinu naudojau ekstraktus, tai gavos kelios blekutes, apelsinu skonio zefyrams dejau valgomuju dazu. pries tai as mase padalinau i dvi dalis ir ipylus ekstrakto perplakiau dar karteli. Gavos be galo smagus, grazus ir skanus zefyriukai ir aplamai labai greitai man jie sustingo. Kadangi laukiau sveciu tai vaikai beveik viska suvalge 🙂 labai saunus receptas
Sveiki, Beata, ar sie arba porktiniai marshalows tiktu Jusu zefyriniam tortui is Jusu kepiniu knygos? Nes pas mus Norvegijoj nera pirkti lietuvisko tipo zefyru tad kazin ar tiktu marshalows tipo?
Sveiki,
Klausimukas, ar galima šia mase uždengti tortus? Ar kočioti galima?
Laukiu info. Ačiū
O jei vietoje želatinos įdečiau agaro ar skonis pasikeistu ar butu tas pats?
Laba diena, labai skanūs zefyrai, ačiū už receptą. Zefyro masę norėjau uždėti (naudojant konditerinį maišelį) ant iškeptų keksiukų. Keli gavosi labai gerai ir tikrai skanūs, kol masė nepradėjo sparčiai tirštėti.Ar galima ištepti ir patį konditerinį maišelį ir naudojamą antgalį aliejumi, kad pradėjus tirštėti masei, masė nekiptų prie konditerinio maišelio ir būtų lengviau išspausti? Ar yra koks kitas būdas? Dėkoju už atsakymą.
Sveika Beata, norėjau pasitikslinti o želatino naudojate 70gr. ar tai nėra labai daug.
O čia zefyrai tokie, kokie būna marshmallows’ai, kuriuos ant laužo kepi, ar tokie, kaip lietuviškose parduotuvėse pardavinėja, kieti ir viduj minkšti? Dėkui (: