8241
Beatos virtuvė

Vyšnių ir uogų uogienė

(1)

Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėt, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinio anyžio beveik nesijaučia, jis lyg pradingsta paryškindamas vyšnios ir vyšnios kauliuko skonį. Verta pamėginti.

Reikės:
  • 500 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
  • 500 g įvairių šaldytų arba šviežių uogų (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės)
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2-3 žvaigždiniai anyžiai
  • 1 cinamono lazdelė

Nuplaukite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas vyšnias/uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Supilkite į puodą uogas ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Suberkite likusius ingredientus ir virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Žvaigždinio anyžiaus tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

vysniu_26

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Su vaikais parašė:

    Tokia uogienė turėtų susidraugauti su kalėdiniais kepiniais 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.