Pasimatuojame visus produktus ir sluoksniuojame: ant miltų beriame avižinių dribsnių, tada rudojo cukraus sluoksnį, migdolų riekeles, razinas, kokosų drožles, moliūgų sėklas, vėl avižinių dribsnių, ožekšnio uogų, jei dar likę – migdolų drožlių. Paspaudžiame šaukštu, kad išeitų oras ir kuo glaudžiau viskas susispaustų.
Į miltų likutį įmaišome kepimo miltelių šaukštelį ir jais užklojame paskutinį sluoksnį.
Iš taip pasiruošto mišinio kepame sausainius:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kiaušiniu ir suberiame visą stiklainyje paruoštą mišinį. Išmaišome, tešlą, formuojame graikinio dydžio rutuliukus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Gavosi pernelyg trapūs, sunku formuoti sausainius, ir iškepę trupa. Manau, sviesto turėtų būti daugiau…