8241
Beatos virtuvė

Turtingi sausainiai stiklainyje

(1)

Turtinga, jauki dovana. Gražiai atrodo, o ir linkėti galima simboliškai - gausos, sveikatos, įvairovės.

Reikės:
  • ožekšnio ar kitų džiovintų uogų
  • 140 g avižinių dribsnių
  • 100 rudojo cukraus
  • 50 g migdolų riekelių
  • 50 g kokosų drožlio
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 50 g linų sėmenų
  • 50 g saujos įvairių razinų
  • 140 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Sausainiams iškepti reikės:
  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 kiaušinio

Tokiu kiekiu užpildysite 1 litro stiklainį.

  1. Pasiruošiame švarų, sausą stiklainį.
  2. Pasimatuojame visus produktus ir sluoksniuojame: ant miltų beriame avižinių dribsnių, tada rudojo cukraus sluoksnį, migdolų riekeles, razinas, kokosų drožles, moliūgų sėklas, vėl avižinių dribsnių, ožekšnio uogų, jei dar likę – migdolų drožlių. Paspaudžiame šaukštu, kad išeitų oras ir  kuo glaudžiau viskas susispaustų.
  3. Į miltų likutį įmaišome kepimo miltelių šaukštelį ir  jais užklojame paskutinį sluoksnį.

Iš taip pasiruošto mišinio kepame sausainius:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kiaušiniu ir suberiame visą stiklainyje paruoštą mišinį. Išmaišome, tešlą, formuojame graikinio dydžio rutuliukus ir dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  2. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 12–15 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Gavosi pernelyg trapūs, sunku formuoti sausainius, ir iškepę trupa. Manau, sviesto turėtų būti daugiau…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.