8241
Beatos virtuvė

Trys draugai: baklažano, tuno ir pupelių bei avokado pagardai

(8)
Reikės:
  • tuno paštetas su keptom paprikom, o trečiasis – kitoks, nes gerai ant atviros ugnies padegintas baklažanas įgauna ypatingo rūkyto skonio.
  • Gvakamolei:
  • 1 avokado
  • 1 čili pipiro
  • 1 žaliosios citrinos sultčių ir gali dar prireikti citrinos sulčių
  • 1 pomidoro
  • Druskos
  • Šviežios kalendros
  • Baba ganuš padažui:
  • 1 baklažano (arba galima daryti iš karto daugiau)
  • 2 šaukštų granatų sirupo (toks rūgščiai salsvokas, būna specializuotose parduotuvėse, jei neturite - įpilkite citrinos sulčių)
  • 150 ml jogurto (pageidautina turkiško arba graikiško, jis tirštesnis)
  • Tuno, pupelių ir paprikų paštetui:
  • 1 skardinės alyvuogių aliejuje konservuoto tuno (tiks ir vandenyje konservuotas, bet papildomai įpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus)
  • 1 skardinės virtų konservuotų baltų pupelių
  • 2-3 keptų marinuotos paprikos
  • Citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

 

Užkandžių gausybė, trys skirtingi skoniai kilmės iš skirtingų kampelių, šalia daržovių ir duonos, džiūvėsėlių – ir jūsų draugai pamaitinti. Iš tiesų, tai čia pamėginau, kad vienas dalykas būtų gaivus ir aštrus – tai avokado ir čili pagardas – ala gvakamolė, kitas, kad būtų sotus ir turtingas – tai baltųjų pupelių ir

Ruošiame gvakamolę

Avokadą supjaustyti smulkiais gabaliukais. Žinoma, jei norite, galite sutrinti, bet man šiuo atveju, kadangi jis bus su pomidorais ir čili, norisi rupesnio rezultato. Supjaustytą avokadą pašlakstyti žaliosios citrinos arba paprastos citrinos sultimis. Čili pipirą supjaustyti smulkiai, taip pat smulkiai supjaustyti pomidorą ir viską sumaišyti su avokadu. Pasūdyti, paragauti, ar netrūksta rūgštumo. Pabaigai – smulkiai supjaustyti kalendros lapeliai.

Baba ganuš

Aš savo vietinėje rytietiškų dalykų parduotuvėje visada perku jų humusa, baba ganuš, ir didžiausius pundus kalendros. Aišku, kartais ir pati pasigaminu, kai laukiu ypatingų svečių. Svarbiausia yra apsvilinti baklažanui šonus, o paskui jau tik iškepti ir sumaišyti su papildomais dalykais tereikia.

Ruošiame Baba ganuš

Ant atviros viryklės ugnies iš visų pusių pasvilinti baklažano odą, bet tai daryti reikia atsargiai ir nenusideginti. (Galite ir nesvilinti jo, o tiesiog iškepti. Tada, tiesa, nebus to šiam reikalui būdingo rūkyto skonio.)

Apskrudintą baklažaną maždaug 30-40 min. – į karštą orkaitę 200 C kol suminkštės.

Tada nulupti odą, o minkštimą sutrinti ir sumaišyti su jogurtu , granatų sirupu (tahini pasta, jei turite) ir įberti druskos tiek, kiek jums atrodo, kad reikia.

Ruošiame tuno, pupelių ir paprikų paštetą

Tuną, pupeles ir marinuotas paprika sudėkite į maisto kombainą, smulkintuvą ir sutrinkite iki košelės rupios, įberkite kumino, įspauskite citrinos sulčių.

Visus šiuos pagardus valgykite su įvairia duona, džiūvėsėliais ir daržovių lazdelėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Gaby parašė:

    Hmmm… vakar pasigaminau užtepą su keptom paprikom ir tunu, bet man labai trūko kažkokio cinkelio ir niekaip nesuprantu kokio…

  2. Kristinka parašė:

    Man igri šio bei to trūko šiam pagardui. Viską išsprendėm pridėję papildomai sviežių svogūnų ir majonezo..

  3. Jūratė parašė:

    o mes cesnako ir pipiru pridejom.

  4. Akvile parašė:

    Miela Beata, kreipiuosi patarimo. Jūsų baklažanų gėris yra labai artimas vienam mano dievinamam iranietiškam pagardui, kurio esmė yra pasvilintas, parūkytas baklažanas. Atsikrausčiau į namus, kuriuose nėra atviros ugnies (keramikinė plytelė). Galvoju apsivilinti tą baklažaną virtuvės deglu (torch), kuris naudojamas creme brulee ir panašiems dalykams (tikiuosi supratot ką turiu omeny :)). Taigi, kaip atlikti šitą procedūrą? Kiek laiko odą svilinti, ilgai-trumpai, ar kišti apsvilintą baklažaną su odele, ar ją pirma nulupti, ir tada kišti į orkaitę tolimesniam paruošimui? Baklažaną visada kepiau ant keptuvės, bet jis prisigeria labai daug aliejaus, norėčiau paruošti jį orkaitėje. Gal geriau būtų kepimo maišelis, ir baklažaną tik aptepti aliejumi? Bijau kad jis sudžius orkaitėje :). Lauksiu Jūsų patarimų, iš anksto dėkoju!!

    • Beata Nicholson parašė:

      tas virtuvinis deglas labai labai jums padės, aš baklažaną daryčiau šitaip…užsidėkite pirštines, paimkite žnyples jei turite ir laikykite baklažaną, kita ranka su deglu apsvilinkite baklažaną, pamatysite kaip jo oda dega ir raukšlėjasi, nebijokite neužsidegs jis visas svarbu tik gerai apsivilinti kad dumelis pradėtų vietomis rūkti tą odą, nebūtina visa sudeginti…bet bent jau 50 proc odos, kuo daugiau prisvilinsite tuo daugiau dūmo kvapo/ skonio bus….tada baklažaną dėkite ant skardo ir pašaukite kokiom 40minučių į orkaitę 180 laipsnių maždaug, kad suminkštėtų ir iškeptų vidus, o paskui jau lupkite skurelę ir sutrinkite su citrinų sultimis, tahini, druska, jogurtu ar kaip tik norite…

  5. Šaldymas parašė:

    Norėjau paklausti, kaip šie pagardai pasiduoda šaldymui? Ar atlaidinus skonis ir tekstūra ok?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.