Tereikia išlaikyti paprastą proporciją: 100 gr. miltų – 1 kiaušinis, galima pridėti žiupsnelį druskos ar kokį šlakelį alyvuogių aliejaus.
Kaip juos pasidaryti? Į bliūdą suberiat miltus, sumušat kiaušinius, sudedat druską, šlakelį aliejaus (jis nebūtinas). Jei norite pomidorinių makaronų – puse kiaušinių pakeiskite pomidorų pasta, tik susimildami nenaudokite kečiupo, naudokite pomidorų pastą. Viską išminkote, tada, jei turite makaronų darymo mašiną, makaronus darote su ja (pasiskaitę instrukciją), jei neturite mašinos, tešlą iškočiojate plonai ir suplaustot norimos formos makaronais. Nepergyvenkite, kad neišeis super dailūs, čia svarbu, kad skanūs ir be „vitamimo E“. Tik, gerbiamieji, atminkite kad naminius šviežius makaronus reikia virti 2-3 min, ne daugiau. Skanumėlis.
Italijoje, kur kiekvienoje seimoje daromi makaronai, i tesla kiausiniu musa tiek, kiek asmenu, t.y. vienam valganciajam – vienas kiau5inis:)
O vandens/pieno? Nereikia? Nebus kieti? Noriu pagaminti seimai 🙂 Aciu!
meginau seimynai gaminti naminius makaronus, nes norejau isbandyti savo nauja pirkini. Dariau santykiu 1kiausinis – 100g miltu. tesla gavosi tikrai kietoka. makaronai labai grazus. Dar juos padziovinau, kaip rekomenduoja instrukcija. Kita karta pilsiu slakeli alyvuogiu aliejaus. Arba darysiu tesla tik su siltu vandeniu, kaip koldunams.
Nuostabus receptas! Ačiū Beata!
jau kuris laikas mane labai vilioja naminiai makaronai, bet noretusi pasidaryti keliemas kartams, tai vat ar butu galima juos susidziovint?
Mano a.a. močiutė darydavo taip -tokią paruoštą makaroninę tešlą itin gerai išmiltuodavo, tada ją susukdavo į volelį – dešrą ar kaip čia pavadint…Ir va tokį voliuką plonai supjaustydavo plonytėmis riekelėmis…Gerai išmiltuota tešla tarp savo sluoksnių nesukimba, verdant tokie makaronai gražiai išsivynioja visi arba pusiau išsivynioja, taigi voliukas neturi būt per storas – bus ilgi makaronai..Tokius makaronus galima šaldyti, įmesti į kokį gaminamą patiekalą ir pan.