8241
Beatos virtuvė

Svainio naminiai makaronai

(7)
Reikės:
  • 4 asmenims:
  • 400 gr. miltų
  • 4 kiaušinių

Tereikia išlaikyti paprastą proporciją: 100 gr. miltų – 1 kiaušinis, galima pridėti žiupsnelį druskos ar kokį šlakelį alyvuogių aliejaus.

Kaip juos pasidaryti? Į bliūdą suberiat miltus, sumušat kiaušinius, sudedat druską, šlakelį aliejaus (jis nebūtinas). Jei norite pomidorinių makaronų – puse kiaušinių pakeiskite pomidorų pasta, tik susimildami nenaudokite kečiupo, naudokite pomidorų pastą. Viską išminkote, tada, jei turite makaronų darymo mašiną, makaronus darote su ja (pasiskaitę instrukciją), jei neturite mašinos, tešlą iškočiojate plonai ir suplaustot norimos formos makaronais. Nepergyvenkite, kad neišeis super dailūs, čia svarbu, kad skanūs ir be „vitamimo E“. Tik, gerbiamieji, atminkite kad naminius šviežius makaronus reikia virti 2-3 min, ne daugiau. Skanumėlis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. JJurgita parašė:

    Mano a.a. močiutė darydavo taip -tokią paruoštą makaroninę tešlą itin gerai išmiltuodavo, tada ją susukdavo į volelį – dešrą ar kaip čia pavadint…Ir va tokį voliuką plonai supjaustydavo plonytėmis riekelėmis…Gerai išmiltuota tešla tarp savo sluoksnių nesukimba, verdant tokie makaronai gražiai išsivynioja visi arba pusiau išsivynioja, taigi voliukas neturi būt per storas – bus ilgi makaronai..Tokius makaronus galima šaldyti, įmesti į kokį gaminamą patiekalą ir pan.

  2. kakatusas parašė:

    Italijoje, kur kiekvienoje seimoje daromi makaronai, i tesla kiausiniu musa tiek, kiek asmenu, t.y. vienam valganciajam – vienas kiau5inis:)

  3. kodelcius parašė:

    O vandens/pieno? Nereikia? Nebus kieti? Noriu pagaminti seimai 🙂 Aciu!

  4. Siandien parašė:

    meginau seimynai gaminti naminius makaronus, nes norejau isbandyti savo nauja pirkini. Dariau santykiu 1kiausinis – 100g miltu. tesla gavosi tikrai kietoka. makaronai labai grazus. Dar juos padziovinau, kaip rekomenduoja instrukcija. Kita karta pilsiu slakeli alyvuogiu aliejaus. Arba darysiu tesla tik su siltu vandeniu, kaip koldunams.

  5. Inga parašė:

    Nuostabus receptas! Ačiū Beata!

  6. Almantaite parašė:

    jau kuris laikas mane labai vilioja naminiai makaronai, bet noretusi pasidaryti keliemas kartams, tai vat ar butu galima juos susidziovint?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.