100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)
1 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šaukštelio paprikų miltelių
20–30 g marinuotų jalapenų
druskos ir pipirų
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Aštriam pomidorų padažui–salsai:
5 pomidorų
1 mėlynojo svogūno
10 g jalapeno marinuotų pipirų arba (0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų)
0.5 citrinos sulčių
druskos
saujos šviežių kalendrų
Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus.
Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais.
Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, maltų kuminų, vos vos ciberžolių, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonųjų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.
Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų.
Supjaustome riekelėmis.
Gaminame padažą:
Konservuotus pomidorus sumaišome su šviežiais, nuluptais ir supjaustytais gabaliukais. Galima dėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai.
Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Katik pagaminau ir ragauju. Labai liuks gavosi, tik as i visa sita reikala dar jautienos farso pakepinau su prieskoniais. Skanumelis 🙂