8241
Beatos virtuvė

Tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu

(1)
Reikės:
  • Daržovių ir pupelių troškiniui:
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 didelės paprikos
  • 1 mažos cukinijos
  • 2 nedidelių morkų
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)
  • 1 šaukštelio maltų kuminų
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio paprikų miltelių
  • 20–30 g marinuotų jalapenų
  • druskos ir pipirų
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • Aštriam pomidorų padažui–salsai:
  • 5 pomidorų
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 10 g jalapeno marinuotų pipirų arba (0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų)
  • 0.5 citrinos sulčių
  • druskos
  • saujos šviežių kalendrų

  1. Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus.
  2. Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais.
  3. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, maltų kuminų, vos vos ciberžolių, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonųjų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.
  4. Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų.
  5. Supjaustome riekelėmis.

Gaminame padažą:

  1. Konservuotus pomidorus sumaišome su šviežiais, nuluptais ir supjaustytais gabaliukais. Galima dėti smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai.
  2. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Katik pagaminau ir ragauju. Labai liuks gavosi, tik as i visa sita reikala dar jautienos farso pakepinau su prieskoniais. Skanumelis 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.