8241
Beatos virtuvė

Spanguolių padažas

(28)

Šis spanguolių padažas–uogienė puikiai tiks ir prie karšto kepto šventinio paukščio, ir prie šaltų mėsos vyniotinių.

Reikės:
  • 3 obuoliai
  • 1 stiklinė šaldytų spanguolių
  • Sauja džiovintų spanguolių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 100 ml brendžio
  • 4 cm imbiero (galima ir daugiau)
  • Cinamono (jei pageidaujate)
  • 3 šaukštai cukraus

 

Spanguolių padažas nėra labai tradicinis lietuviškas dalykas, bet angliškas, tai tikrai. Nuo tada, kai pradėjau čia švęsti Kalėdas, visada verdu pati. Parduotuvėje pirktas tikrai niekada neprilygsta pačių pagamintam. Šis spanguolių padažas–uogienė puikiai tiks ir prie karšto kepto šventinio paukščio, ir prie šaltų mėsos vyniotinių. Jame susidraugauja obuoliai dėl masės, spanguolės šaldytos arba šviežios ir dar džiovintos dėl saldumo, puikaus aromato suteikia brendis ir imbieras.

Kaip paruošti:

  1. Obuolius nuskutam ir supjaustom į puodą.
  2. Ten pat dedam šaldytas ir džiovintas spanguoles, užpilame citrinų sultimis, brendžiu ir įmetame imbiero gabalėlius (nepjaustytus, reikia tik aromato nežymaus, paskui išimsime) ir, jei norisi, truputėlį (vos vos) cinamono malto bei porą šaukštų cukraus.
  3. Leidžiam viskam gerai paburbuliuoti, sutirštėti, alkoholiui išgaruoti (maždaug 20 minučių) ir padažas paruoštas.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,89 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (28)
Komentarai
  1. kur? parašė:

    kur galima stiklini indeli nusipuirkti? 🙂 kiek ieskojau neradau 🙂

    • del indeliu parašė:

      paprasciausius uzsukamus indelius (nuo krienu ar didesnius) dekoravau dazais , skirtais stiklo tapybai , pakaitinau 0,5 val 160* orkaiteje (kad prikeptu ir nenusiplautu, plaunant po kranu) ir prikreciau moliugu uogienes . Originaliai isejo , visiems patiko 🙂

  2. Egliūnė parašė:

    Viriau, valgiau…..niekam nedovanosiu, nes man ir pačiai labai skanu!!!

  3. nesigavo parašė:

    laaabai skanus!!!!!!!!!!!!

  4. Jurate parašė:

    Sveiki, o koks kiekis padazo gaunasi is nurodyto produktu kiekio? Aciu

  5. spanguoliu padaza parašė:

    ar brendis yra butinas? gal galima keisti kuo nealkoholiniu? visgi valgys ir mazametis, zinau kad virs ir nugaruos, bet…

  6. Diana parašė:

    labai skanus padazas, taciau mums pasirode per saldus prie mesos, kad nors tepk ant batono 🙂 todel ipyliau dar siek tiek daugiau brendzio, daugiau citrinos sulciu ir gale dar imbiera susmulkinau smulkintuvu ir sumaisiau, tai isejo super padazas, ir ne per saldus ir jau tikrai tik prie vistienos,mesos patiekalu. Toks netgi stipraus skonio, susildantis nuo imbiero 😉
    Graziu Jums Svenciu Beata!

  7. klausimas parašė:

    Beata, kalusimas… o jei kalakutas keptas prikisant citrusiniu vaisiu(apelsinas-citrina-limas) ar sis padazas nesipjaus, nes kalakutas bus sausokas, tai norisi kazkokio padaziuko….
    aciu

  8. Oksana parašė:

    Aš irgi visur ieškojau indelių ir radau;)Pas bitininką,nes nesezonas;)

  9. redgill parašė:

    Labai ačiū už nuostabų receptą!!! Manau dabar kasmet jį gaminsiu 🙂 Šiais metais juo apdovanojau visus ir tikrai visi liko nustebinti ir patenkinti 🙂 Ačiū, ačiū, ačiū…
    P.S. O indukų iškojau gal kokiose 8 parduotuvėse, bet neradau. Tai teko į paprastus viską sudėti, bet skoniui tai nepakenkė 😀

  10. Azuolas parašė:

    cia citrinu sulciu 500 ml reik ?

  11. Giedrius parašė:

    Siek tiek pameluota apie kieki.
    Padarius dvi porcijas is normaliu lietuvisku obuoliu gavosi apie 600-700ml.

  12. Butterfly parašė:

    Miela Beata,
    Kiek laiko sita padaza galima saldytuve laikyti?
    Aciu

  13. Juolė parašė:

    Gaminau mamai dovanų (Kalėdom). Labai patiko 🙂 AČIŪ

  14. Ramutė parašė:

    Gerbiama Beata, ar galima gaminti šį padažą su šviežiom bruknėm? Dabar kaip tik jų metas.

  15. Rasa parašė:

    Šitą padažą valgėm su vištienos kepsneliais. Šaldytuve jau savaitę laikosi, labai skanu ir su čirviniais blynais ir paprastais. Pradžioj jautėsi kartumas. Dabar kai pastovėjo tai kartumo nebesijaučia. 🙂 rekomenduoju tiems, kurie dar neišbandė. 🙂 ačiū, Beata, už tobulą padažą/uogienę. 🙂

  16. Auksė parašė:

    Dieviškas. Nesitikėjau tokio tobulo skonio! O dėl brendžio – pati esu maitinanti, tai tikrai nesibaiminkit, jo ten nė kvapo neliko, brendis tiesiog suteikė tokį gerą brandų skonį padažui. Darysiu dar ir dar! Ačiū, Beata!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.