8241
Beatos virtuvė
 

Slyvų ir šokolado pyragas be miltų

(50)

Tai vienas populiariausių receptų iš Kepinių knygos sveikuoliškų kepinių skyriaus. Miltus pakeičia migdolai, o pyragas aromatingas, klampus, turtingas ir prabangus. Garbės žodis, su juo niekada neprašausite.

Reikės:
  • 300-350 g džiovintų vaisių: slyvų, datulių ir razinų
  • 100 ml stiprios kavos
  • 150 g juodojo šokolado (gali būti ir su cukrumi, tik tada...)
  • 100 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 šaukšto baltojo cukraus – kai malsite migdolus
  • 4 kiaušinių
  • 100 g maltų migdolų

Kaip pagaminti šį pyragą žiūrėkite video.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,14 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (50)
Komentarai
  1. Ausra parašė:

    Siandien nutariau pati ta pyraga pagaminti,labai skanu ypac su ledais.

  2. Daiva parašė:

    Esu pamaloninta šito ypatingo pyrago, dar viduje vis jaučiu jo šilumą, nes ką tik išsikepusi dar karšto jo paragavau. Tiesa sakant nesitikėjau tokio malonaus skonio, kepant pasklido kvapas panašus į šokoladainio, tad labai kažko ir nesitikėjau, bet….. šiek tiek gavosi saldokas, kadangi neturėjau šokolado be cukraus tai jo idėjau mažiau ir tuo pačiu pamažinau cukraus nei nurodyta recepte, bet prie pyrago šaukstelis jogurto obolių su cinamonu visą saldumą pastatė į vietas, manau kad su ledais būtų taip pat labai skanu ir gaivu…Puikus receptas. Ačiū Beatai…

  3. Brigita parašė:

    Šiandien teko paragauti… kepėja sakė, jog nieko ypatingo, o man – vienas pačių skaniausių, kokius tik teko valgyti… :))))

  4. neringa parašė:

    man,mano vyrui ir draugei labai patiko,aciu

  5. Rasa parašė:

    o kokio karštumo turi būti orkaitė, nes reportaže nepaminėta 🙂 Dėkoju! 🙂

  6. Svečias parašė:

    Labai skanus pyragas.
    Gal kas nori pasidalinti skanių naminių ledų receptu? Parduotuvėse gausu, bet skanių ir „sveikų“ (be priedų ir pan.) nėra:(

  7. ar parašė:

    turiu toki kvaila klausima, ar skiriasi rudojo ir paprasto cukraus skonis? daugumoje receptu imamas rudas, bet parasyta,kad galima ir balta naudoti. O sitame recepte ir abu yra.

  8. Virginija parašė:

    O migdolu miltai vietoje trintu migdolu tiktu? Atradau spinteleje nauja pakuote, norisi juos panaudoti geram dalykui.

  9. Agni parašė:

    skaniai atrodo gaminamas. ir ganetinai paprastai. pabandysiu:)

  10. Simona parašė:

    Sveiki. Mano slyvos jau mirksta 🙂 Tik norejau pasiklausti del to cukraus kiekio. Jei neturiu juodojo sokolado be cukraus, o tik su cukrumi (kaip sokolado plyteles, tik pas mane visa plyta 😀 ) Tad keik cukraus deti i teslos ruosima jei ir slyvos saldzios, ir sokoladas su cukrum??? Kalbu apie rudaji cukru, nes balto net i migdolus nedesiu, nes pas mane iskart migdoliniai miltai. AciuĄ

  11. Rima parašė:

    Sveiki. Pyragas superinis!!!!! Sia savaite jau antra karta ji kepu 🙂

  12. vitalija parašė:

    O man gavosi kiek kartokas,nelabai megeja sokoladiniu tortu,bet gal ka ne taip dariau,man toks i kartuma..

    • Neringa parašė:

      Man pirmąkart taip pat išėjo per kartus. Tai štai kaip prisitaikiau pagal save: slyvas mirkau ne kavoje, o vandenyje, dedu dalį juodo ir dalį pieniško šokolado. Skonis super!

  13. Ugne parašė:

    Na sis pyragas vienas skaniausiu,kuriuos teko valgyti!!!

  14. Simone parašė:

    Kaip manote, pyragas išsilaikytų šviežias dvi dienas gražiai maišelyje suvyniotas? labai reikia pagalbos..

  15. Greta parašė:

    O kokioje temperaturoje ji reikia kepti?

  16. Ausra B parašė:

    Ačiū už puikų receptą.Šiaip nesu tokių šokoladinių pyragų mėgėja bet šis pyragas nuostabus:}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

  17. Inna parašė:

    Ačiū už receptą. Man labai patiko, bet……. labaaaaaai saldu. Būtinai kepsiu šį pyragą dar ne kartą, bet visiškai nedėsiu jokio cukraus. Pyagas LIUKSIŠKAS 🙂

  18. Gintare parašė:

    Gal teko pagal ta pati recepta kepti keksiuku formelese? Koki glaju patartumet?

    • Beata Nicholson parašė:

      na jie bus gana tokie tankūs ir neiškils labai, aš jūsų vietoje tiesiog ant viršaus užpilčiau šiek tiek lydyto šokolado, įtvirtinti tam šokolado skoniui…O jei kremą tai rinkčiausi tokį putnesnį lengvesnį, pvz kreminė varškė su plakta grietinėle, jei greitai valgysite, o jei reikia transportuoti tai teks rimtesnį gal maskarponės ir grietinėlės, arba cream cheese ir sviesto …Bet šiaip tai pats pyragas šlapias ir klampus, tai ne butinai reikia kremo

  19. Tina parašė:

    Nerealus pyragas. man jis tooooks turtingas.

  20. Rūta parašė:

    Pyragas puikus, nežiūrint į tai jog ragavau (ir ragauju) pyragą šį tik vietoj migdolų trintų dėta paprasti miltai. Na, jei ir toks pyragas liuksusinis tai kaip ten būtų vien su migdolais???!!! kepsiu, būtinai kepsiu!!!

  21. Indre parašė:

    aciu Beata uz si receptuka. tikrai superinis pyragas 😉

  22. Evelina parašė:

    Beata, pyragas tikrai tobulas – visiška nuodėmė! Rytoj planuoju kepti gimtadienio proga, į darbą. Kaip manot, gal gautųsi maži keksiukai iš pyrago masės? Būtų paprasčiau padalinti kolegoms 😀

  23. Monika parašė:

    Vakar kepiau si pyraga, bet siandien nebereikia, galvoju kas butu jei ji ideciau i saldikli kelioms dienom? Ar atsiles jis butu valgomas?

  24. Raimonda parašė:

    Idomu, ar nepagadinsiu skonio, jei slyvas ismirkysiu Bailey likeryje vietoj kavos?
    Kepsiu rytoj ir nesiuosi i svecius 🙂

  25. Valerija parašė:

    Kepiau 45 min tikrai per daug:( apdege.

  26. Vaiva parašė:

    Sveiki, o ar būtų galima naudoti šviežias slyvas??

  27. Iveta parašė:

    Laba diena,
    Labai megstame si pyraga, bet neberodo video.
    Gal butu imanoma tai sutvarkyti? 🙂

  28. Dalia parašė:

    Laba diena,Beata! Jei vietoj sviesto idetumem riesutu sviesto arba migdolu kremo?ar uztektu riebumo ir skonio nesugadintu? Siuo atveju nedesiu sokolado,seimyna nera megejai

  29. Saule parašė:

    Sveiki,
    Pyragas gaunasi nuostabaus skonio kiekviena karta, aciu uz puiku recepta. Norejau paklausti, ar butu galima kuo pakeisti kiausinius ar tiesiog be ju kepti? Noreciau mazyliui iskepti bet jis alergiskas kiausiniams.

    • Beata Nicholson parašė:

      Saule, pabandykite pasidaryti kiaušinio substitutą iš balkšvojo gysločio luobelių (būna pirkti specializuotose ir sveikųoliškų produktų krautuvėlėse). 1 arbatinis šaukštelis sumaišyts su 3 valgomaisiais šaukštais vandens atitinka 1 kiaušinį.

  30. Rasa parašė:

    Laba diena Beata,
    Norejau paklausti ar butu galima kiausinius pakeisti kazkuo kitu. Labai megstame si pyraga, bet ne visi galime toleruoti kiausinius. Dekoju is anksto.

    • Beata Nicholson parašė:

      pabandykite pasidaryti kiaušinio substitutą iš balkšvojo gysločio luobelių (būna pirkti specializuotose ir sveikųoliškų produktų krautuvėlėse). 1 arbatinis šaukštelis sumaišyts su 3 valgomaisiais šaukštais vandens atitinka 1 kiaušinį.

  31. Asta parašė:

    O negalima vietoj cukraus dėti medų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Asta, galite dėti medų, bet jis šiek tiek pakeis galutinę kepinio tekstūrą (bus mažiau purumo) ir suteiks specifinio skonio.

  32. Rasa parašė:

    Nuostabus! Kartais iškepu, kai pati noriu pasilepinti, esu ir dovanojusi šį pyragą savo tėčiui tėvo dienos proga 🙂 čia toks pyragas „dėl mamos“ skonio receptorių, ne dėl mažųjų direktorių 😀

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.