Beatos virtuvė
Savojos kopūstas grietinėlėje

Savojos kopūstas grietinėlėje

(0)

Dabar tai mano mėgstamiausias žieminis daržovinis dalykas… čia būtinai reikia Savojos kopūsto, deja, ir su paprastu kopūstu neišsisuksite… bet verta paieškoti.

Reikės:
  • pusės galvos vidutinio savojos kopūsto
  • 2-3 morkų
  • 1 vidutinio dydžio saliero šaknies (jei didelis, tai pusės pakaks)
  • 100g rūkytos šoninės, (ar kumpio)
  • 100 ml grietinėlės
  • trupučio sviesto arba aliejaus
  • druskos, pipirų

Į keptuvę įpilam aliejaus arba ištirpinam sviesto. pakepam šoninę keletą minutėlių (priklauso, ar ji riebi ar ne, jei riebi, tai kol riebalai aptirps, jei tik kumpis, tai ilgai čirškinti nereikia).

Morkas ir salierą supjaustom šiaudeliais, dedam į keptuvę, patroškinam keletą minučių (keptuvę uždengiam dangčiu), tada dedam smulkintą kopūstą ir dar apie dešimt minučių troškinam, kartais pamaišant. daržovės turi suminkštėti, bet jokiu būdu nepavirsti į košę. pabaigoje įpilti grietinėlę, dėti druskos (jei trūksta, paprastai nereikia druskos, nes užtenka sūrumo nuo kumpio) ir pipirų. valgom karštą. Va štai tokios žieminės karštos kopūsto salotos. Arba puikiai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos gabalo… Arba lengvai vakarienei..

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.