8241
Beatos virtuvė

Ryžiai su chorizo ir krevetėmis a la paella

(13)
Reikės:
  • 120 g pikantiškos (aštrios) chorizo
  • 250 g karališkų krevečių (large king prawns)
  • 1 pipiros raudono, saldaus
  • 0.5 – 1 svogūno
  • 1 storos česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
  • 0.5 citrinos sulčių
  • 200 g daržovių mišinio (žirneliai, kukurūzai, šparaginės pupelės, morkos)
  • 100 g sugarsnap ir mange tout žirnių (ankštys žirnelių - labai skanios, žalios… Nežinau, kaip lietuviškai)
  • 140 g nevirtų ryžių (nedidelė stiklinė)
  • druskos, pipirų

Super greitas, super sveikas, skanus (visi naudojami riebalai yra iš chorizo) ir labai lengvai padaromas patiekalas.

Kaip paruošti:

  1. Užkaisti vandenį, pasūdyti. Kai užvirs, supilti ryžius.
  2. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, sudėti šaldytas daržoves, o likus minutei iki virimo pabaigos – žirnelių ankštis (sugarsnap ir mange tout).
  3. Kol verda ryžiai, chorizo supjaustyti nedideliais gabaliukais ir dėti į keptuvę (chorizo – mano manymu, geriausia dešra pasaulyje). Iš chorizo išbėgs užtektinai riebalų, kuriuose reikia pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada minutėlę – smulkintą česnaką.
  4. Tada dėti pipirą, pakepinti keletą minučių, kad suminkštėtų.
  5. Tada paprikos miltelius ir krevetes mesti, kad šios tik sušiltų ir apliptų visu gėriu, kuris keptuvėje susikaupė…
  6. Jau ryžiai su daržovėm turėtų būti išvirę, taigi juos nupilti ir viską dėti į keptuvę. Viską pamaišyti, dar keletą kartų paragauti, ar ko netrūksta, įdėti druskos, pipirų ir citrinos pusės sulčių išspausti. Jei yra – dar petražolių smulkintų šast…

Ir viskas – paprasčiau nebūna

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Agnė parašė:

    Kas yra chorizo? :)))

  2. Monika parašė:

    Agne, chorizo yra tokia ispaniška dešra 🙂

  3. Milda parašė:

    Super skanu ir greita!!! 🙂 Taip savo virtuvje atradau kažką naujo…

  4. ieva parašė:

    kur gauti chorizo desros? (ismaisiau visus prekybcentius, visi tik guscioja peciais)

  5. Vita parašė:

    Ir,kur as anksciau buvau???:) Dievisko skonio!!!:)

  6. Rasa parašė:

    Labas Beata.
    Kokia lietuviska desra galeciau pakeisti Chorizo desra? Klaipedoje Chorizo visai nerandu..

  7. Vaiva parašė:

    Sveiki, mane taip pat domina, kur galima isigyti chorizo 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Užupio krautuvėje visada būdavo, taip pat yra tokia ispaniško maisto krautuvėlė Vilniuje ten tikrai turėtų būti, arba net ir didesnėse : maxima,iki,rimi, taip pat tikrai rasite, tik ji buna tada jau tokia kuria galima is karto valgyti ir nereikia papildomai termiškai apdoroti ir būna liesesnė …ieškokite aštresnės

  8. Matas parašė:

    Sveiki, chorizo yra visuose meat pointuose tokios parduotuveles ju yra ir Vilniuje ir Kaune ir Klaipedoje jie visada jos turi

  9. Viktorija parašė:

    Sveiki! Kiek porciju gaunasi? 🙂

  10. Marius parašė:

    Beata pamirsai svarbiausia dalyka pamineti, kad ryziai naudojami nestandartiniai neilgagrudziai o specialuspaelai be ju si paela net nepanasi y tikraja paela…

  11. Rita parašė:

    Bambeklis Marius nepamatė arba nenorėjo pamatyti, kad netgi pačiame pavadinime parašyta „a la paella“, tad į autentišką receptą čia nepretenduojama ir specialūs ryžiai nebūtini. Tikroji paelja gan įnoringa, o šioji, „a la paella“ – labai greitas, skanus ir, jei nepadauginsit chorizo, sveikas patiekalas. Aš į ją sukraunu gan nemažai svogūnų, paprikų, pomidoriukų, šaldytų žirnelių, špinatų, cukinijų, salierų ir dar kokių turimų daržovių – gėris! Labai skanu! Gaunasi kiek kitoks patiekalas nei tikroji ispaniškoji paelja, bet tikrai labai skanus!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.