8241
Beatos virtuvė

Provanso įkvėpta višta, kepta puode

(23)
Reikės:
  • 6 vištos ketvirčių
  • 400 ml baltojo vyno
  • saujos slyvinių pomidorų
  • saujos alyvuogių
  • 1 galvos česnako
  • Provanso žolelių mišinio
  • druskos
  • pipirų

1. Vištienos ketvirčius ištriname druska, pipirais ir Provanso prieskoniais bei gerai apskrudiname keptuvėje.

2. Į puodą dedame neluptą česnaką, pomidorus, alyvuoges, pilame vyną ir sudedame ketvirčius. Troškiname apie 50 minučių.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (23)
Komentarai
  1. Ilona parašė:

    Norejau paklaust apkepinus galima troskinti puode orkaiteje?

  2. Laura parašė:

    Šiuo metu kepa vištytė pagal šį receptą 🙂 kepu orkaitėje, tikiuosi tai neturės jokios įtakos skoniui. Jau kvepia visi namai !!! Ačiū Beata, kad suteiki įkvėpimo kaskart gaminant:)

  3. Ilona parašė:

    Parasykit kaip sekesi 🙂

  4. Laura parašė:

    O koki vyna naudojat? ar tinka bet koks sausas baltas vynas?

  5. lina parašė:

    Sveiki Beata,
    Norėčiau pasigaminti šio patiekalo pusę porcijos (3-4 ketvirčius), tad visus ingridientus irgi skelti per pusę?:) Ačiū, laukiu atsakymo!!:))

  6. Ligita parašė:

    Beprotiškai skanu. Iš pradžių gan skeptiškai žiūrėjau į alyvuoges, kurių visa esybe nemėgstu, tačiau sekiau receptą labai akylai ir jų idėjau. Buvo taip skanuuuu!

  7. Lina parašė:

    O aš turiu šviežią vištukę 2 kg, noriu ją visą taip ištroškinti. Kiek maždaug visko daugiau reiktų dėti, Beata? Ačiū labai.

  8. Airida parašė:

    Labai skanu! Girtas visciukas;)))
    Tik man vynas neisgaravo, bet gavosi
    puikus padazas;) super

  9. Ieva parašė:

    O kuo pakeisti vyną?

  10. Ieva parašė:

    Si vistyte skaniausiai gaunasi ja kepant spyziniame puode. Tai iskilo klausimas, kur siais laikais gauti gera-tikra spyzini puoda. Ir kokios talpos puodas butu optimaliausias 4asmenu seimai:-)

  11. Laura parašė:

    Pasaka! Dėjau 300 ml sauso vyno ir tiek pat obuolių sulčių. Baiminausi, kad vaikui gali būt per daug aitru nuo (galimai) nenusigaravusio vyno. Buvo liuks! Ačiū!!

  12. Tigrera parašė:

    Nerealiai skanu, netgi su vyru susibarėm dėl paskutinio gabaliuko 😀

  13. Egle parašė:

    Sausas vynas, pomidorai ir alyvuoges – del siu ingredientu gavosi gan rugstokas patiekalas.

  14. daiva parašė:

    O kodel cesnakas butent neluptas?

  15. Gabrielė parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti kas geriausiai ir skaniausiai tiktų prie šio patiekalo t.y. ryžiai, makaronai, kažkokios tai salotos?:)

  16. Vilma parašė:

    Ka patartumete pilti vietoje vyno?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.