8241
Beatos virtuvė

Prieskoningas karamelinis obuolių ir bananų pyragas su citrininiu glaistu

(18)

Per 5 minutes užmaišyti ir per 55 minutes iškepti.

Reikės:
  • Skardinės karamelės „Carnation caramel“, bet manau, ir lietuviškas „Rududu“ sėkmingai tiks
  • 120 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • Šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio gvazdikėlių
  • Muskato riešuto tarkių keleto
  • 2 nuvargusių bananų
  • 6–7 nedidelių obuolių
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštelių (ne per kupinų) kepimo miltelių
  • Druskos žiupsnelio
  • Glaistui reikės:
  • citrinos sulčių su cukraus pudra.

 

  1. Karamelę sudedame į dubenį, supilame ištirpintą ir šiltą sviestą, pamaišome. Nesimaišys labai lengvai.
  2. Tada įmušame kiaušinius ir pamaišome. Viskas susimaišys, nes kiaušiniai viską homogenizuoja, jungia į vieną krūvą.
  3. Beriame prieskonius.
  4. Pjaustome obuolius ir dedame bananus gabaliukais.
  5. Persijojame miltus su kepimo milteliais ir druska, ir supilame į tešlą.
  6. Išmaišome ir dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą riebalais, ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes…
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    O tai kaip glaistas? ;o

  2. Egle parašė:

    glaistas:
    100 g cukraus pudros,
    3 šaukštų citrinos sulčių.
    🙂

  3. Siga parašė:

    Vakar kepiau šį pyragą, labai puikus. Ačiū už receptą 🙂

  4. Egluze parašė:

    Laba diena, Beata,

    Labai žaviuosi Jūsų pyragais (ir be abejo, kitais receptais), bet prieš bandydama šį pyragą noriu pasiklausti: ką daryti, kad pyragas nesubliūkštų? Man dažniausiai bekepdamas pyragas gražiai iškyla, o išėmus subliūkšta 🙁 Gal galėtumėte patarti, ką daryti?

    Iš anksto ačiū,
    Eglė

    • Beata Nicholson parašė:

      oi buna buna taip, taip atsitinka, todėl kad karštis ir kepimo milteliai ir oras kuris išsiskiria iškelia kepinį, tiksliau gliutenas susiformavęs su miltais tempiasi ir taip kepinys pakyla…..Bet jei tie rėmai nėra tvirti arba jiem neužtektinai temperatūros duota kad galutinai išdžiutų ir suformuotų rėma, tai ir subliukšta…Bėda gali būt tokia: kad per anksti išimat, dar nespėjus sutvirtėti, atidarote orkaitės duris kai dar nespėjo iškepti…arba tiesiog per mažai miltų, per daug riebalų kepinyje…Aišku gali būt dar ir visokių priežasčių,bet čia būtų pagrindinės…KJepkite ant mažesnės kaitros 190 180 kad nesudegtu bet ir turėtų laiko iškepti…
      Tikiuos pavyks…nes tikrai žinau tą nusivylimo jausmą, kai subliukšta pyragas…

  5. Elenut parašė:

    Dekui Beata uz receptuka. Labai skaniai su seima ragavom.

  6. brigita parašė:

    o kada glaista reikia pilti?

  7. Patenkinta parašė:

    Esu gan savikritiška maisto gaminimo atžvilgiu, bet šįkart pyragas gavosi lyg iš parduotuvės. Buvau labai savimi patenkinta ir dėkoju už receptą bei siulau išbandyti jį visiems. Tikrai verta;]

  8. Keksiukai parašė:

    Ar būtų galima iš šios tešlos kepti keksiukus, ir kiek laiko juos reikėtų kepti?

  9. Aura parašė:

    Labai mėgstu tinginiams skirtus receptus – pyragas nuostabus!!! Visiems smaliziams tikrai rekomenduoju.
    P.S. aviziniu dribsniai ir pilno grudo miltai salia kvietiniu – reikalo nepagadino 😉

  10. aqdona parašė:

    Nuostabu, kepu ir kepsiu – labai skanu

  11. greta parašė:

    Neradau karameles tad naudosiu kondensuota piena:) tikiuosi pavyks !

  12. Vilija parašė:

    Mmmmm…. Drėgnas ir labai skanus. Tiko ir patiko 🙂

  13. Viktorija parašė:

    O plakti nieko nereikia? Užtenka tik išmaišyti? Ačiū 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.