8241
Beatos virtuvė

Pomidorų brusketa

(9)

Jūsų draugai padėkos už vaišes, o pomidorai džiaugsis, kad taip juos suvartojote.

Reikės:
  • 1 itališkos duonelės (ciabattos) arba kitokios duonos, gali būti 1–2 dienų, bet ne per kieta
  • 6–8 vidutinio dydžio prinokusių, bet nepernokusių pomidorų
  • 4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (geriausio, kokį tik galite sau leisti)
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • saujelės bazilikų lapelių (galite drąsiai keisti krapais)
  • druskos

Recepto legenda – čia.

  1. Nulupkite pomidorų odeles: dėkite pomidorus į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite juos ten minutę kitą, ištraukite, perpjaukite odeles, nulupkite.
  2. Pomidorus perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes. Pomidorų minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  3. Vieną česnako skiltelę mažais elegantiškais kvadratėliais susmulkinkite peiliu ir berkite prie pomidorų.
  4. Sumaišykite pomidorus su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus ir šaukštu balzaminio acto. Dar nesūdykite.
  5. Duonelę supjaustykite daugmaž 1,5 cm storio riekėmis. Konditeriniu teptuku šiek tiek patepkite aliejumi. Paskrudinam orkaitėje arba skrudintuvėje, kad truputį sukietėtų. Jei turite keptuvę su grioveliais, tai puiku.
  6. Paskrudintas duonos riekeles perbraukite česnako skiltele.
  7. Dabar jau galite pasūdyti pomidorus.
  8. Ant duonelės dėkite pomidorų, pamėtykite bazilikų lapelių (jei jie dideli – suplėšykite). Baigdami dar galite vos vos pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Sveika Beata,
    norejau paklausti ar i pomidoru brusketa nededate pipiru maltu Recepte ju lyg nera, bet nuotraukoje panasu, kad abarstyta 🙂 Aciu

  2. Donata parašė:

    Nebūčiau pagalvojusi, kad toks paprastas dalykas, o taip skaniai gausis 🙂 tikrai darysiu dar, sulapnojom viską akimirksniu 🙂

  3. Justas parašė:

    Panašų receptą tik „žemiškesnį“ mano uošvė. Paskrudina batono riekeles orkaitėje, jes įtrina česnaku. Ant viršaus tepa majonezo (ne visai plonai) ir deda griežinėlį pomidoro (nesūdo). Greita ir labai skanu. Pirmas patiekalas kuris dingsta nuo stalo!

  4. Deimante parašė:

    am Galiu atsakyti kas klause ar druskos deda, ten ne druska o balzamiko acta apslapstita 🙂

  5. Odeta parašė:

    As ant virsaus dar uzdedu mocerelos surio ir keliom minutem i orkaite, kol istirpsta 🙂 provare, delizioso 🙂

  6. Deimantei parašė:

    Šiaip balzamiko actu pašlakstyti baziliko lapeliai, o ant pomidorų tikrai matosi pipirai, kurių pabarstyta gana gausiai 🙂 😉

  7. Viktorija parašė:

    Omg, kaip aš galėjau tik dabar išbandyti šitą receptą. Žiauriai skanu ir paprasta 🙂

  8. edita parašė:

    labai skeptiskai ziurejau i sibrecepta, galva kraipiau, o kai padariau likau maloniai nustebinta 🙂 eis i mano favoritus 😉

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.