8241
Beatos virtuvė

Pasakiška vištiena traškia plutele su salotomis

(9)
Reikės:
  • 4 vištienos ketvirčių
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 žiedinio kopūsto
  • Sultiniui:
  • 2 svogūnų
  • 1 morkos
  • 1 saliero lapkočio
  • 4 česnako skiltelių
  • saujelės petražolių
  • pipirų
  • druskos
  • 4 lauro lapelių
  • kelių šakelių čiobrelių
  • Trupiniams:
  • saujos duonos trupinių
  • 50 g smulkiai tarkuoto kieto sūrio
  • 2 saulėje džiovintų pomidorų
  • saujelės petražolių
  • citrinos žievelės
  • Salotoms:
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 6–8 juodųjų alyvuogių
  • saujelės bazilikų
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
  • druskos

1. Verdame vištienos ketvirčius. Į puodą dedame stambiai supjaustytus svogūnus, sutraiškytas česnako skilteles, stambiai pjaustytą morką, saliero stiebą, petražoles, lauro lapelius ir čiobrelius. Ant viršaus sudedame vištienos ketvirčius, pabarstome druska ir pipirais. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Uždengę verdame ant silpnos ugnies apie 50 minučių.

2. Žiedinį kopūstą susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, dedame į kepimo skardą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame 180 ℃ orkaitėje apie pusvalandį.

3. Pasiruošiame trupinius vištienai. Susmulkiname džiovintą duoną iki trupinių, smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus ir petražoles. Maisto smulkintuvu sumaišome trupinius ir supjaustytus ingredientus iki vientisos masės, suberiame tarkuotą sūrį, įtarkuojame truputėlį citrinos žievelės.

4. Išvirusią vištieną dedame į keptuvę ar į kitą karščiui atsparų indą. Aplipiname trupiniais ir pašauname į 200 ℃ orkaitę (geriausia, jei yra grilio funkcija) maždaug 10-15 minučių, kol trupinukai apskrus.

5. Pasiruošiame salotas. Smulkiai supjaustome pomidorus, alyvuoges, bazilikus. Sumaišome su citrinos sultimis, aliejumi, druska. Cukiniją „suskutame“ ir pamarinuojame su paruoštu padažu.

6. Vištieną patiekiame su kalafiorais ir salotomis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Labai skaniai atrodo, butinai pabandysiu pagaminti. Butu smagu, jeigu ir kitus sios laidos receptus ikeltumete. 🙂 Sekmes

  2. INGA parašė:

    Nu skanumelis ! Ir kaip sotu! Aciu Beata uz nuostabu recepta!

  3. Balsi parašė:

    Tikras gėris, valgėm net ausys raitėsi: aš, vyras ir 3metis mažylis. ačiū :*

  4. Žygimantas parašė:

    Geras receptas. Paprasta ir skanu. Įdėjau daugiau morkų, svogunų, baziliko, 3 bulves kai viriau ketvirčius. Po to pertryniau su blenderiu. Gavosi puiki daržovių sriuba.

  5. Erika parašė:

    Vienas is geriausiu receptu. SUPER skanu

  6. Joana parašė:

    Siandien gaminome. Labai skanu, skanus tie duonos trupiniai. Gal galite truputi patikslinti. Kazkaip sausoka mesa. Gal as per daug trupiniu dejau?Sauja -tai kiek 50 ar 100 gramu. Ir nezinojau kokius trupinius deti, juodos duonos ar baltos, batono. Ar galima dziuveseliu deti? Aciu.

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Joana.Gaila, kad sausa išėjo mėsa. Sauja tai kažkur 25-40 g yra, ir geriau čia baltos duonos trupinius arba ir džiūvesėliai tinka. Jų tikrai nepadauginkite, nereikia daug. Smagiau, kai sūris jaučiasi traškus. Sekmės

  7. Monika parašė:

    Labai patiko, tik klausimas iškilo, ar sausus saulėje džiovintus pomidorus naudoti ir aliejuje esančius?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.