8241
Beatos virtuvė

Nijolės makaronų ir varškės apkepas

(38)

Iš tiesų, tai yra žydiškas kugelis. Kugelis nebūtinai turi būti iš bulvių. Makaronai, varškė, grietinė, prieskoniai – visa tai iš senovinio žydiško recepto. Tokį apkepą mūsų draugė Nijolė išmoko kepti Amerikoje. Mano galva, tai itin paprastas ir nesudėtingas paruošti patiekalas. Labai panašus į varškės apkepą, tik su makaronais. Sotus ir toks labai... naminis. Tinka pasigaminti tada, kai šaldytuvas pustuštis ir norisi ko nors jaukaus bei primenančio vaikystę. Ypač gardu jį valgyti su uogiene. Beje, apkepą galite pasidaryti ir saldesnį nei aš siūlau.

Reikės:
  • 200 g smulkių makaronų
  • 2 pakelių varškės
  • 3 kiaušinių
  • 2–4 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio
  • 150 ml liesos grietinės
  • Saujos razinų
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 šaukšto rudojo cukraus (tiks ir baltasis)
  • 20 g sviesto

Gaminame:

  1. Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, bet stenkitės jų nepervirti.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, grietinę, razinas, cukrų ir druską.
  3. Išvirtus ir nusunktus, bet dar šiltus makaronus sumaišykite su varškės mase ir sudėkite į sviestu išteptą indą, skirtą kepti.
  4. Viršų pabarstykite džiūvėsėliais ir vienu šaukštu cukraus, galite uždėti ir kelis sviesto gabaliukus.
  5. Apkepą kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol jis pagels ir truputį pasipūs.

Gera mėgautis vaikų darželio skoniu, ypač vasario pūgoms paspaudus. Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (38)
Komentarai
  1. Siga parašė:

    Oi kepsim, kepsim. Ačiū už receptą, šiandien ieškojau kažko panašaus 🙂

  2. DK parašė:

    vaikystėje mama mums kepdavo tokį apkepą.. ir aš, kai noriu sutuoktinį pamaloninti, irgi kepu… rekomenduočiau naudoti makaronus – vamzdelius

  3. Žydrė parašė:

    Penktas punktas-ziupsnelis. Cia ko? Sdruskos?:)

  4. Rami parašė:

    As panasu senai kepu.Tik dedu tarkuoto fermentinio surio,plius pakepinu sonine su svoguniuku.Gaunasi skanus ir sotus apkepukas.Seimai labai patinka.

    • Jurgita parašė:

      Ir as darau ne saldu, o su fermentiniu suriu 😉 Ir dar dedu apvirta ir sukapota kalafijora (ziedini kopusta) 😉 mmmm 🙂

  5. Edita parašė:

    Labai skanu, greita ir paprasta – dekui 🙂

  6. Balsi parašė:

    puikus

  7. Toma parašė:

    Labai aciu uz recepta, siandiena jis bus musu pietus 🙂

  8. Toma parašė:

    Nuostabus apkepas,vaikams irgi labai patiko,aciu jums uz puiku recepta.

  9. Raimonda parašė:

    Mūsų šeimai, tai pats skaniausias apkepas.

  10. Ilona parašė:

    jau antrą kartą kepu, nu nerealiai lengva jį pagaminti. Aš naudojau tokius apvalius makaroniukus rutuliukus poros mm skersmens.
    Ačiū Jums, Beata 🙂

  11. EVA parašė:

    Bandau ir as ji siandienos pietums pasigaminti

  12. Giedrė parašė:

    koks varškės pakelis turi būti? 500g?

  13. Inga parašė:

    Na o mums nepatiko… Kažkaip pietums mums čia nederėjo saldumas su makaronais ir varške. Valgydami svajojom apie kokį sūrų padažiuką, špinatus kompanijoje, šoninę, sūrį ir pan:)

  14. Vilma parašė:

    Mano mociute kepdavo toki apkepa. Taip pat vadindavo Zydisku kugeliu. Vaikystes prisiminimai 🙂

  15. Raminta parašė:

    pati varskes nemegstu,bet sis apkepas kazkas nuostabaus,labai megstame ji su saldytom trintom braskem 🙂

  16. saule parašė:

    O kaip nustatyti orkaite? Virsus apacia be vejo, su veju, tik virsus ir t.t 🙂

  17. Ana parašė:

    Kiek gramų varškės reikia? nes tiek pakeliai dabar nuo 180gr. iki viso kilogramo..
    500gramų gana?

  18. Kristina parašė:

    Labai patiko, tik kitąsyk vietoj spagečių dėsiu kokius mažesnius makaroniukus:)

  19. Vita parašė:

    Labai skanus. Dėjau 500 g varškės. Kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Dėjau 3,5 šaukšto.
    Nedėčiau džiūvesėlių, nėra prasmės. Tik dėl to, jog receptas toks 🙂

  20. Jurgita parašė:

    Labai skanus apkepas. Jau ne karta ir ne du kepem, tai su maziukais makaroniukais skaniausia. Ir mano tetis ir vyras valgo, nors jie apkepu nemegsta, bet mano tetis kai atvaziuoju i svecius tik ir laukia, kada apkepa kepsim 🙂 na, dar ir picos laukia 😉

  21. Saule parašė:

    Nerealus!!! Atsivalgyt negalejau :)) Tikras vaikystes skonis!

  22. Zivile parašė:

    Kepiau praeita savaitgali ir tikrai labai skanus ir lengvai pagaminamas!

  23. Laura parašė:

    Iš tokio kiekio produktų nurodytų kiek žmonių gali pavalgyti? 4 asmenų valgiai šeimai užteks? 🙂

  24. Renata parašė:

    Puikiai gaunasi. Skanu

  25. mona parašė:

    labai skanu aš tik nedėjau cukraus bet vistiek labai skanu

  26. Egle parašė:

    Labai gardus!
    Į masę dejau 2 š cukraus, bet ant viršaus nepagailėjau rudojo… kokius 2 š užbėriau, todėl gavosi net per saldu ir l.gražu, kai iškepė (sekanti kartą saldumo pamažinsiu ) . Džiūvesių nenaudojau išvis.

  27. Lina parašė:

    Pritariu daugumos skoniui-norisi be cukraus. Kita karta kepsiu su spinatais ir valgysiu su grietine

  28. Valerija parašė:

    As paprastai nemaisau makaronu ,dedu makaronus ,varske ir vel makaronus

  29. Virga parašė:

    Puikus apkepas, bus vienas dažniausiai kepamų! Kepiau silikonineje formoje, tad džiūvėsių nenaudojau.

  30. Inga parašė:

    Ačiū, Beata, už receptą.
    Nuostabus apkepas, neliko nei kruopelytės:)) Ir džiuvėsėliai ant viršaus tiesiog privalomi, nes labai skaniai atrodo ir dar tas traškumas. Mmmm…

  31. Greta parašė:

    Męs dabar kepame apkepą labai geras receptas

  32. Lota parašė:

    Tokį apkepą dažnai mums močiutė gamindavo prieš 50 metų…
    Tuo metu mes draugavom su žydų šeima, vaikščiodavom vieni pas kitus į svečius tai gal ji šį receptą ir nusižiūrėjo iš tų namų šeimininkės, ten būdavo daug įdomių tradicinių patiekalų, kas man vaikui darė didelį įspūdį…

    Gaminsiu šiandien šį apkepą , žinau kad bus puikus….

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.