8241
Beatos virtuvė

Naminis pomidorų padažas

(78)

Rugpjūčio pabaigoje-rugsėjo pradžioje, kai nebežinome, kur dėti staiga vienu metu sunokusių ponų pomidorų, kai jų putlūs skruostai tiesiog plyšta akyse, juos suvaldyti galim ne tik ruošdami tradicinius konservus, bet ir išsivirdami naminį nepaprasto skonio pomidorų padažą.

Porcijos: 6-8
Gaminimo laikas: 60min.
Reikės:
  • 4 kg šviežių gerai nunokusių pomidorų
  • 4 raudonųjų saldžiųjų paprikų
  • 4 svogūnų
  • 2 galvučių česnako
  • 2 aitriųjų paprikų
  • 300 g cukraus
  • 80 g druskos
  • 150 - 200 g obuolių acto
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • maltų juodųjų, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, lauro lapų, muskato riešutų
  • žalių prieskonių: petražolių, bazilikų, kalendrų, rozmarinų, čiobrelių ar kitų jūsų mėgstamų prieskonių

Pati to nebuvau dariusi, taigi pagalbos kreipiaus į patyrusį šių reikalų meistrą Algį, dvidešimt metų kuriantį  Daumantų padažus ir pagardus.

Patikėkite, rezultatas nustebino net mane!

Visą gamybos procesą galite stebėti čia.

Beje, supilsčius tokį naminį pomidorų padažą į švarius stiklainiukus drąsiai galima laikyti juos 6 mėnesius.

Beatos pomidoru padazas isvirtas

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (86 balsai, vidurkis: 4,01 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dalia parašė:

    Išband

  2. Dalia parašė:

    Išbandyta. Tikrai skanu. Žinau, kad dar liko sode pomidorų, reiks pakartoti

  3. Ieva parašė:

    Super receptas. Dėjau tik 50 g obuolių acto ir nedėjau įvairiausių prieskoninių žolių (neturėjau deja), bet vis tiek gavosi super duper

  4. Reda parašė:

    Parasete klaidinga acto kieki.Video aiskiai rodo,kad reikia sauksto acto{20gr},o recepte rasote -200gr.Taip galima sugadint visa padaza.

  5. asta parašė:

    Išmėginau…bet pakeičiau truputį, palei savo skonį… Ir gavos super… Visiems aplinkui – kas ragavo tam patiko.

  6. ingrida parašė:

    kiek ilgai galima laikyti

  7. Sandra parašė:

    Šis receptas tikrai nerealus, vertas dėmesio..

  8. Jolita parašė:

    Išbandžiau 🙂 laaaaabai skanu 🙂 kai viriau antrą kartą šiek tiek patobulinau 😀 Kai ko įdėjau mažiau, kai ko daugiau 🙂 Ačiū Beata už receptuką 🙂

  9. Erika parašė:

    Labai skanus receptukas, gaminau 🙂 visai šeimai labai patiko 🙂

  10. Inesa parašė:

    Išbandėme šį padažą ir deja jo atsargos jau baigiasi 😀 nesulauks žiemos. Tikras naminis…ačiū už receptą 🙂

  11. Daiva parašė:

    Tai kaip su tuo actu?
    Įtariu, kad vis tik 200 g…

  12. antanina parašė:

    Man teko pirma paragauti drauges pagaminta ir laaaaabai patiko,ne tik man bet ir seimos nariams. Tai dabar susiradau receptuka ir darysiu is karto 2 normas. 😀

  13. Indre parašė:

    Super receptas, vakar viriau, nesitikejau tokio skonio

  14. Seimininke parašė:

    2 kartus viriau ta padaza. Tai dabar nepamainomas dalykas verdant plova ar lazanija kepant. Mesyte pakepini, uzpili gausiai tuo padazu per puse skiedziu su sultiniu ir i orkaite. Kazkada pabandziau lazanija kepti su tuo tikruoju padazu, kur reikia ilgai virti, bet su siuo padazu ne tik daug greiciau, bet ir skaniau 🙂

  15. dol parašė:

    Ar galima vietoj aitriosios paprikos naudoti miltelius?

  16. dol parašė:

    Padaziukas tai tikrai super,tik recepte acto ir cukraus kiekiai nesutampa.su actu matau jau issiaiskinta.o cukrus video pasakyta kad deti 4 saukstus,o recepte parasyta 300gr.4 saukstai tikrai ne 300gr.

  17. davaida parašė:

    Neralus viriau vakar, verdu vel siandien!!!

  18. Lina parašė:

    Super padažas! jau trečius metus iš eilės ruošiu, darau iš kokių 12-15 kg pomidorų, užtenka ilgai…Šeimyna valgo,o svečiams ypač patinka:), nes jis naminis, ne pirktinis. Padara aštrų su daugiau čiliukų, super vyrams labai patinka….
    Bandysiu labai nesusmulkinti daržovių, paimrvovizuosiu..:) Skanaus visiems!!!

  19. Rita parašė:

    o kiek laiko virti? pagminimo eiga kokia..?:)

  20. dol parašė:

    Viskas papasakota ir parodyta video;)

  21. Lauryna parašė:

    Sveiki,kodel man nerodo video?.

  22. Ernesta parašė:

    Nerodo video 🙁

  23. Alvyra parašė:

    Kadangi video neberodo gal aprašytumėte gamybos procesą? Ačiū

  24. Roberta parašė:

    Beata tikrai nerodo. Video is not available. O susiruošiau gaminti 🙁

  25. lina parašė:

    kasmet as ir drauge verdam:) superinis, patobulinu su ananasais, darau gabaliukais, odeles nulupu, sutrinu su kokteiline ir supilu i padaza. pridedu ananasu. super! kaip kinietiskas:)

  26. Zydre parašė:

    Nerodo, o jau uzkaiciau virti… Oi privirsiu dabar :))))

  27. jurgita parašė:

    nerodo visaip bandziau gal kas galite darbo eiga aprasyti 🙁

  28. Beata Nicholson parašė:

    jus daviau nuorodą į youtube, ten tikrai rodo

  29. Arnas parašė:

    Tikrai neatsidaro

  30. Ieva parašė:

    Nerodo ir man video 🙁

  31. Ech parašė:

    išmokit kompiuteriais pirma naudotis, o ne komentuot nesamonių 🙂

  32. Jurgita parašė:

    Žiūrėkit per kompiuterį.Per plančetę ir išmanųjį nuoroda neveiks.

  33. Jurgita parašė:

    Ziurekit per kompiuteri. Per plancete ir ismanuji nuoroda neveiks.

  34. Grazina parašė:

    Tai kiek to acto realiai?20 ar 200gr?

  35. Alvyra parašė:

    Trumpas proceso aprašymas tiems, kas nemato video.
    Sublenderiuojat pomidorus su paprika. Kitame inde sublenderiuojat svogūnus, česnakus ir čili pipirus.
    Viską supilame į vieną indą, kuriame virsime. Įdedate kokius norite žaliuosius prieskonius, druską, cukrų.
    Verdate ant silpnos ugnies pamaišydami 2-4 val., kol bus pasiektas norimas tirštumas.
    Ištraukiate žaliuosius prieskonius, supilate actą ir aliejų.
    Išpilstote į indelius.

  36. Aidas parašė:

    Gaminam su pačia ir ragaujam,puikiai gaunasi. Ačiū už receptą.

  37. Birute parašė:

    Aš po valandos virimo įdedu kubeliais pjaustytos cukinijjos, tai gaunasi kaip ananaso gabaliukai ir morkų pjaustytų plonesniais skridinėliais. Labai skanu

  38. Nomeda parašė:

    Nebeatidaro nuorodos:( Labai reikia.

  39. Audrone parašė:

    Dariaus iš geltonųjų pomidorų ir geltonosios paprikos,super super vaizdelis ir skonis

  40. Giedrė parašė:

    Labai gaila, kad nebėra gaminimo proceso video. Esu prieš pora metų šį gaminusi ir labai patiko. Norėjau ir vėl pasidaryti, bet nebežinau proceso. Gaila niekur neužsirašiau 🙁

  41. Inga parašė:

    Sveiki, planuoju pagaminti šio išgirto padažiuko Kalėdų dovanėlėms kas gaminote, gal galite parašyti, kiek išeina galutinio produkto iš vieno kiekio? Ačiū!

  42. Daiva parašė:

    Miela, Beata,
    Ar išeitų nedėti gvazdikėlių ir muskato?

  43. Diana parašė:

    Nelabai supratau, nes raso reik deti 200g obuoliu acto, o video kaip ziurejau Tai dejo tik po sauksta acto ir aliejaus. Tai kiek is tikruju deti obuoliu acto I pomidoru namini padaza?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Diana, video kai filmavom, gaminom mažesnį kiekį,o čia receptas surašytas, kad iškart daugiau pasigamintumėte padažo, todėl ir acto mažiau, o man šiap patinka rūgštesni produktai, tai galite pilti ir mažiau acto nei 200 ml.

  44. Nerka parašė:

    Tik ką supilsčiau į stiklainiukus, paragavęs šilto produkto jaučiasi per didelis druskos kiekis (tikiuosi atšalus taip nesijaus, kuo abejoju, matyt druskos kiekis apskaičiuotas virimui 2val. Viriau 4val.), acto pyliau tik 50g.ir vaizdas, kad ir tiek per daug, viskas daryta pagal receptą, pomidorai „jaučio širdis“. Gautas kiekis, 2,5 litrai,

  45. Inga parašė:

    Išbandyta. Žiauriai skanu. Kai tik sunoks pomidorai, reiks kartoti vėl, kad nors iki Naujų užtektų.
    Ačiū, Beatai ir Algiui

  46. Gerda parašė:

    Kur galima laikyti?rūsyje?

  47. Violeta parašė:

    Beata naminis pažadas nuostabus ,bet sultys kurios išsiskyrė verdant padažą supyliau į atskirą indą paskui užvirinau ir supilsčiau į stiklainius gavosi nuostabios pomidorų sultys .

  48. Sandra parašė:

    o aš per klaidą įdėjau dviguba porciją česnakos, bet nuo to buvo tik dar skaniau

  49. Roberta parašė:

    Nuostabus padažas!

  50. Gitana parašė:

    Šiemet pirma karta bandau,patiko labai,kai pastoves skonis bus dar geresnis,tik žoleles surišusi į rišulelį dejau likus val.iki pabaigos.Ačiū Algiui!

  51. Kristina parašė:

    Tobulas Idealus kepant naminę picą

  52. Laima parašė:

    O cukraus ne per daug 300g.,vos ne uogienė gausis?

  53. ona parašė:

    Pastebejau, kad cukraus 300 g ar tikrai tiek? nes video 3 šaukštai!

    • Beata Nicholson parašė:

      Kai filmavome receptą, gaminome mažesnį kiekį, o čia receptas surašytas, kad iškart daugiau pasigamintumėte padažo.

  54. Zivile parašė:

    300g cukraus yra per daug, padazas gavosi labai saldus

  55. Rima parašė:

    Ačiū! Labai geras receptas. Jau trečius metus gaminu, labai skaniai gaunasi. Ačiū labai ❤️.

  56. Ingrida parašė:

    Labai geras,Tik dėjau maźiau acto.

  57. Ingrida parašė:

    Labai geras,skanus.Tik dėjau maźiau acto.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.