8241
Beatos virtuvė

Morkų, salierų, obuolių ir priedų salotos

(7)

Tradiciškai, turbūt viską sutarkuotume ir valgytume su majonezu, net ausys linktų… Bet visada galima šitom salotom naują makiažą pasiūlyti. Truputį žalios kalendros, razinų, kumino sėkliukų, sezamo ir acto bei aliejaus užpilas ir prašau – visai kitomis akimis ponas salieras su panele morka mums į akis žiūri.

Reikės:
  • Salotoms:
  • Keletos morkų
  • Pusės saliero šaknies
  • Didoko obuolio
  • Saujos razinų (Jei jos susisukusios ir sudžiuvusios, jas sveika būtų atgaivinti, palaikius keletą minučių karštame vandenyje, paskui, žinoma, vandenį nupilti ir razinas su popieriniu rankšluosčiu nusausinti.)
  • Šaukšto sezamo sėklų
  • Arbatinio šaukštelio kumino
  • Saujos kalendos žalios lapelių ir kotelių smulkintų
  • Užpilui:
  • kepintų sezamų aliejus
  • sojos
  • ryžių acto
  • trupučio medaus
  • jei dar norisi aštrumo – džiovinto čili pipiro skiedros ar aitrios paprikos miltelių žiupsnelio

 

Kaip paruošti:

  1. Morkas, salierą ir obuolį sutarkuojam arba dar geriau – pjaustykle šiaudeliais plonyčiais supjaustome (daug gražiau atrodo ir kramsnojasi geriau).
  2. Keptuvę įkaitinam, metam ten sezamo sėklas ir truputėlį jas paskrudinam. Sezamas, kaisdamas pradės truputį prakaituoti ir aliejų savo leisti… bet tai čia nieko tokio… Kitas svarbus dalykas – nepražiopsoti ir nesudeginti tų sėklų, nes užtenka sekundės ir viskas bus dūmuose, ir juodais šonais. Taigi, ugnis – nedidelė ir per daug neįsisvajoti…
  3. Kai sezamo sėklos vos pakeis spalvą ir jau eis į geltonumą, tada meskite šalia kumino sėklas, kad jos taip pat pasikaitintų ir pradėtų skleisti kvapą, max 30 sekundžių.
  4. Ir viskas, keptuvę nuimti nuo ugnies, o keptuvės turinį išpilti į švarią lėkštę ir leistį truputį pravėsti.

Padažas: visus skysčius sumaišyti. Su medum gali buti truputį bėdos, tai jį galima pašildyti mikrobangėje, jei tokia yra, arba tiesiog intensyviau pamakaluoti padaže…

Daržoves ir obuolius sumaišyti kartu su kalendra, užpilti sezamo sėklomis su kuminu ir padažu, ir viskas…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Salieru salotos parašė:

    Salieru-obuoliu-morku misraine reikia pagardinti citrinos sultimis ir majonezu, o ne actu.

  2. Marius parašė:

    majonezas nuodai-negerai.

  3. Justė parašė:

    Labai skanu, tik aš citrinos sulčių įlašinau bei sezamo sėklas pakepinau ir daugiau nieko nedėjau, niam niam :))

  4. SigitaZ parašė:

    Kuo būtų galima pakeisti sezamų aliejų ir ryžių actą?

  5. Ruta parašė:

    100 kartu super✌✌✌✌✌✌

  6. Arūnas parašė:

    Tikras majonezas yra gėris, tik rekia pačiam pasigaminti. Jei nedrįstat, pirkit kuo riebesnį. Turėtu būti virš 70% riebumo. Nes tie pusriebiai ar panašiai prifarširuoti beleko kad tirštumą išlaikytu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.