8241
Beatos virtuvė

Moliūgų sriuba su manų kruopomis

(9)

Tai tikra vaikiškų ir rudens sriubų klasika. Moliūgas - be galo saldi daržovė sriuboje beveik suverda. Manų kruopos sriubai suteikia tirštumo ir minkštumo. Vos keli ingredientai ir taip gardu. Įtiksite tiek suaugusiam, tiek pačiam mažiausiam vaikui. Ir man visai ne gėda, jog ši sriuba tokia paprasta.

Reikės:
  • 1 svogūno,
  • 1 vištienos krūtinėlės,
  • 2 morkų,
  • 500 g moliūgo (gali būti paprastas, gali būti kvapusis),
  • 30 g sviesto,
  • čiobrelio šakelės,
  • 4 šaukštų manų kruopų,
  • 1 litro sultinio arba vandens,
  • 50 ml grietinėlės sriubai pabalinti.

Išeis 4-6 porcijos.

  1. Svogūną supjaustykite kaip įmanoma smulkiau.
  2. Susmulkintą daržovę pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto ant nedidelės ugnelės. Kepkite, kol suminkštės.
  3. Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite morkas ir pakepinkite kartu su svogūnu.
  4. Į keptuvę sudėkite gabaliukais supjaustytą vištienos krūtinėlę ir lengvai apkepkite mėsą kartu su morkomis ir svogūnu.
  5. Keptuvės turinį sukrėskite į puodą, kuriame virsite sriubą. Suberkite nedideliais kvadratėliais supjaustytą moliūgą, užpilkite sultiniu, įdėkite čiobrelio. Sriubą virkite maždaug 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
  6. Suberkite manų kruopas, jos išbrinkti ir išvirti turėtų per maždaug 5 minutes.
  7. Kai sriuba sutirštės, įpilkite grietinėlės ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai dosniai pabarstykite smulkiai supjaustytomis petražolėmis. Skanaus!
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Gerbeja parašė:

    Labai idomu. Pagal aprasa, grynai mano skonio sriuba! Bus isbandyta! Aciu uz ideja!!!!!

  2. Jolanta parašė:

    Sveikia Beata, klausimas nesusijęs su receptu.. Ar galėtumėte pakonsultuoti kokia orkaite naudijiatės, ir ką rekomenduotumėte? Gal turite garinę orkaitę? Arba nuomonę apie jas? Ačiū !!!!

    • Beata Nicholson parašė:

      turiu garų orkaitę, bet ne taip dažnai ją naudoju, kaip tik apie tai pagalvojau, kad reikia dažniau, tai specialiai jum prižadu apie tai mėnesio bėgyje parašyti, dažniausiai naudojamas rėžimas, kaitinimas iš viršaus ir apačios, elementaru, vėjelį naudoju pvz kai reikia greitai užskrudinti kažką…

  3. SigitaZ parašė:

    Vakar viriau šią sriubytę ir šiandien dienai jos jau neliko. Labai patiko, skani, spalvinga, kaip sakė mano keturmetis, „sriubytėje šviečia saulytė, sriubytė šypsosi“. Šypsojomės ir mes. Ačiū už puikų recepta 🙂

  4. juodrasa parašė:

    labai skani sriubyte.

  5. INGA parašė:

    verdu pastoviai ,labai skani.

  6. Renata parašė:

    Puikus skonis!Tikrai geras, paprastas receptas!Svarbiausia skanus rezultatas ☺

  7. Valdonė parašė:

    Norėjau paklausti, ar sriubytę pertrinate su blenderiu? 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.